Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Carmen Dan îl mustră pe șeful de la Omoruri, care a criticat schimbările Codului Penal: „Nu i-am dat eu acel mandat”

Carmen Dan - foto Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

„Fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu”, spune ministrul de Interne Carmen Dan despre șeful de la Omoruri, care a criticat luni modificările la legile justiției.

Șeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, a vorbit luni într-un interviu despre efectele pe care le vor avea modificările pe care parlamentarii vor să le aducă Codului penal, dând exemplu punerea față în față a unui pedofil cu victima sa. 

Carmen Dan susține că Radu Gavriș nu a avut aprobarea șefilor săi de a da un interviu presei, iar opinia comisarului nu reflectă poziţia ministerului de interne.

„Nu, nu se face o anchetă. Este un polițist care și-a exprimat un punct de vedere, repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcții impun o anumită reținere. Cred că polițiștii trebuie să se țină departe de sfera politică și din punctul meu de vedere atât timp cât și-a expus public o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu”, a spus Carmen Dan, conform Digi24.

Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, a explicat într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24 posibilele efecte ale modificărilor Codurilor penale, atrăgând atenția că propunerile de modificare vor duce la desființarea multor dosare penale în care sunt investigate fapte cu violență, iar criminalii, violatorii vor fi prinși mult mai greu sau poate niciodată.

El s-a referit, printre altele, la propunerea de a exclude dintre probe imaginile obținute pe camerele video de supraveghere.

„Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce sistemul judiciar în urmă cu 20 de ani. Un autor de omor, un pedofil vor putea să rămână în libertate și să comită aceste fapte. Vorbind concret pe speța de la metrou, ne-ar fi fost foarte greu”, a spus Radu Gavriș. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • PEDOFILIA – POLITICA PENALĂ A PSD


  Masacrarea justiţiei de cărte politicienii penali, prin Comisia Ciordache nu are limite.

  Cei mai mulţi dintre noi, am fost convinşi că LOVITURA DE STAT a clanului DRAGNEA – TĂRICEANU se va opri la înlăturarea caracterului penal al faptelor comise de politicienii infractori.

  În logica infracţionalităţii, PSD, ALDE şi UDMR, cu complicitatea tacită a liberalilor lui Ludovic cel Muc (foşti tovarăşi ai PSD, în USL), urmau să dezincrimineze abuzul în serviciu, mărturia mincinoasă, mita electorală, să golească de conţinut evaziunea fiscală iar deturnarea de fonduri să nu se aplice politicienilor şi demnitarilor publici.

  Mai mult, prin LEGILE HOŢIEI LUI CIORDACHE, POLITICIENII PENALI ERAU PROTEJAŢI DE RISCUL DE A FI ANCHETAŢI ŞI CONDAMNAŢI, chiar dacă erau găsiţi vinovaţi de crime, pedofilie şi violuri sau trafic de droguri sau persoane.

  Toate acestea la pachet cu înlăturarea Laurei Codruţa KOVESI şi a lui Augustin LAZĂR, din funcţiile de Procuror Şef al DNA şi Procuror General, cu eliminarea Preşedintelui României din procedura ne numire a procurorilor, lăsaţi la cheremul şoferilor penali ai infractorului Cătălin Voicu şi al altor sclavi ai lui Dragnea.

  Totuşi, PSD a reuşit de această dată să întreacă orice închipuire, dovedindu-se un clan interlop cu nimic inferior clanurilor ţigăneşti mafiote – Cămătarii, Duduienii, Cordunenii, Sportivii, etc.

  În era tehnologiei, PARLAMENTUL PENAL să elimine din procesele penale probele video, inclusiv cele surprinse cu camere video omologate, ESTE O CRIMĂ ŞI UN ATENTAT LA INTELIGENŢA POPORULUI ROMÂN.

  Prin LEGILE HOŢIEI LUI CIORDACHE, PSD – ALDE – UDMR, protejează orice infractor, violator şi pedofil.

  Dacă pe camerele video din locurile publice, plătite de primării cu milioane de euro din banii românilor, sunt surpinşi în mod clar şi evident, CRIMINALI CARE JEFUIESC BĂTRÂNI, VIOLEAZĂ COPII ŞI OMOARĂ OAMENI iar aceste probe nu sunt acceptate, atunci ROMÂNIA A FOST ÎMBOLNĂVITĂ DE PEDOFILIA PERVERSĂ A PSD-ALDE-UDMR.
  • Like 0
 • Și eu, naivul, credeam că șeful dă mandat secretarei, nu invers!
  • Like 0
 • Mihai check icon
  D-na ministru nu rateaza nicio ocazie sa dea dovada de prostie. Normal ca este treaba politistilor cum arata legea sub care isi desfasoara activitatea. Si asa, pe legea actuala se plangeau ca infractorii sunt favorizati. Acum cu schimbarile asteapot sa puna lacat la sectie. Pai vine doamna ministru sa explice omului ca dezi este filmat hotul, politia l-a identificat dar instanta nu il gaseste vinovat ca nu se admite proba video? Sau trebuie sa explice politistul omului aceasta gogomanie?
  • Like 4
 • E foarte greu sa comentezi ceea ce spune aceasta creatura sinistra fara sa te inabuse furia. Deci madam Dan , in prostia ei imensa , i se pare ca omul asta se baga in politica , nu cade fapt niste vaci si boi si-au bagat picioarele in cadrul legislativ care constituie instrument de lucru pentru profesionisti. Omul asta nu-si mai poate face meseria si derbedeii din parlament si cu slugile lor de partid gen Carmen Dan isi vad de ale lor. Madam Dan este alta studioasa cu facultate facuta prin corespondenta prin oraselele patriei fara liceu, dar cu facultate. Si toti acesti delicventi diplomati au fost plamaditi in laboratoarele lu' Androneasca marea dascalita ... ca ea a ne-a procopsit cu facultatile astea. Alta pramatie cu zimbet fermecator...
  • Like 4
 • Ar fi mai interesant ca doamna secretara a condamnatului penal dragnea sa isi mai scoata mainile din priza aia cu microfoane. Nu de alta - dar a inceput sa-i zbarnaie tartacuta si ne umple de prostii la foc automat.
  Chiar - a descoperit faptasul cu microfonul? Mossad-ul? CIA? Soros? dragnea (nu radeti, va rog!)? Ca si atunci si-a dovedit extrema competenta si intelighenta - venind fuguta la tevelizor, sa o vada mamica. Ca asa a invatat la scoala (aia unde se tinea de secretariat), ca investigatiile se fac la felix-teve.
  • Like 5


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult