Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Mitropolitul Ardealului, despre înghesuiala de Bobotează: „E bine să avem râvnă, dar nu chiar așa”

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, cel care a oficiat împreună cu un sobor de preoți slujba de Bobotează în Piața Mare din Sibiu, s-a arătat deranjat de faptul că și în acest an credincioșii s-au înghesuit, forțând gardurile de protecție, ca să ia sticlele cu Aghiasmă Mare.

Întrebat de jurnaliști de ce credincioșii nu au răbdare, deși li se comunică, în fiecare an, că este apă sfințită pentru toți, Mitropolitul Ardealului a declarat: „Este o lucrare pe care nu o putem noi stăpâni. Există și o râvnă, dar mai există și o grabă a noastră. Parcă ne grăbim prea mult și prea repede. E bine să avem râvnă, pentru că împărăția cerului, spune Scriptura, se ia cu năvală, dar nu chiar așa”, potrivit Agerpres.

Și la București, la Patriarhie, au fost cozi, ca în fiecare an, pentru apă sfințită. Vă invităm să urmăriți mai jos o galerie foto realizată de Alexandra Pandrea, corespondent Republica.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru a face estimarea un demers exact propun folosirea unui dispozitiv de controlare a gradului de ravna. Telecomanda ar putea-o tine Preasfintitul.
  • Like 0
 • Ar fi foarte tare un "market study" sa vedem cu arata creștinul ortodox român tipic ce se înghesuie cu sticla de cola zero sa ia apa sfințită.

  La o ghiceala rapida as zice ca majoritatea sunt fara studii superioare, probabil pensionari, in majoritate femei trecute de vârsta a doua. Exact pe modelul "crede si nu cerceta".
  • Like 0
 • check icon
  Ăsta e nivelul de civilizație al românilor.atât din punct de vedere spiritual cât și comportamental în secolul ăsta.
  • Like 2


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult