Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Carmen Dan îl mustră pe șeful de la Omoruri, care a criticat schimbările Codului Penal: „Nu i-am dat eu acel mandat”

Carmen Dan - foto Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

„Fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu”, spune ministrul de Interne Carmen Dan despre șeful de la Omoruri, care a criticat luni modificările la legile justiției.

Șeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, a vorbit luni într-un interviu despre efectele pe care le vor avea modificările pe care parlamentarii vor să le aducă Codului penal, dând exemplu punerea față în față a unui pedofil cu victima sa. 

Carmen Dan susține că Radu Gavriș nu a avut aprobarea șefilor săi de a da un interviu presei, iar opinia comisarului nu reflectă poziţia ministerului de interne.

„Nu, nu se face o anchetă. Este un polițist care și-a exprimat un punct de vedere, repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcții impun o anumită reținere. Cred că polițiștii trebuie să se țină departe de sfera politică și din punctul meu de vedere atât timp cât și-a expus public o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu”, a spus Carmen Dan, conform Digi24.

Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, a explicat într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24 posibilele efecte ale modificărilor Codurilor penale, atrăgând atenția că propunerile de modificare vor duce la desființarea multor dosare penale în care sunt investigate fapte cu violență, iar criminalii, violatorii vor fi prinși mult mai greu sau poate niciodată.

El s-a referit, printre altele, la propunerea de a exclude dintre probe imaginile obținute pe camerele video de supraveghere.

„Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce sistemul judiciar în urmă cu 20 de ani. Un autor de omor, un pedofil vor putea să rămână în libertate și să comită aceste fapte. Vorbind concret pe speța de la metrou, ne-ar fi fost foarte greu”, a spus Radu Gavriș. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • PEDOFILIA – POLITICA PENALĂ A PSD


  Masacrarea justiţiei de cărte politicienii penali, prin Comisia Ciordache nu are limite.

  Cei mai mulţi dintre noi, am fost convinşi că LOVITURA DE STAT a clanului DRAGNEA – TĂRICEANU se va opri la înlăturarea caracterului penal al faptelor comise de politicienii infractori.

  În logica infracţionalităţii, PSD, ALDE şi UDMR, cu complicitatea tacită a liberalilor lui Ludovic cel Muc (foşti tovarăşi ai PSD, în USL), urmau să dezincrimineze abuzul în serviciu, mărturia mincinoasă, mita electorală, să golească de conţinut evaziunea fiscală iar deturnarea de fonduri să nu se aplice politicienilor şi demnitarilor publici.

  Mai mult, prin LEGILE HOŢIEI LUI CIORDACHE, POLITICIENII PENALI ERAU PROTEJAŢI DE RISCUL DE A FI ANCHETAŢI ŞI CONDAMNAŢI, chiar dacă erau găsiţi vinovaţi de crime, pedofilie şi violuri sau trafic de droguri sau persoane.

  Toate acestea la pachet cu înlăturarea Laurei Codruţa KOVESI şi a lui Augustin LAZĂR, din funcţiile de Procuror Şef al DNA şi Procuror General, cu eliminarea Preşedintelui României din procedura ne numire a procurorilor, lăsaţi la cheremul şoferilor penali ai infractorului Cătălin Voicu şi al altor sclavi ai lui Dragnea.

  Totuşi, PSD a reuşit de această dată să întreacă orice închipuire, dovedindu-se un clan interlop cu nimic inferior clanurilor ţigăneşti mafiote – Cămătarii, Duduienii, Cordunenii, Sportivii, etc.

  În era tehnologiei, PARLAMENTUL PENAL să elimine din procesele penale probele video, inclusiv cele surprinse cu camere video omologate, ESTE O CRIMĂ ŞI UN ATENTAT LA INTELIGENŢA POPORULUI ROMÂN.

  Prin LEGILE HOŢIEI LUI CIORDACHE, PSD – ALDE – UDMR, protejează orice infractor, violator şi pedofil.

  Dacă pe camerele video din locurile publice, plătite de primării cu milioane de euro din banii românilor, sunt surpinşi în mod clar şi evident, CRIMINALI CARE JEFUIESC BĂTRÂNI, VIOLEAZĂ COPII ŞI OMOARĂ OAMENI iar aceste probe nu sunt acceptate, atunci ROMÂNIA A FOST ÎMBOLNĂVITĂ DE PEDOFILIA PERVERSĂ A PSD-ALDE-UDMR.
  • Like 0
 • Și eu, naivul, credeam că șeful dă mandat secretarei, nu invers!
  • Like 0
 • Mihai check icon
  D-na ministru nu rateaza nicio ocazie sa dea dovada de prostie. Normal ca este treaba politistilor cum arata legea sub care isi desfasoara activitatea. Si asa, pe legea actuala se plangeau ca infractorii sunt favorizati. Acum cu schimbarile asteapot sa puna lacat la sectie. Pai vine doamna ministru sa explice omului ca dezi este filmat hotul, politia l-a identificat dar instanta nu il gaseste vinovat ca nu se admite proba video? Sau trebuie sa explice politistul omului aceasta gogomanie?
  • Like 4
 • E foarte greu sa comentezi ceea ce spune aceasta creatura sinistra fara sa te inabuse furia. Deci madam Dan , in prostia ei imensa , i se pare ca omul asta se baga in politica , nu cade fapt niste vaci si boi si-au bagat picioarele in cadrul legislativ care constituie instrument de lucru pentru profesionisti. Omul asta nu-si mai poate face meseria si derbedeii din parlament si cu slugile lor de partid gen Carmen Dan isi vad de ale lor. Madam Dan este alta studioasa cu facultate facuta prin corespondenta prin oraselele patriei fara liceu, dar cu facultate. Si toti acesti delicventi diplomati au fost plamaditi in laboratoarele lu' Androneasca marea dascalita ... ca ea a ne-a procopsit cu facultatile astea. Alta pramatie cu zimbet fermecator...
  • Like 4
 • Ar fi mai interesant ca doamna secretara a condamnatului penal dragnea sa isi mai scoata mainile din priza aia cu microfoane. Nu de alta - dar a inceput sa-i zbarnaie tartacuta si ne umple de prostii la foc automat.
  Chiar - a descoperit faptasul cu microfonul? Mossad-ul? CIA? Soros? dragnea (nu radeti, va rog!)? Ca si atunci si-a dovedit extrema competenta si intelighenta - venind fuguta la tevelizor, sa o vada mamica. Ca asa a invatat la scoala (aia unde se tinea de secretariat), ca investigatiile se fac la felix-teve.
  • Like 5


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult