Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul propus al Energiei, Anton Anton: „Nu avem energie, nu se aprinde becul”

Anton Anton

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ieșit de la audierile din Comisie, ministrul propus al Energiei, Anton Anton, a ținut să le explice oamenilor secolului 21 la ce folosește energia. „Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic”, a enunțat el. În cazul în care vom rămâne vreodată fără energie se va întâmpla ce am văzut prin filmele apocaliptice, a avertizat Anton Anton. Tocmai de aceea avem nevoie de „o viziune limpede” la minister. 

„Cred că energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Şi asta nu am inventat-o eu, o ştiţi cu toţii. Nu avem energie, nu se aprinde becul ăla de-acolo cu care filmăm. Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic. Există filme suficiente, apocaliptice, pe care le-aţi văzut şi în care lipsa energiei ne duce într-o altă societate. De-aia cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională, cu o viziune clară şi limpede”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, fiind validat cu 44 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere, scrie Agerpres.

Ministrul desemnat susține că a avut parte de o audiere „profesionistă”. „Oamenii ăştia ştiu despre ce este vorba în propoziţie, nu au venit cu întrebări aiurea. Chiar, cum să vă spun, chiar a fost o audiere după părerea mea bună şi profesionistă. Sigur că la vot nu vreau să comentez faptul că aşa e modelul, opoziţia trebuie să se opună, dar opoziţia nu mi-a pus întrebări încuietoare sau de-astea cu tendinţă. Asta e prima afirmaţie", a declarat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu check icon
  Care e numele si care prenumele :) ?
  Cred ca Daea are un contracandidat la titlul de bufonul guvernului.
  • Like 1
  • @ Liviu
   Crezi prost. L-am întîlnit acum mulți ani la Romexpo, cînd România încă mai avea orgoliul organizării unui Salon de Inventică/inovare pe lîngă TIB. AA lucra atunci la o "agenție a inovării" sau ceva de genul. S-ar putea să fie singurul profesionist din guvernul Dragnea3, Întrebarea (încuietoare?) e cum va proceda cu băieții deștepți care cumpără energie ieftină de la stat și o revînd scump, ori care sugrumă rîuri întregi în numele energiei verzi.
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Liviu check icon
   Nu competenta i-o puneam in discutie, pt ca si Daea se pricepe la agricultura, ci declaratiile neispirate care il fac sa para ridicol.
   • Like 0
 • check icon
  Eu cred ca cei din opozitie au fost lasati fara...energie,de-aia n-au pus "intrebari incuietoare sau de-astea cu tendinta".Astia citesc cu nesimtire din niste hartii,unii se balbaie si la simpla citire,nu se chinuie nimeni sa-i intrebe ceva...blat total in parlament.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Pot sa pun pariu ca asta are un doctorat.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult