Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mihai Șora: Nu spuneți, dragii mei, că „România nu a susținut-o pe Kovesi“… Politrucii aceia agramați și nelegiuiți sunt doar belele în trecere. Ei nu sunt, nu pot fi România

Mihai Sora - Foto Inquam Photos / Adriana Neagoe

Foto: Inquam Photos/Adriana Neagoe

Filosoful Mihai Șora consideră „o victorie” votul prin care Consiliul UE s-a declarat în favoarea  numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European.

„Este una dintre cele mai frumoase victorii din ultimii ani. Pentru toți oamenii cinstiți, care înțeleg sensul cuvintelor ONOARE și DEMNITATE, care pun preț pe INTEGRITATE, victoria aceasta înseamnă mai mult decât putem discerne acum, înseamnă mai mult decât un punct luminos la capătul tunelului. Îi vom resimți consecințele nu doar noi, românii, îndată ce Parchetul European va deveni funcțional, ci și cetățenii altor țări prinse vremelnic în chingile unor clanuri mafiote, care toacă ori jefuiesc vistieria publică. O felicit din inimă pe Doamna Laura Codruța Kövesi! Sunt sigur că va fi la înălțimea încrederii de care se bucură. Să înceapă, așadar, Festivalul Disperat al Inculpaților!”, a scris Șora pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că nu e adevărat că România nu a susținut-o. „Și nu spuneți, dragii mei, că „România nu a susținut-o“… Politrucii aceia agramați și nelegiuiți sunt doar belele în trecere. Ei nu sunt, nu pot fi România. România suntem noi.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Votul de ieri in favoarea Dnei Kovesi ne da speranta ca vom scapa de analfabetii, incopetentii, amoralii, corupii care isi bat joc de Romania in propriul interes.
  • Like 0
 • Cred ca nu va dezamagi romanii!
  • Like 0
 • Sunteți, Domnule Șora!!!
  ...sper că și suntem.... :-)
  Felicitări!
  • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult