Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul propus al Energiei, Anton Anton: „Nu avem energie, nu se aprinde becul”

Anton Anton

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ieșit de la audierile din Comisie, ministrul propus al Energiei, Anton Anton, a ținut să le explice oamenilor secolului 21 la ce folosește energia. „Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic”, a enunțat el. În cazul în care vom rămâne vreodată fără energie se va întâmpla ce am văzut prin filmele apocaliptice, a avertizat Anton Anton. Tocmai de aceea avem nevoie de „o viziune limpede” la minister. 

„Cred că energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Şi asta nu am inventat-o eu, o ştiţi cu toţii. Nu avem energie, nu se aprinde becul ăla de-acolo cu care filmăm. Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic. Există filme suficiente, apocaliptice, pe care le-aţi văzut şi în care lipsa energiei ne duce într-o altă societate. De-aia cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională, cu o viziune clară şi limpede”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, fiind validat cu 44 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere, scrie Agerpres.

Ministrul desemnat susține că a avut parte de o audiere „profesionistă”. „Oamenii ăştia ştiu despre ce este vorba în propoziţie, nu au venit cu întrebări aiurea. Chiar, cum să vă spun, chiar a fost o audiere după părerea mea bună şi profesionistă. Sigur că la vot nu vreau să comentez faptul că aşa e modelul, opoziţia trebuie să se opună, dar opoziţia nu mi-a pus întrebări încuietoare sau de-astea cu tendinţă. Asta e prima afirmaţie", a declarat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu check icon
  Care e numele si care prenumele :) ?
  Cred ca Daea are un contracandidat la titlul de bufonul guvernului.
  • Like 1
  • @ Liviu
   Crezi prost. L-am întîlnit acum mulți ani la Romexpo, cînd România încă mai avea orgoliul organizării unui Salon de Inventică/inovare pe lîngă TIB. AA lucra atunci la o "agenție a inovării" sau ceva de genul. S-ar putea să fie singurul profesionist din guvernul Dragnea3, Întrebarea (încuietoare?) e cum va proceda cu băieții deștepți care cumpără energie ieftină de la stat și o revînd scump, ori care sugrumă rîuri întregi în numele energiei verzi.
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Liviu check icon
   Nu competenta i-o puneam in discutie, pt ca si Daea se pricepe la agricultura, ci declaratiile neispirate care il fac sa para ridicol.
   • Like 0
 • check icon
  Eu cred ca cei din opozitie au fost lasati fara...energie,de-aia n-au pus "intrebari incuietoare sau de-astea cu tendinta".Astia citesc cu nesimtire din niste hartii,unii se balbaie si la simpla citire,nu se chinuie nimeni sa-i intrebe ceva...blat total in parlament.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Pot sa pun pariu ca asta are un doctorat.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult