Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Michi a dat apă la șoareci

Timp de o oră, Mihaela Buzărnescu a jucat un tenis aplaudat de pretențioasele tribune ale Wimbledonului. Un-doiuri stânga-rever, retururi lungi și tari pe centru, serviciu constant bun, câteva veniri la plasă finalizate sigur, cu volé și drive-volé. A avut însă în față o Karolína Plíšková inerțială, cu „picioare grele” și viteză de reacție scăzută – ea știe de ce.

La 6-3 și 4-1 pentru Buzărnescu, cehoaicei i-au intrat câteva lovituri fie bine executate, fie cu puțin noroc. De acolo, Plíšková s-a „trezit”, a dat drumul la picioare și a ajuns să egaleze la 4.

O situație în care, încă o dată, s-a făcut simțită experiența insuficientă în jocuri la nivel înalt a Mihaelei Buzărnescu. Michi nu a intrat pe teren cu ideea limpede că indiferent de scor și de cât de prost joacă la un moment dat adversara, când ai de-a face cu o fostă nr. 1 mondial, acum favorită 7 la Wimbledon, trebuie să fii pregătită până la ultima minge pentru o întoarcere a jocului. Ca urmare, comeback-ul Karolínei a umplut-o de frustrare și nervi, ca și cum i se întâmpla ceva ieșit din comun și nedrept...

De două-trei ori s-a aflat la 2 puncte de victorie, dar îmi era dureros de clar că nu le poate face, din pricina gândului „Cum naiba m-a întors asta?!” (sunt cuvintele mele, pe ale Mihaelei nu vreți să le știți!). Pierderea setului 2 la tie-break a resimțit-o ca pe o catastrofă.

Așa a ajuns să fie condusă cu 4-1 în decisiv – și ce-a făcut? S-a apucat să plângă în pumni pe bancă. În loc să-și spună: „Și ea a fost condusă cu 4-1 și a revenit, eu de ce n-aș putea?”, s-a pus pe dat apă la șoareci...

Îmi închipui cât de grei au fost anii de anonimat fără speranță și cât de flămândă este Mihaela să recupereze, dar tenisul remarcabil pe care ni-l dezvăluie are nevoie și de un control interior pe măsură, ca să urce spre vârf.

Din înfrângerea asta are mult de învățat, numai să vrea...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult