Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ministrul propus al Energiei, Anton Anton: „Nu avem energie, nu se aprinde becul”

Anton Anton

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ieșit de la audierile din Comisie, ministrul propus al Energiei, Anton Anton, a ținut să le explice oamenilor secolului 21 la ce folosește energia. „Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic”, a enunțat el. În cazul în care vom rămâne vreodată fără energie se va întâmpla ce am văzut prin filmele apocaliptice, a avertizat Anton Anton. Tocmai de aceea avem nevoie de „o viziune limpede” la minister. 

„Cred că energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Şi asta nu am inventat-o eu, o ştiţi cu toţii. Nu avem energie, nu se aprinde becul ăla de-acolo cu care filmăm. Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele, nu avem energie, nu funcţionează nimic. Există filme suficiente, apocaliptice, pe care le-aţi văzut şi în care lipsa energiei ne duce într-o altă societate. De-aia cred că Ministerul Energiei trebuie să elaboreze o strategie naţională, cu o viziune clară şi limpede”, le-a declarat el jurnaliștilor.

Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, fiind validat cu 44 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere, scrie Agerpres.

Ministrul desemnat susține că a avut parte de o audiere „profesionistă”. „Oamenii ăştia ştiu despre ce este vorba în propoziţie, nu au venit cu întrebări aiurea. Chiar, cum să vă spun, chiar a fost o audiere după părerea mea bună şi profesionistă. Sigur că la vot nu vreau să comentez faptul că aşa e modelul, opoziţia trebuie să se opună, dar opoziţia nu mi-a pus întrebări încuietoare sau de-astea cu tendinţă. Asta e prima afirmaţie", a declarat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Care e numele si care prenumele :) ?
    Cred ca Daea are un contracandidat la titlul de bufonul guvernului.
    • Like 1
    • @ Liviu
      Crezi prost. L-am întîlnit acum mulți ani la Romexpo, cînd România încă mai avea orgoliul organizării unui Salon de Inventică/inovare pe lîngă TIB. AA lucra atunci la o "agenție a inovării" sau ceva de genul. S-ar putea să fie singurul profesionist din guvernul Dragnea3, Întrebarea (încuietoare?) e cum va proceda cu băieții deștepți care cumpără energie ieftină de la stat și o revînd scump, ori care sugrumă rîuri întregi în numele energiei verzi.
      • Like 0
    • @ Ionut Catalin Dimache
      Liviu check icon
      Nu competenta i-o puneam in discutie, pt ca si Daea se pricepe la agricultura, ci declaratiile neispirate care il fac sa para ridicol.
      • Like 0
  • check icon
    Eu cred ca cei din opozitie au fost lasati fara...energie,de-aia n-au pus "intrebari incuietoare sau de-astea cu tendinta".Astia citesc cu nesimtire din niste hartii,unii se balbaie si la simpla citire,nu se chinuie nimeni sa-i intrebe ceva...blat total in parlament.
    • Like 0
  • Anon check icon
    Pot sa pun pariu ca asta are un doctorat.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult