Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Mihaela a biruit paloșul cu floreta!

Mihaela Buzărnescu -

(Foto credit: Neal Trousdale//opentenis.ro)

„Rusoaica albă” Aryna Sabalenka pare modelul pentru colosala statuie Patria-Mamă din Kiev, dacă înlocuiești racheta cu un paloș. Ți se strânge inima s-o vezi pe fragila floretistă Mihaela Buzărnescu dând piept cu titanca...

Incredibil, este un cuvânt ultrauzat, dar nu am altul pentru modul în care, cu un simț al mingii și coordonare motrice excepționale, cu un timing la fracțiune de secundă și grad, Mihaela s-a încumetat de nenumărate ori să se „ia în gură” cu Sabalenka de pe fundul terenului și să-i retrimită la fel de lung și tare loviturile sălbatice.

Nu a ținut mingea în teren la „țăcăneală”, așteptând greșeala adversarei, a ales cealaltă soluție atunci când ai în față o „asasină”, să se bată cu ea care pe care.

Pierderea primului set la tie-break nu a afectat-o aproape deloc pe româncă. Simțeam că știe cum îi poate destructura până la urmă jocul bielorusei. Tactic, s-a străduit să creeze cât mai multe situații în care să lovească cu forehandul de stângace pe reverul Arynei, partea mai slabă. Sabalenka a încercat și ea să atace reverul Mihaelei cu dreapta ei năprasnică, dar s-a izbit de niște răspunsuri năucitoare prin zvâc și acuratețe.

În plus, Mihaela a dominat-o printr-o superbă deplasare în teren, majoritatea punctelor cu schimburi multe fiind câștigate de ea.

Și asta a fost: iuțeala inteligentă și precisă a învins forța elementară a naturii. Mihaela Buzărnescu este un mare câștig pentru tenisul ca artă, într-o epocă dominată de putere și rezistență.

Tânăra Gabriela Ruse, debutantă pe tabloul principal la All England Club, ca și Buzărnescu, a ratat 6 (șase) mingi de meci în fața Agăi Radwańska! O Radwańska, să fim lucizi, aflată departe de forma care a consacrat-o.

Învinsă de lipsa de experiență la nivel înalt, Ruse a arătat că are lovituri, mult spirit, putere de luptă și tupeu în sens bun. Această înfrângere e greu de uitat, și nici nu trebuie să încerce s-o uite: dacă știe cum s-o folosească, poate fi începutul ascensiunii pentru Gabi...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult