Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mobilizare pe Facebook: vineri, un nou protest după votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea. Acum în Piața Universității

Un nou protest după votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea este anunțat vineri, începând cu ora 18.00, locul de întâlnire fiind Piața Universității, potrivit paginii de pe Facebook unde se face mobilizarea. 

La protestul de joi care a avut loc în fața Palatului Parlamentului, la intrarea dinspre Senat, au participat circa 2.500 de persoane.

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Ca să fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reținerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiției pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept și ale democrației dacă este sau nu vinovat. Dar PSD și acoliții din ALDE și PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poți să furi, poți să ucizi, poți să faci orice dacă esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituția fundamentală a democrației”, se arată pe pagina creată pe rețeaua de socializare.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a cerut reluarea votului în cazul solicitării DNA de încuviințare a urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. 

Părerile sunt împărțite în ce privește posibilitatea reluării sau nu a votului. În timp ce o tabără, între care și vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), declară că nu există prevedere regulamentară pentru reluarea votului, judecătorul Cristi Dănileţ susține că un asemenea demers este posibil, fără ca procurorii să fie obligați să vină cu probe noi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ar trebui să se respecte legea indiferent de persoană nimeni să nu aibă imunitare
  • Like 0
 • Valentin check icon
  E greu să alegi, pentru că e greu să pătrunzi pe piaţa politicului.
  • Like 1
 • Cum adica nu trebuie judecat?Ce dracu sunt ei zei si noi gunoaie?Ar trebui sa i dam jos PE toti care sunt in Parlament dar toti fara exceptie si Alesi oameni din popor tafani muncitori chiaro isomeri dar oameni de rind fara ifose de mari intelectuali oameni care stiu greul PE care l a dus poporul in tot acest timp.Sa FIE condannato pt ce s facut .
  • Like 1
 • Valentin check icon
  S-ar putea să pară hilar, dar forţa reţelelor sociale a juns să fie mai mare decât cea a manifestaţiilor.
  • Like 0
  • @ Valentin
   Se ia in setios da dar nu uitati ca multi care scriu PE NET sunt plecati din tara si e mai dificil pt noi 'FAC si EU parte dintre ei'sa FIM a casa repede.Trebuie sa se organizeze ceca mai amplu si toti care suntem afara sa venim la Bucuresti
   • Like 0
  • @ Nicoleta Cora Popa
   Valentin check icon
   Eu nu cred în mişcări de masă, ci cred în schimbări de mentalitate.
   • Like 1
 • "Treziți-vă înainte ca dreptatea să moară de tot"... era scris pe o pancartă de carton ținută deasupra capului de un tânăr demonstrant (maximum 30 de ani), joi seara, în fața Senatului României.
  • Like 0
  • @ Paul Cozighian
   Valentin check icon
   Să ne trezim, dar nu de tot.
   • Like 0
 • check icon
  Nu fac un secret din faptul că mă mir eu însumi, cum mă suportă pămîntul, pe mine și ideile mele (bașca egocentrismul!)... Ca urmare, neîmpiedicîndu-mă în ale bunului simț, încep să mă întreb cum vor arăta militanții Facebook peste vreo 25 ani.... / Zic astea și cu gîndul ce se alese cu revoluționarii din Piața Universității 1990. / Ultima chestie cred că-i un subiect bun de doctorat, dacă - bineînțeles - nu se face părul măciucă onor Comisiei ce-acordă acel titlu...
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Hm... sunt tare curios.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult