Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ministrul Răzvan Cuc a recunoscut că s-a întâlnit noaptea cu fosta directoare a TAROM și i-a cerut numele parlamentarilor care veneau cu avionul să voteze la moțiune

Răzvan Cuc și Mădălina Mezei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a recunoscut că s-a întâlnit în seara de dinaintea moțiunii cu fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei, în fața casei acesteia și că i-a cerut numele parlamentarilor care urmau să zboare cu aeronavele companiei pentru a vota la moțiunea împotriva Guvernului. La discuția care s-a purtat în stradă a asistat și fratele Mădălinei Mezei. „Ne-am întâlnit și se vorbea... Am întrebat-o și eu pe dna Mezei să văd ce parlamentari zboară”, a declarat ministrul demis al Transporturilor.

Acesta a negat însă că i-ar fi cerut să țină avioanele la sol, așa cum l-a acuzat fosta directoare a companiei aeriene. „ Nu i-am cerut să țină un avion la sol. Ce să fac să mă duc la mecanici, să scot o piuliță?”, a susținut Cuc.

În presă au apărut imagini în care pare că sunt surprinși cei doi, care vorbesc în stradă. „Confirm că eu sunt imagini, dar sunt surprinsă cum au ajuns publice...”, a spus, potrivit Digi24, Mădălina Mezei când a fost întrebată despre imaginile date publicității de Ziua News.

„Domnul ministru a venit să facă presiuni asupra mea legat de discuția cu întârzierea curselor pentru deputați. Cred că era aproape de 11 seara, miercuri. Mi-a cerut să întârziem aeronavele mai mult de cinci ore. Înainte am vorbit la telefon și i-am spus că nu este posibil și să nu încerce să facă nicio presiune asupra echipei TAROM pentru că am luat toate măsurile pentru ca aceste avioane să nu fie întârziate”, a susținut ea.

Aceasta a spus s-a întâlnit în fața casei sale cu ministrul Cuc pentru că nu era acasă și venea de la fratele ei.

„Eu veneam de fratele meu. Discutasem cu el acest subiect monstruos și am decis că este bine să-l anunț ca să nu cumva să încerce ceva. Ministrul putea avea acces la oricine din companie”, a declarat Mezei.

La rândul său, Cuc a spus că e liber să se întâlnească oriunde cu directorii companiilor din subordine. „Eu mă întâlnesc cu directorii, pot să mă întâlnesc oriunde, nu cred că am o constrângere”, a afirmat ministrul demis, care a susținut că Mezei ar fi fost cea care i-ar fi cerut să se întâlnească urgent.

DNA s-a autosesizat în acest caz și o va audio luni pe fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei. Aceasta l-a acuzat pe Răzvan Cuc că a înăturat-o de la conducerea companiei, prin intermediul Consiliului de Administrație, pentru că a refuzat să țină la sol aeronavele care îi transportau pe parlamentarii opoziției care urmau să voteze moțiunea de cenzură. La rândul său. Răzvan Cuc a susținut că acuzația este falsă și că Mezei a fost demisă din cauza incompetenței.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Nimic nou. Ca de obicei, NOAPTEA CA HOTII !
  • Like 2
 • Hai sa zicem ca ministrul Cuc spune adevarul, chiar si asa e o mare problema, nu e treaba ministrului unde si cand zboara parlamentarii sau alti cetateni. Directoarea, cand ar fost intrebata ce parlamentari zboara, ar fi trebuit in mod normal sa raspunda "aceasta este o informatie confidentiala" sau si mai bine "nici eu nu am acces la aceasta informatie"
  • Like 1
 • Vă rog, corectați greșelile din text.
  • Like 0
  • @ Dana Cazacu
   CUCU repeta tare si apasat:
   "......că e liber să se întâlnească oriunde cu directorii companiilor din subordine",de acord cu acest "NIMIC ",inclusiv in "BAIE",idem ca cel care ia fost stapan pana a ajuns la RAHOVA.
   • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult