Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Răzvan Cuc: Avem autostrăzi construite, şantierele duduie

razvan cuc

(Foto Facebook/Razvan Cuc)

„Avem autostrăzi construite, șantierele duduie, deci se muncește”, a spus marți seara ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, care a susținut că pleacă din minister „cu sentimentul de mare satisfacţie”, pentru că au fost lansate proiecte de peste 10 miliarde de euro.

Răzvan Cuc a precizat că nu există autostradă pe care să nu se lucreze, exprimându-și speranța că toate proiectele de infrastructură vor fi continuate.

„De dimineaţă am fost la Piteşti-Sibiu, la Boiţa, s-a început construcţia, cea mai aşteptată autostradă, ei, bine, acum nu mai ştiu care e cea mai aşteptată, pentru că aşteptată e şi Ploieşti-Braşov, şi Autostrada Transilvania. Se lucrează. Nu există autostradă pe care să nu se lucreze. Eu sper ca infrastructura să nu devină un element de ambiţie. Tot ceea ce s-a lansat trebuie să meargă mai departe, pentru că avem bani, avem fonduri europene, avem constructori buni, trebuie crescut mediul românesc. Sunt convins că unii vor acuza greaua moştenire. Dacă aş fi lăsat ce mi-au lăsat mie tehnocraţii... La Transporturi nu există o grea moştenire. Poate exista doar incompetenţă din partea celor care vin. Mai mult nu poate fi vorba”, a spus ministrul Răzvan Cuc, răspunzând unei întrebări, scrie Agerpres.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cand citesc ce spune, prima reactie este sa ma gandesc daca omul acesta traieste in Romania sau intr-o realitatea paralela. Cum poti sa te umfli in pene in conditiile in care ai inaugurat in acest an 21 km de autostrada.Cum poti sa te bucuri ca se lucreaza, cand distanta de la Buc. la Arad o parcurgi in 8 ore iar de la Arad la Viena faci max 5 ore ?
  • Like 0
 • Asta ghinion adevarat, cand sa inceapa si ei niste autostrazi, acolo, si sa cada guvernul lor de savanti! Oameni de bine, plini de diplome, cinstiti, doar cu dosare politice facute de statul paralel! Mare pierdere pentru Romania! :)
  • Like 1
  • @ Adrian Vladut
   Ada check icon
   Hai sa ii aducem inapoi ! Sa plangem ca dupa liderul nord coreean. Doriti batiste ?
   • Like 1
 • Nu mi-e clar dacă ești mai mult prost, sau ticălos, cuculeț băiatule... pînă la urmă nici nu are importanță, ai zburat deja. Ai să ajungi în istorie la note de subsol, la „etc.”
  L.E.: cu sabotarea transportului pt parlamentarii care veneau în capitală să voteze moțiunea de cenzură cum a rămas, cucușor?
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult