Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Maria Grapini spune că va vota împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European, „din respect pentru miile de români care au suferit nevinovați"

Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a anunțat că, „din respect pentru miile de români care au suferit nevinovați", va vota împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European.

„Pentru prima dată voi da un vot împotriva unui român (?)! Nu voi vota în comisia LIBE pentru Codruța Kovesi. Dar vă consult și dacă o majoritate veți spune să o votez, voi schimba votul! Aștept cu interes punctul dumneavoastră de vedere. Din respect pentru miile de români care au suferit nevinovați, cărora le-a schimbat viața,nu pot vota!", a susținut Grapini, potrivit Hotnews.ro

Fosta șefă a DNA s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru postul de procuror șef european, fiind urmată de un candidat din Franța și de unul din Germania. Comitetul de selecție constituit la nivel european a transmis, în ordinea preferințelor, propunerile sale Parlamentului European și Consiliului Europei, care urmează să ia decizia finală.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat deja că se opune numirii Laurei Codruța Kovesi în această funcție și că va trimite tuturor miniștrilor de justiție din UE decizia CCR privind demiterea din funcţie a acesteia. 

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, spune însă că ministrul Tudorel Toader nu poate bloca numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European, pentru că decizia aparține Consiliului și Parlamentului European. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru jigodiile psd alde nu există obligația de a nu-și denigra țară? Ce intenționează ăștia, slugărel toader și semianalfabeta grapini, este încălcarea tocmai a ce pretindea retardata dancila, rușinea țării, vis a vis de Macovei, Preda și ceilalți care spun adevărul in parlamentul european. Ar fi minunat sa iasă kovesi. S-ar trage o palmă zdravănă lui dragnea și tuturor slugilor lui. Ar arata exact valoarea psd alde.
  • Like 2
 • Probabil ca dna Grapini sta acum putin pe ganduri: daca nu ii da votul dnei Kovesi s-ar putea sa nu mai pupe un nou mandat de europarlamentar (ea fiind candidat din partea psd Timis pt parlamentul european si poate nu ii mai da cineva votul) dar ar putea prinde din nou scaunul prin redistribuirea de voturi; daca ii da votul s-ar putea ca nici acum sa nu mai pupe un nou mandat ca a suparat partidul si se redistribuie voturile altcuiva ! Dar va face ce vor face si ceilalti europarlamentari romani, adica se vor abtine de la vot sau se vor duce la toaleta chiar in momentul votului !
  • Like 1
 • Daca tot (pretinde ca) ne cere parerea: Oare unde am putea vota sa fie dati afara din PE toti derbedeii impinsi acolo de partide...?
  • Like 2
 • Fiecare cu prietenii lui-ei. Una sau unul cu aspectul ăsteia nu poate avea prietenii decât între deținuți : violatori (ăștia sunt preferații pentru că știe ea de ce), hoți (specialitatea piședistă), spărgători, etc. Este lumea în care se învârte ea în timpul liber.
  • Like 2
 • Şarpele, când îl apuci de ceafă, se zvârcoleşte şi se încolăceşte pe braţ, căutând să scape şi să muşte. Aşa fac şi tudoreii: se zvârcolesc încearcând să muşte, dar nu fac altceva decât să-şi bage veninul într-un colţ de batistă.

  Cei din PE ştiu foarte bine cât valorează declaraţiile tudoreilor şi deciziile CCR. Mă doare sufletul să scriu aşa ceva despre CCR, dar a ajuns mai jos decât era pe vremea lui Băse.
  • Like 7
 • Adrian S check icon
  Bina ca Dna Grapini va vota impotriva. Ii va motiva pe toti ceilalti sa voteze PENTRU.
  • Like 4
 • Consti check icon
  PSDisti se mai si lauda ca sunt patrioti. Incurajeaza furtul si se identifica cu hotii, motiv pentru care le apara interesele.
  • Like 1
 • Cri check icon
  Sefii UE ar trebui sa fie informati corect si complet despre comportamentul DNA din perioada cand a fost condus de catre d-na Kovesi, in interesul si spre binele Romaniei, pentru ca abuzurile comise de DNA in perioada Kovesi s-ar putea produce si la nivelul institutiei pe care distinsa doamna doreste sa o conduca.
  Statul roman se afla insa intr-o serioasa dilema: pe de-o parte nu da bine ca sa nu-si sprijine propriul cetatean, recte Kovesi, pentru candidatura respectiva, iar pe de alta parte, acelasi Stat roman ar trebui sa avertizeze institutiile europene despre unele abuzuri comise de DNA sub conducerea d-nei Kovesi si care, alaturi de alte abuzuri comise de sistemul judiciar romanesc in ansamblul lui au facut ca tara noastra sa figureze printre cele mai sanctionate state de catre CEDO, in compania ne-onoranta a Rusiei si Turciei.
  Evident ca d-na Maria Grapini nu este persoana cea mai indicata sa faca aceste demersuri, insa ploaia de injuraturi si insulte cu care este improscata pe acest site ( si pe altele ) demonstreaza ca domnia sa a atins un punct foarte sensibil si dureros pentru adeptii catuselor.
  • Like 1
 • Se pare ca aceasta este dispozitia de urmat de catre europarlamentarii PSD. La
  La fel ca si dl Pascu si dna Grapini citeaza miile de cazuri de condamnati de DNA. As dori o lista a cel putin 50 de cazuri dintre miile la care se fac referinte. Cred ca acesti europarlamentari traiesc in aceeasi lume paralela in care vietuieste puzderia de PSD-isti din Parlamentul Romaniei !!! Rosine sa va fie !!!
  • Like 1
 • Consti check icon
  Cata marsavie sa ataci omul si nu ideile mai ales ca este roman. Aceasta reptila apara interesele hotilor romani care au fost afectati de lege in timp ce furau ca sa hraneasca partidul PSDist. Se simte in pericol sa nu fie cumva si ea afectata de aceste legi pentru ca are si ea aceleasi interese.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult