Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Mitropolitul Ardealului, despre înghesuiala de Bobotează: „E bine să avem râvnă, dar nu chiar așa”

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, cel care a oficiat împreună cu un sobor de preoți slujba de Bobotează în Piața Mare din Sibiu, s-a arătat deranjat de faptul că și în acest an credincioșii s-au înghesuit, forțând gardurile de protecție, ca să ia sticlele cu Aghiasmă Mare.

Întrebat de jurnaliști de ce credincioșii nu au răbdare, deși li se comunică, în fiecare an, că este apă sfințită pentru toți, Mitropolitul Ardealului a declarat: „Este o lucrare pe care nu o putem noi stăpâni. Există și o râvnă, dar mai există și o grabă a noastră. Parcă ne grăbim prea mult și prea repede. E bine să avem râvnă, pentru că împărăția cerului, spune Scriptura, se ia cu năvală, dar nu chiar așa”, potrivit Agerpres.

Și la București, la Patriarhie, au fost cozi, ca în fiecare an, pentru apă sfințită. Vă invităm să urmăriți mai jos o galerie foto realizată de Alexandra Pandrea, corespondent Republica.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru a face estimarea un demers exact propun folosirea unui dispozitiv de controlare a gradului de ravna. Telecomanda ar putea-o tine Preasfintitul.
  • Like 0
 • Ar fi foarte tare un "market study" sa vedem cu arata creștinul ortodox român tipic ce se înghesuie cu sticla de cola zero sa ia apa sfințită.

  La o ghiceala rapida as zice ca majoritatea sunt fara studii superioare, probabil pensionari, in majoritate femei trecute de vârsta a doua. Exact pe modelul "crede si nu cerceta".
  • Like 0
 • check icon
  Ăsta e nivelul de civilizație al românilor.atât din punct de vedere spiritual cât și comportamental în secolul ăsta.
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult