Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul propus al Energiei, Anton Anton: „Nu avem energie, nu se aprinde becul”

Anton Anton

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ieșit de la audierile din Comisie, ministrul propus al Energiei, Anton Anton, a ținut să le explice oamenilor secolului 21 la ce folosește energia. „Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic”, a enunțat el. În cazul în care vom rămâne vreodată fără energie se va întâmpla ce am văzut prin filmele apocaliptice, a avertizat Anton Anton. Tocmai de aceea avem nevoie de „o viziune limpede” la minister. 

„Cred că energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Şi asta nu am inventat-o eu, o ştiţi cu toţii. Nu avem energie, nu se aprinde becul ăla de-acolo cu care filmăm. Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic. Există filme suficiente, apocaliptice, pe care le-aţi văzut şi în care lipsa energiei ne duce într-o altă societate. De-aia cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională, cu o viziune clară şi limpede”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, fiind validat cu 44 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere, scrie Agerpres.

Ministrul desemnat susține că a avut parte de o audiere „profesionistă”. „Oamenii ăştia ştiu despre ce este vorba în propoziţie, nu au venit cu întrebări aiurea. Chiar, cum să vă spun, chiar a fost o audiere după părerea mea bună şi profesionistă. Sigur că la vot nu vreau să comentez faptul că aşa e modelul, opoziţia trebuie să se opună, dar opoziţia nu mi-a pus întrebări încuietoare sau de-astea cu tendinţă. Asta e prima afirmaţie", a declarat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu check icon
  Care e numele si care prenumele :) ?
  Cred ca Daea are un contracandidat la titlul de bufonul guvernului.
  • Like 1
  • @ Liviu
   Crezi prost. L-am întîlnit acum mulți ani la Romexpo, cînd România încă mai avea orgoliul organizării unui Salon de Inventică/inovare pe lîngă TIB. AA lucra atunci la o "agenție a inovării" sau ceva de genul. S-ar putea să fie singurul profesionist din guvernul Dragnea3, Întrebarea (încuietoare?) e cum va proceda cu băieții deștepți care cumpără energie ieftină de la stat și o revînd scump, ori care sugrumă rîuri întregi în numele energiei verzi.
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Liviu check icon
   Nu competenta i-o puneam in discutie, pt ca si Daea se pricepe la agricultura, ci declaratiile neispirate care il fac sa para ridicol.
   • Like 0
 • check icon
  Eu cred ca cei din opozitie au fost lasati fara...energie,de-aia n-au pus "intrebari incuietoare sau de-astea cu tendinta".Astia citesc cu nesimtire din niste hartii,unii se balbaie si la simpla citire,nu se chinuie nimeni sa-i intrebe ceva...blat total in parlament.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Pot sa pun pariu ca asta are un doctorat.
  • Like 1


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult