Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ministrul Carmen Dan, prima declarație despre polițistul pedofil: „Am decât informațiile pe care le cunoașteți și dvs. N-am văzut pe nimeni să facă un pas în spate”

Carmen Dan - foto Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea) 

Ministrul de Interne Carmen Dan le-a spus jurnaliștilor marți dimineața, la intrarea în minister, că se aștepta la demisii în cazul polițistului pedofil, adăugând că l-a informat pe premier despre această situație.

„Până acum am decât informațiile pe care le cunoașteți și dumneavoastră, date aseară de purtătorul de cuvânt al poliției. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate, probabil că au apreciat că nu există responsabilitate”, a afirmat Carmen Dan.

Liviu Dragnea a fost întrebat luni la o conferință de presă dacă nu crede că ministrul de Interne Carmen Dan ar trebui să demisioneze, ca urmare a cazului polițistului pedofil.

„Asta e o întâmplare foarte gravă. Eu cred că ministrul de Interne ar trebui să facă o analiză serioasă să vadă cum a trecut testele psihologice şi cum a stat atâta timp în Poliţie. Poate ar trebui să facă o analiză serioasă a conducerii Poliţiei. Poate ar trebui să o fi făcut mai de mult”, a răspuns liderul PSD, potrivit Digi24.

Bărbatul care a agresat sexual vineri doi copii în liftul unui bloc din București a fost prins luni de polițiști. El este agent la Poliția Rutieră și, potrivit lui Dumitru Coarnă, liderul sindicatului polițiștilor, este căsătorit, are doi copii și a venit la Poliția Rutieră prin transfer de la Jandarmerie în 2010. Poliţistul, reţinut pentru 24 de ore, va fi prezentat marţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. El și-a recunoscut fapta, dar şi un viol comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Decât sa isi dea demisia.
  • Like 0
 • Asta este o proastă, lipsită de pregătire, o secretară angajată pe cine știe ce criterii si promovată de un hoț tocmai că o știe că e proastă și slugarnică. Guvernul actual este o cloacă de slugi proaste ale psdaldeudmr.
  • Like 0
 • Poate doamna ministra se inscrie la un curs de limba romana vorbita si scrisa, desi presupun, din cv, ca a absolvit un liceu cu profil umanist. Dupa gafa cu "nume si pronume" face alte greseli; "am decat informatiile...", cum, subtil, citeaza editorul articolului. Se spune corect; "nu am decat...", sau "am numai..." Norocul domniei-sale este ca nu vorbeste foarte des. Mai vocali sunt parlamentarii,iar ei se intrec in greseli de exprimare si in gogomanii politice. Dar se pare ca nu educatia si cultura sunt punctele forte ale guvernantilor si ale parlamentarilor.
  • Like 0
 • ca e spagar, ca e incult, ca e infractor sau pedo, ce conteaza? se omite emanatia sistemului, in care non valorile sunt promovate. societate bazata pe relatii, pupincuristi si spaga. asta e boala! politia are valori, oameni cerebrali, iubesc sa serveasca patria, dar sunt marginalizati, nu corespund sistemului! ALES!
  • Like 0
 • Prima care ar trebui sa-si prezinte demisia ar fi "decat" doamna secr... doamna ministru al M.A.I. Ce siguranta mai pot avea eu cand se apropie de mine un politist? Eu am fost victima unui furt din locuinta acum cinci ani si jumatate, am prin hotul, l-am dus la politie, am martori (inca neaudiati) si recunoasterea faptei de catre jigodia aia. Si? Ce daca? Dosarul este tot la politie, de doua ori le-am intors dosarul incheiat cu...NUP, de doua ori au recunoscut ca ancheta este de rahat. Si? Ce daca? Hotul este liber, politistii sunt ocupati cu altele... Aia de la rutiera capitalei m-au lasat fara permis pentru ca nu am acordat prioritate unui biciclist care avea inca o persoana pe cadru si a virat brusc la stanga pe trecerea de pietoni, fara macar sa se asigure sau sa semnalizeze! Ii doresc organului care mi-a facut binele ca de tot atata dreptate sa aibe si el parte in viata! Politia romana, siguranta si incredere! Zau?
  • Like 2
 • "Până acum am decât" spune doamna ministru, care ar fi foarte mirata daca cineva i-ar spune ca habar nu are de limba romana. Si ca dansa si alti colegi din guvern, care vorbesc la fel de agramat si de incoerent, dovedind impostura si diletantismul ridicate la nivel de norma in promovarea politica. Sigur, fata de gravitatea evenimentului aflat in centrul declaratiei acestui oficial ( este vorba de violatorul care face parte din cadrele ministerului condus de doamna respectiva), observatia mea poate parea deplasata. Aparent cele doua chestiuni nu au nicio legatura. Numai aparent, deoarece , in opinia mea, ele sunt simptome ale degradarii pe care o traim si la care asistam neputinciosi: de la lipsa de cultura si educatie elementara pana la alterarea principiilor de viata pasul nu e deloc mare si el este facut cu usurinta, dupa cum dovedesc zi de zi , neobosit, cei aflati la putere.
  • Like 4
 • Si daca chiar se doreste decridibilizarea Politiei chiar de PSD ? Ar trebui sa vedem si sa cercetam mai bine trecutul acelui "pedofil". Ministrul pus pe criterii de ochi frumosi are ocazia sa schimbe dupa bunul plac si in avatanjul PSD-ului intregul MAI. Ah si inca o chestie legata de CPP ( codul de procedura penala) privind supravegherea si folosirea materialelor video : de fapt nu se doreste ca acestea sa nu mai poate fi folosite ci se va face o "corectie" , adica doar acele dispozitivie omologate. Deci daca tu cu telefonul personal sau cu o camera de vedere pe timp de noapte sau de zi sau cu un aparat foto profesional, surprinzi imagini compromitatoare, acestea nu vor fi aprobate tocmai datorita faptului ca dispozitivele cumparate de tine nu sunt omologate de ei. Punct!
  • Like 1
 • E decît ridicolă tovărășica, vai de steaua polițiștilor cu așa șef!
  • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult