Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Răzvan Cuc a recunoscut că s-a întâlnit noaptea cu fosta directoare a TAROM și i-a cerut numele parlamentarilor care veneau cu avionul să voteze la moțiune

Răzvan Cuc și Mădălina Mezei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a recunoscut că s-a întâlnit în seara de dinaintea moțiunii cu fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei, în fața casei acesteia și că i-a cerut numele parlamentarilor care urmau să zboare cu aeronavele companiei pentru a vota la moțiunea împotriva Guvernului. La discuția care s-a purtat în stradă a asistat și fratele Mădălinei Mezei. „Ne-am întâlnit și se vorbea... Am întrebat-o și eu pe dna Mezei să văd ce parlamentari zboară”, a declarat ministrul demis al Transporturilor.

Acesta a negat însă că i-ar fi cerut să țină avioanele la sol, așa cum l-a acuzat fosta directoare a companiei aeriene. „ Nu i-am cerut să țină un avion la sol. Ce să fac să mă duc la mecanici, să scot o piuliță?”, a susținut Cuc.

În presă au apărut imagini în care pare că sunt surprinși cei doi, care vorbesc în stradă. „Confirm că eu sunt imagini, dar sunt surprinsă cum au ajuns publice...”, a spus, potrivit Digi24, Mădălina Mezei când a fost întrebată despre imaginile date publicității de Ziua News.

„Domnul ministru a venit să facă presiuni asupra mea legat de discuția cu întârzierea curselor pentru deputați. Cred că era aproape de 11 seara, miercuri. Mi-a cerut să întârziem aeronavele mai mult de cinci ore. Înainte am vorbit la telefon și i-am spus că nu este posibil și să nu încerce să facă nicio presiune asupra echipei TAROM pentru că am luat toate măsurile pentru ca aceste avioane să nu fie întârziate”, a susținut ea.

Aceasta a spus s-a întâlnit în fața casei sale cu ministrul Cuc pentru că nu era acasă și venea de la fratele ei.

„Eu veneam de fratele meu. Discutasem cu el acest subiect monstruos și am decis că este bine să-l anunț ca să nu cumva să încerce ceva. Ministrul putea avea acces la oricine din companie”, a declarat Mezei.

La rândul său, Cuc a spus că e liber să se întâlnească oriunde cu directorii companiilor din subordine. „Eu mă întâlnesc cu directorii, pot să mă întâlnesc oriunde, nu cred că am o constrângere”, a afirmat ministrul demis, care a susținut că Mezei ar fi fost cea care i-ar fi cerut să se întâlnească urgent.

DNA s-a autosesizat în acest caz și o va audio luni pe fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei. Aceasta l-a acuzat pe Răzvan Cuc că a înăturat-o de la conducerea companiei, prin intermediul Consiliului de Administrație, pentru că a refuzat să țină la sol aeronavele care îi transportau pe parlamentarii opoziției care urmau să voteze moțiunea de cenzură. La rândul său. Răzvan Cuc a susținut că acuzația este falsă și că Mezei a fost demisă din cauza incompetenței.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Nimic nou. Ca de obicei, NOAPTEA CA HOTII !
  • Like 2
 • Hai sa zicem ca ministrul Cuc spune adevarul, chiar si asa e o mare problema, nu e treaba ministrului unde si cand zboara parlamentarii sau alti cetateni. Directoarea, cand ar fost intrebata ce parlamentari zboara, ar fi trebuit in mod normal sa raspunda "aceasta este o informatie confidentiala" sau si mai bine "nici eu nu am acces la aceasta informatie"
  • Like 1
 • Vă rog, corectați greșelile din text.
  • Like 0
  • @ Dana Cazacu
   CUCU repeta tare si apasat:
   "......că e liber să se întâlnească oriunde cu directorii companiilor din subordine",de acord cu acest "NIMIC ",inclusiv in "BAIE",idem ca cel care ia fost stapan pana a ajuns la RAHOVA.
   • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult