Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Microsoft Envision Romania: ultima oră în tehnologie, digitalizarea afacerilor și oportunități de business

MIcrosoft.

Foto: Microsoft

Într-o lume definită de hiper-conectivitate, automatizare și un progres accelerat al inteligenței artificiale, tehnologia și inovațiile digitale pot redefini fundamental felul în care organizațiile se poziționează și se dezvoltă.

Unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie de pe plan local, dedicat mediului de afaceri, este Microsoft Envision Romania. Ajuns la cea de-a noua ediție, evenimentul organizat de Microsoft România va avea loc anul acesta pe 17 mai, online, într-un format compact și dinamic, cu participarea celor mai importante voci din mediul de business, reprezentanți ai sectorului public, precum și câteva dintre cele mai dinamice startup-uri românești. 

Contribuția pe care accelerarea proceselor de digitalizare o poate avea la succesul unei companii, precum și la dezvoltarea economiei, rolul tot mai important al securității cibernetice pentru o organizație sănătoasă și aportul pe care îl poate avea inovația în sprijinirea startup-urilor autohtone reprezintă doar câteva dintre temele despre care vor discuta invitații la Microsoft Envision Romania.

În primul său discurs adresat pieței din România, Joacim Damgard, noul președinte Microsoft pentru Europa Centrală și de Est, va vorbi, în deschiderea evenimentului, despre modul în care transformarea digitală accelerată este percepută la nivelul regiunii, precum și despre avantajele competitive care pot transforma România într-un centru digital regional.

Peisajul digital local, rolul pe care Microsoft România îl are în ceea ce privește accelerarea digitalizării și sprijinirea societății și economiei românești în accesarea oportunităților aflate la dispoziție, în direcția unui viitor mai bun sunt aspecte despre care Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, a ales să le vorbească participanților la eveniment.

Perspectiva sectorului public asupra digitalizării va fi prezentată de Marcel Boloș - ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, europarlamentarul Victor Negrescu și Anton Rog – General de Brigadă și Director General al Centrului Național Cyberint. Invitații vor aduce în atenție oportunitățile digitale ale României și valorificarea lor, dar și evoluția peisajului cibernetic.

România, viitor centru de digitalizare regional și chiar global

Microsoft România a pus, de-a lungul timpului, bazele unor parteneriate durabile cu numeroase alte organizații de pe plan local - din mediul public sau privat, din diferite industrii sau comunități academice - care au integrat inovațiile tehnologice în procesele lor organizaționale. Convingerea reprezentanților companiei este că progresul digital este rezultatul unor eforturi comune ale mediului economic și ale întregii societăți. 

„Suntem aici de 25 de ani, timp în care am fost martorii unei transformări continue incredibile. Noi vedem în România un viitor centru de digitalizare regional, și chiar global, care mai are nevoie doar de un pas și câteva «ingrediente» pentru a deveni realitate. România are multe avantaje competitive pe care ne putem baza și care o pot departaja destul de ușor de alte state. Credem cu tărie că progresul digital trebuie să fie rezultatul unor eforturi comune, care să cuprindă toate verticalele economiei și societății. Doar atunci vom beneficia pe deplin de avantajele pe care le generează inovația. De asemenea, ne dorim să rămânem un partener de încredere al comunității de afaceri de pe plan local, al organizațiilor din mediul public și al mediului academic, astfel încât să putem contura un viitor mai bun pentru toată lumea”, afirmă Bogdan Putinică.

Totodată Microsoft Envision Romania va pune în lumină câteva dintre poveștile de succes ale unor companii în care transformarea digitală a contribuit la redefinirea proceselor de business. 

Pe scenă vor urca, în calitate de speakeri, reprezentanți ai Agricover, BCR, Bitdefender, FintechOS, Profi Food România, Regina Maria. Ei vor vorbi participanților despre modalitățile în care au integrat inovațiile tehnologice în procesele organizaționale, despre accelerarea transformării digitale, precum și despre avantajele utilizării celor mai noi soluții digitale.

Digitalizarea pare, așadar, cel mai bun răspuns în ceea ce privește adaptarea la noile tendințe și păstrarea competitivității într-o lume tot mai dinamică, iar unul dintre cele mai bune exemple în acest sens îl reprezintă comunitatea de startup-uri. Startup-urile românești formează un ecosistem dinamic, iar multe dintre ele se bucură de succes chiar și pe piețele internaționale. Accesul la resurse și mentorat rămân ingrediente esențiale pentru ca business-urile aflate la început de drum să fie competitive și să-și asigure o dezvoltare sustenabilă. Microsoft România colaborează cu diferite acceleratoare de afaceri și contribuie la derularea unor inițiative dedicate startup-urilor.

În cadrul evenimentului Microsoft Envision România, de pe 17 mai, Daniel Rusen, director de Marketing și Operațiuni al Microsoft România, va discuta cu reprezentanții Innov-X, CODA Intelligence și Plant an App despre contribuția pe care startup-urile o pot aduce în economie, prin inovațiile pe care le dezvoltă.

Instrumentele și soluțiile digitale nu sunt, însă, suficiente pentru o evoluție economică durabilă. Un viitor mai bun pentru toată lumea va deveni realitate doar dacă fiecare dintre noi va avea acces la aceleași oportunități și mijloace de dezvoltare. Educația, în sine, este un catalizator al progresului, iar Microsoft este una dintre companiile care pune un deosebit accent pe această componentă, angajându-se să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale populației, precum și la formarea viitorilor specialiști în domeniul IT. În linie cu acest angajament, stau parteneriatele cu diferite instituții de învățământ din țară, de la școli până la universități, iar Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va fi, de asemenea, prezent la Microsoft Envision Romania unde va vorbi despre modul în care percepe mediul academic modernizarea proceselor și a instrumentelor de predare. 

Un alt parteneriat cu tradiție al companiei pe piața locală este construit alături de Orange Business Services. Desemnată „partenerul anului” al Microsoft România, în 2021, compania este și partenerul de inovație al evenimentului Microsoft Envision Romania, iar Florin Popa, B2B Director Orange Romania, va participa ca speaker și va discuta atât despre tendințele în tehnologie pentru acest an, precum și despre amenințările cibernetice în creștere.

Evenimentul va fi în format online, în limba română, va avea disponibile subtitrări în limba engleză și română, iar participarea este gratuită. Agenda completă și detalii despre înregistrarea la eveniment pot fi accesate aici.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult