Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Marcel Ciolacu nu crede că a crescut numărul îmbolnăvirilor de covid-19: „Mă aşteptam la această manipulare”. Reacția premierului

Ciolacu mască

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat azi la RomâniaTV că numărul crescut de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus prezentat de autorităţi în ultimele zile face parte din „manipularea” pregătită de către Guvern, întrucât PSD nu a anunţat tranşant dacă va vota sau nu starea de alertă, potrivit News.ro.

Ciolacu a precizat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota sub nicio formă stare de alertă în forma în care a fost şi nici pentru o perioadă mai mare de 15 zile. Ciolacu face referire la faptul că nu s-au deschis bisericile şi teatrele, dar se deschid sălile de jocuri de noroc, deşi toate sunt spaţii închise. Liderul PSD acuză interese din partea unui consilier al premierului Orban şi afirmă că este vorba despre „corupţie”. 

Premierul Ludovic Orban a respins, duminică seară, acuzaţiile de manipulare a datelor privind pandemia de coronavirus pe care le-a adus Guvernului liderul PSD, Marcel Ciolacu. „Să lansezi o asemenea acuzaţie fără nicio dovadă reprezintă un gest iresponsabil şi un act profund imoral”, a afirmat premierul, scrie sursa citată. Acesta a anunţat că luni sau marţi va fi adoptată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și dacă are dreptate Cuolacu de data asta? Raportările oficiale spun cat în ultimele 24 de ore, numărul de noi cazuri iar a scăzut sub 200. Dacă încă vreo 2 zile se menține scăzut și vom observa că a fost o creștere convenabilă exact când avea nevoie guvernul?
  • Like 1
 • Gura ciolacului de Buzău „un singur adevăr îl grăiește”, știind precum că ei pișediștii le judecă acțiunile actualilor guvernanți, aievea cum s-ar fi comportat ei în locul actualului guvern : minciuni, deturnări de fonduri (vezi cazul fostului ministru al sănătății) destinate combaterii pandemiei, incompetență, etc. Din păcate pentru ei și din fericire pentru poporul român actualul guvern nu a avut astfel de derapaje, care erau la ordina zilei în toate guvernele PSD-lui. Sunt atât de proști încât singuri neajutați de nimeni, se auto distrug. Să le urăm succes în acest demers.
  • Like 2
 • Ciolacu e penibil, dar asta este o caracteristica generala a PSD-eilor. Daca e manipulare, nu votati prelungirea starii de urgenta si gata! Ce o sa se intample??? Pai o sa mai morar niste unii care va plateau taxe la stat din care furati voi!!! Cu fiecare mort se imputineaza taxele de incasat! Si cand o veni vremea relansarii economiei, o s-o relansati voi cu cainii comunitari si cu ciorile, sau poate veti aduce vietnamezi sa repopulati tara....
  • Like 3
 • Dar totusi domnul Ciolacu ar putea apela la specialisti in ale caror opinii are incredere, eventual simpatizanti sau membri ai propriului partid, care sa verifice metodologia utilizata de autoritati si eventual dupa aceea sa se pronunte. Altfel vorbeste ca un habarnist si, ce e mai grav, ia decizii ca habarnist. Asa cum se iau decizii la noi de 30 de ani. Ceea ce explica multe... Totul, de fapt.
  • Like 4
  • @ Adrian Gabriel
   Puteți furniza un link către metodologie? Eu cu Google nu am găsit decât niște valori netransparente și neverificabile. Sunt mai multe site-uri care publică aceleași numere venite de la CNSCBT.
   • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   De ce, vreti s-o verificati dumneavoastra? Eu ziceam s-0 faca specialistii. Iar Ciolacu poate oricand s-o ceara pe cale oficiala, daca l-ar interesa sa discute concret.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult