Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Mihaela a biruit paloșul cu floreta!

Mihaela Buzărnescu -

(Foto credit: Neal Trousdale//opentenis.ro)

„Rusoaica albă” Aryna Sabalenka pare modelul pentru colosala statuie Patria-Mamă din Kiev, dacă înlocuiești racheta cu un paloș. Ți se strânge inima s-o vezi pe fragila floretistă Mihaela Buzărnescu dând piept cu titanca...

Incredibil, este un cuvânt ultrauzat, dar nu am altul pentru modul în care, cu un simț al mingii și coordonare motrice excepționale, cu un timing la fracțiune de secundă și grad, Mihaela s-a încumetat de nenumărate ori să se „ia în gură” cu Sabalenka de pe fundul terenului și să-i retrimită la fel de lung și tare loviturile sălbatice.

Nu a ținut mingea în teren la „țăcăneală”, așteptând greșeala adversarei, a ales cealaltă soluție atunci când ai în față o „asasină”, să se bată cu ea care pe care.

Pierderea primului set la tie-break nu a afectat-o aproape deloc pe româncă. Simțeam că știe cum îi poate destructura până la urmă jocul bielorusei. Tactic, s-a străduit să creeze cât mai multe situații în care să lovească cu forehandul de stângace pe reverul Arynei, partea mai slabă. Sabalenka a încercat și ea să atace reverul Mihaelei cu dreapta ei năprasnică, dar s-a izbit de niște răspunsuri năucitoare prin zvâc și acuratețe.

În plus, Mihaela a dominat-o printr-o superbă deplasare în teren, majoritatea punctelor cu schimburi multe fiind câștigate de ea.

Și asta a fost: iuțeala inteligentă și precisă a învins forța elementară a naturii. Mihaela Buzărnescu este un mare câștig pentru tenisul ca artă, într-o epocă dominată de putere și rezistență.

Tânăra Gabriela Ruse, debutantă pe tabloul principal la All England Club, ca și Buzărnescu, a ratat 6 (șase) mingi de meci în fața Agăi Radwańska! O Radwańska, să fim lucizi, aflată departe de forma care a consacrat-o.

Învinsă de lipsa de experiență la nivel înalt, Ruse a arătat că are lovituri, mult spirit, putere de luptă și tupeu în sens bun. Această înfrângere e greu de uitat, și nici nu trebuie să încerce s-o uite: dacă știe cum s-o folosească, poate fi începutul ascensiunii pentru Gabi...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult