Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Mihaela a biruit paloșul cu floreta!

Mihaela Buzărnescu -

(Foto credit: Neal Trousdale//opentenis.ro)

„Rusoaica albă” Aryna Sabalenka pare modelul pentru colosala statuie Patria-Mamă din Kiev, dacă înlocuiești racheta cu un paloș. Ți se strânge inima s-o vezi pe fragila floretistă Mihaela Buzărnescu dând piept cu titanca...

Incredibil, este un cuvânt ultrauzat, dar nu am altul pentru modul în care, cu un simț al mingii și coordonare motrice excepționale, cu un timing la fracțiune de secundă și grad, Mihaela s-a încumetat de nenumărate ori să se „ia în gură” cu Sabalenka de pe fundul terenului și să-i retrimită la fel de lung și tare loviturile sălbatice.

Nu a ținut mingea în teren la „țăcăneală”, așteptând greșeala adversarei, a ales cealaltă soluție atunci când ai în față o „asasină”, să se bată cu ea care pe care.

Pierderea primului set la tie-break nu a afectat-o aproape deloc pe româncă. Simțeam că știe cum îi poate destructura până la urmă jocul bielorusei. Tactic, s-a străduit să creeze cât mai multe situații în care să lovească cu forehandul de stângace pe reverul Arynei, partea mai slabă. Sabalenka a încercat și ea să atace reverul Mihaelei cu dreapta ei năprasnică, dar s-a izbit de niște răspunsuri năucitoare prin zvâc și acuratețe.

În plus, Mihaela a dominat-o printr-o superbă deplasare în teren, majoritatea punctelor cu schimburi multe fiind câștigate de ea.

Și asta a fost: iuțeala inteligentă și precisă a învins forța elementară a naturii. Mihaela Buzărnescu este un mare câștig pentru tenisul ca artă, într-o epocă dominată de putere și rezistență.

Tânăra Gabriela Ruse, debutantă pe tabloul principal la All England Club, ca și Buzărnescu, a ratat 6 (șase) mingi de meci în fața Agăi Radwańska! O Radwańska, să fim lucizi, aflată departe de forma care a consacrat-o.

Învinsă de lipsa de experiență la nivel înalt, Ruse a arătat că are lovituri, mult spirit, putere de luptă și tupeu în sens bun. Această înfrângere e greu de uitat, și nici nu trebuie să încerce s-o uite: dacă știe cum s-o folosească, poate fi începutul ascensiunii pentru Gabi...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm