Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mihai Chirica, primarul PSD de Iași, lider al organizației Iași: Cer abrogarea ordonanței Dragnea și demiterea ministrului Iordache

Mihai Chirica

Primarul municipiului Iași, pesedistul Mihai Chirica, este primul lider PSD care cere abrogarea ordonanței Dragnea. Într-o conferință de presă, transmisă pe Facebook în această dimineață, Chirica a cerut demisia lui Florin Iordache de la ministerul Justiției. De asemenea, i-a solicitat lui Liviu Dragnea „să corecteze greșelile comise”. Despre proteste, Chirica a spus că reprezintă „un duș rece” pentru partid și a subliniat că „o contramanifestație” (despre care vorbesc unii lideri PSD) ar fi o mare greșeală. Vicepreședintele PSD a criticat maniera prin care Guvernul a dat ordonanța Dragnea: „Ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere!”

„Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”, a explicat primarul din Iași.

Declarația pe larg:

- „Am ajuns într-un mod nejustificat într-o situație similară celei de la Revoluția din 1989, în care sute de mii de oameni au ieșit în stradă”.

- „Pe 11 decembrie cetățenii au ales. Dar la câteva săptămâni de la învestirea Guvernului se discută nu despre programul de guvernare, ci despre legi care privesc Justiția”.

- „Azi asistăm din păcate de un blocaj introdus artificial. Un blocaj care să-i facă pe oameni vulnerabili, să-i facă să se înjure între ei, să se certe”

- „Nu asta e politica pe care vrea s-o ducă PSD. Am ales să nu-mi fie rușine să mă uit în ochii ieșenilor și colegilor mei de partid”.

- „Propun Guvernului Grindeanu și dlui președinte Liviu Dragnea să abroge ordonanta 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului, să facă dezbatere publică, să consulte specialiștii”

- „Nu avem voie să eșuăm. Cer public demisa dlui ministru Florin Iordache, singurul om responsabil de haosul creat în aceste zile”.

- „Despre Dragnea: e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui”.

- „Nu mi-am propus să fiu președinte al PSD. Îi cer lui Liviu Dragnea să corecteze greșelile comise”.

- „Nu trebuie ca dl. Sorin Grindeanu să plece, nu trebuie alegeri anticipate, nu trebuie să asmuțim populația unii împotriva altora”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Marius check icon
  Eu zic că e o râmă nu un om, pentru că nu are coloană vertebrală. Face propagandă și manipulare. Din cauza unor oameni ca el a ajuns PSD-ul să fie votat așa de mult pentru că e un om intelectual care își pune toate calitățile în serviciul hoților si mai presus de toate este loial. Ăștia sunt cei mai periculoși! Reprezintă grosul din PSD și susțin "elita" din PSD adică hoții ordinari, analfabeți și dictatori precum Dragnea, Ponta și alții - desi Ponta tinde puțin spre primarul Iașului este doar o fățărnicie, tot copy-paste este pe dinăuntru Ponta.

  Pentru propagandă am explicația asta: el nu îi reproșează nimic lui Dragnea și PSD-ului, din ce îi reproșează strada dar îi dă niște sfaturi să își pună oameni mai competenți pe lângă el, se gândește cumva la propria persoană? Deci în felul acesta îi face propagandă lui Dragnea și PSD-ului ca și cum oamenii din jurul lui Dragnea și "din jurul PSD-ului" sunt cei care au adus situația unde este acum, pentru că El, Stăpânul Cel Mare "a reușit să se organizeze exemplar".

  Manipularea este tot legată de schimbarea asta de însemnătățuri: deci el cere abrogarea legii hoațe dar nu cere pedepsirea hoților care au adoptat legea pe furiș? Păi mie asta îmi sună a: Eu urăsc minciuna și nu mincinoșii! Prea teoretic, prea manipulator, adică tu urăști să fii mințit dar nu și să minți!
  • Like 0
 • Sunt de acord cu domnul Primar Mihai Chirica și consider că are mare dreptate în cele ce a spus . Trebuie să fim alături de cei care militează pt. ordine și dreptate în țară !
  • Like 0
 • Jos PSD ul! Au furat si au devastat tot ce a fost bun in tara asta,firme si intreprinderi de mare valoare si au devenit patronii acestora!Acum ca să poată fura din nou fără frică dau legi de care sa nu aiba teama! Rusine!
  • Like 0
 • Nu sunt un analist politic,de aceea mă voi exprima așa Cum știu. Dacă facem legi pt hoți, dc tot aud ca PSD lupta împotriva corupției. Trăiesc într o tara unde din păcate deținuții cer drepturi. OK. Dar când au făcut nelegiuiri, dc nu s-au gândit ca tocmai au luat dreptul unei persoane. Mă chinui sa termin facultatea,sa muncesc și sa am timp și de câte o olimpiada. Mă chinui la vârsta de 18 ani sa respir civilizat,sa pot uita ca fratele meu a fost ucis și nu s-a 8ntamplat nimic. Mă chinui și 7neori merg pe strada fără sa știu unde plec sau de unde vin,pt ca nu am unde munci. Oare dc nu înțelege PSD ca vreau o tara civilizata. Dar nu pot,pt ca nu sunt lăsat sa sper,sa visez și etc. Oare chiar trebuie sa facem război, ca sa înțeleagă PSD. Nu sunt de vânzare și sper ca și cei care s au vândut, îi rog ca în ceasul al 12 sa se trezească. Nu va vindeți sufletele ppt nimic. Nu merita Dragnea sa aibă sclavi. Sunt orfan și bani de o sticla de ulei tot îi câștig cinstit. Poate.sunt dezinformat,analfabet,idiot și etc,dar în nici un caz nu sunt ca ei. Am conștiința.
  • Like 4
 • Radu Chirita este presedintele Asociatiei de Studii in Dreptul Constitutional si Drepturile Omului si absolvent al Facultatii de Drept din Cluj Napoca (1999) si al Facultatii Internationale de Drept Comparat Strasbourg (2000). A facut parte din Comisia Prezidentiala pentru condamnarea comunismului.

  Comentati si cititi aici: http://www.national.ro/news/profesor-din-comisia-kovesi-ordonantele-sunt-bune-nu-va-mai-lasati-tampiti-atat-de-usor-569106.html/#ixzz4XYV9mp5t
  • Like 0
  • @ Nicolae Moldovan
   Anon check icon
   Pana si Dragnea a dat-o la intors cand a fost intrebat de abuzul in serviciu. De scapat clar il scapa. Constitutionala o fi ordonanta, dar tot n-o vrem,
   • Like 0
 • Statul suntem toti si nu ei.
  Ei sunt in Slujba noastra,
  • Like 2
 • Anon check icon
  Asta e ceva mai smecher decat colegii lui: vede ca tabara adversa incepe sa aiba ceva putere, si atunci incepe sa flirteze cu adversarii, dar nu prea mult! Nuu, ca nu stie cum vor evolua lucrurile, si atunci ii trimite o bezea si lui Dragnea asa, sa fie sigur: „Despre Dragnea: e un om puternic, care a reușit să se organizeze exemplar. Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui”.
  Ce coloana vertebrala zdravana aveti, dom' primar!
  • Like 4
 • Simona check icon
  Primarul de la Iasi e un om foarte curajos, nu ma asteptam , se pare ca iesenii sunt norocosi sa aiba un asemenea om ca primar! Respect !
  • Like 3
  • @ Simona
   Simona, eu nu mi-as dori un astfel de primar. Nu are deloc curaj. In primul rand el nu "a cerut" ci "a recomandat" (in citatul original) si nu a cerut liderului sa fie responsabil de faptele sale. Nu se poate gasi scuza in "Ce-i reproșez: nu știe să-și aleagă oamenii, nu știe să-și pună oameni competenți în jurul lui" - tocmai, inseamna ca nu are coloana vertebrala.
   • Like 1
  • @ Simona
   check icon
   Primarul de la Iași este de fapt mai șmecher decât alții: ascultă-i explicațiile în totalitate și-ți vei schimba buna părere!
   • Like 0
  • @ Simona
   Marius check icon
   Eu zic că e o râmă nu un om, pentru că nu are coloană vertebrală. Face propagandă și manipulare. Pentru propagandă am explicația asta: el nu îi reproșează nimic din ce îi reproșează strada dar îi dă niște sfaturi să își pună oameni mai competenți pe lângă el, se gândește cumva la propria persoană? Deci în felul acesta îi face propagandă lui Dragnea și PSD-ului ca și cum oamenii din jurul lui Dragnea și "din jurul PSD-ului" sunt cei care au adus situația unde este acum. Manipularea este tot legată de schimbarea asta de însemnătățuri: deci el cere abrogarea legii hoațe dar nu cere pedepsirea hoților care au adoptat legea pe furiș? Păi mie asta îmi sună a: Eu urăsc minciuna și nu mincinoșii! Prea teoretic, prea manipulator, adică tu urăști să fii mințit dar nu și să minți!
   • Like 0
 • Au reusit sa ne zapaceasca!!!legea gratierii a fost data deja,de ieri se poate pune in practica,ce s ar mai putea schimba acum?poate abuzul in serviciu...suntem foarte dezinformati ori caracatitele astea au branhii peste tot,monstri cu 9 capete...dar pe de alta parte ma intreb,cati din oamenii care sunt in strada,au fost asta toamna la vot?
  • Like 2
 • In 2017 in loc sa faceti ceva pt țara noastră si pt copii noștri urmașii noștri voi legalizați hoția si va gândiți numai la voi si salariile voastre sa fie mari sa trăiți voi bine.
  Nu uitați ca salariile voastre sunt taxele si impozitele care le plătim noi si dacă noi nu mai plătim nimik voi nu mai mâncați
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult