Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Răzvan Cuc: Avem autostrăzi construite, şantierele duduie

razvan cuc

(Foto Facebook/Razvan Cuc)

„Avem autostrăzi construite, șantierele duduie, deci se muncește”, a spus marți seara ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, care a susținut că pleacă din minister „cu sentimentul de mare satisfacţie”, pentru că au fost lansate proiecte de peste 10 miliarde de euro.

Răzvan Cuc a precizat că nu există autostradă pe care să nu se lucreze, exprimându-și speranța că toate proiectele de infrastructură vor fi continuate.

„De dimineaţă am fost la Piteşti-Sibiu, la Boiţa, s-a început construcţia, cea mai aşteptată autostradă, ei, bine, acum nu mai ştiu care e cea mai aşteptată, pentru că aşteptată e şi Ploieşti-Braşov, şi Autostrada Transilvania. Se lucrează. Nu există autostradă pe care să nu se lucreze. Eu sper ca infrastructura să nu devină un element de ambiţie. Tot ceea ce s-a lansat trebuie să meargă mai departe, pentru că avem bani, avem fonduri europene, avem constructori buni, trebuie crescut mediul românesc. Sunt convins că unii vor acuza greaua moştenire. Dacă aş fi lăsat ce mi-au lăsat mie tehnocraţii... La Transporturi nu există o grea moştenire. Poate exista doar incompetenţă din partea celor care vin. Mai mult nu poate fi vorba”, a spus ministrul Răzvan Cuc, răspunzând unei întrebări, scrie Agerpres.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cand citesc ce spune, prima reactie este sa ma gandesc daca omul acesta traieste in Romania sau intr-o realitatea paralela. Cum poti sa te umfli in pene in conditiile in care ai inaugurat in acest an 21 km de autostrada.Cum poti sa te bucuri ca se lucreaza, cand distanta de la Buc. la Arad o parcurgi in 8 ore iar de la Arad la Viena faci max 5 ore ?
    • Like 0
  • Asta ghinion adevarat, cand sa inceapa si ei niste autostrazi, acolo, si sa cada guvernul lor de savanti! Oameni de bine, plini de diplome, cinstiti, doar cu dosare politice facute de statul paralel! Mare pierdere pentru Romania! :)
    • Like 1
    • @ Adrian Vladut
      Ada check icon
      Hai sa ii aducem inapoi ! Sa plangem ca dupa liderul nord coreean. Doriti batiste ?
      • Like 1
  • Nu mi-e clar dacă ești mai mult prost, sau ticălos, cuculeț băiatule... pînă la urmă nici nu are importanță, ai zburat deja. Ai să ajungi în istorie la note de subsol, la „etc.”
    L.E.: cu sabotarea transportului pt parlamentarii care veneau în capitală să voteze moțiunea de cenzură cum a rămas, cucușor?
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult