Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mobilizare pe Facebook: vineri, un nou protest după votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea. Acum în Piața Universității

Un nou protest după votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea este anunțat vineri, începând cu ora 18.00, locul de întâlnire fiind Piața Universității, potrivit paginii de pe Facebook unde se face mobilizarea. 

La protestul de joi care a avut loc în fața Palatului Parlamentului, la intrarea dinspre Senat, au participat circa 2.500 de persoane.

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Ca să fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reținerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiției pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept și ale democrației dacă este sau nu vinovat. Dar PSD și acoliții din ALDE și PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poți să furi, poți să ucizi, poți să faci orice dacă esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituția fundamentală a democrației”, se arată pe pagina creată pe rețeaua de socializare.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a cerut reluarea votului în cazul solicitării DNA de încuviințare a urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. 

Părerile sunt împărțite în ce privește posibilitatea reluării sau nu a votului. În timp ce o tabără, între care și vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), declară că nu există prevedere regulamentară pentru reluarea votului, judecătorul Cristi Dănileţ susține că un asemenea demers este posibil, fără ca procurorii să fie obligați să vină cu probe noi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ar trebui să se respecte legea indiferent de persoană nimeni să nu aibă imunitare
  • Like 0
 • Valentin check icon
  E greu să alegi, pentru că e greu să pătrunzi pe piaţa politicului.
  • Like 1
 • Cum adica nu trebuie judecat?Ce dracu sunt ei zei si noi gunoaie?Ar trebui sa i dam jos PE toti care sunt in Parlament dar toti fara exceptie si Alesi oameni din popor tafani muncitori chiaro isomeri dar oameni de rind fara ifose de mari intelectuali oameni care stiu greul PE care l a dus poporul in tot acest timp.Sa FIE condannato pt ce s facut .
  • Like 1
 • Valentin check icon
  S-ar putea să pară hilar, dar forţa reţelelor sociale a juns să fie mai mare decât cea a manifestaţiilor.
  • Like 0
  • @ Valentin
   Se ia in setios da dar nu uitati ca multi care scriu PE NET sunt plecati din tara si e mai dificil pt noi 'FAC si EU parte dintre ei'sa FIM a casa repede.Trebuie sa se organizeze ceca mai amplu si toti care suntem afara sa venim la Bucuresti
   • Like 0
  • @ Nicoleta Cora Popa
   Valentin check icon
   Eu nu cred în mişcări de masă, ci cred în schimbări de mentalitate.
   • Like 1
 • "Treziți-vă înainte ca dreptatea să moară de tot"... era scris pe o pancartă de carton ținută deasupra capului de un tânăr demonstrant (maximum 30 de ani), joi seara, în fața Senatului României.
  • Like 0
  • @ Paul Cozighian
   Valentin check icon
   Să ne trezim, dar nu de tot.
   • Like 0
 • check icon
  Nu fac un secret din faptul că mă mir eu însumi, cum mă suportă pămîntul, pe mine și ideile mele (bașca egocentrismul!)... Ca urmare, neîmpiedicîndu-mă în ale bunului simț, încep să mă întreb cum vor arăta militanții Facebook peste vreo 25 ani.... / Zic astea și cu gîndul ce se alese cu revoluționarii din Piața Universității 1990. / Ultima chestie cred că-i un subiect bun de doctorat, dacă - bineînțeles - nu se face părul măciucă onor Comisiei ce-acordă acel titlu...
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Hm... sunt tare curios.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult