Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mesajul transmis de Mihai Șora la 101 ani. „Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie”

Filosoful Mihai Șora a împlinit marți 101 ani și a postat pe facebook o fotografie cu un mesaj: „Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie”.

Foto: Facebook Mihai Șora

„Bună dimineața, copii! Sunt pe apele Mării Egee, de unde, la prora corabiei noastre, viteazul Ulise mă roagă să vă spun: nu lunecați, pe timp de furtuni, între vârtejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor”, a scris Mihai Șora.

Mesajul și fotografia au fost distribuite de mii de oameni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Se spune ca daca nu avem batrani, sa ii cumparam - iar daca ii avem, sa ii pastram cum se cuvine. Insa noi - mai mult decat atat, il avem pe mereu tanarul Mihai Sora. Imi doresc sa il avem printre noi multi ani de acum incolo, la fel de plin de energie!
    • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult