Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Stare de urgență: momentul în care Armata a ieșit pe străzi. Noul bilanț COVID-19: 906 de infectați în România, cu 144 cazuri noi față de ziua de ieri, 13 morți

armata pe strada

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns miercuri la 906 cazuri, cu 144 cazuri mai mult față de ziua de marți. 13 persoane au murit din cauza COVID-19. 

Spitalele colapsează, iar în București armata a ieșit pe străzi pentru a sprijini activitatea poliției, după ce azi, la 12, au intrat in vigoare noile restricții de circulație menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Citiți editorialul lui Alex Livadaru:

Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași), arată datele de la Grupul de Comunicare Strategică. 


Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Menționăm că aceste cifre referitoare la persoanele carantinate și izolate nu cuprind cifrele cu privire la situația din municipiul București, pentru care vom comunica în cel mai scurt timp posibil.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.391 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 9.359 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, care prezintă urgențe medicale, vor apela numărul unic de urgență 112, pentru a fi preluate de serviciile de ambulanță.

Armata, pe străzi: Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi

În centrul Capitalei au apărut miercuri vehicule militare. 

„Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi! Militarii Batalionului 265 Poliție Militară "Tudor Vladimirescu" au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Începând cu ora 12.00 au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe durata stării de urgență. Ieșiți doar dacă aveți urgențe și nu uitați să aveți la voi documentul de identitate și adeverința sau declarația pe proprie răspundere”, a transmis MApN pe pagina de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Scoaterea armatei pe bulevarde este un circ ieftin.
  Armata nu este dotată cu armament de nimicire a virușilor, deci intervenția ei este inutilă.
  Ar fi utilă poate pentru a ține în frâu comunitățile, care se manifestă violent, atunci cånd sunt siliți să respecte dispozițiile, īn măsura în care jandarmeria este depașită. Este posibil, ca jandarmeria să se simtă depașită, ei sunt obișnuiți săconlucreze cu huliganii și să bată oamenii pașnici.
  Altfel e numai un spectacol ieftin.
  • Like 0
 • Adi check icon
  Astazi, 25.03.20, cel putin in sectorul 6 din bucuresti situatia traficului e cam asa:
  - trolebuzele si autobuzele circula nestingherit pe bulevarde, la 15-30 secunde pe minut, avand inauntru cate 5-10 persoane fiecare.
  - autoturisme: 5-10 autoturisme la fiecare 10-15 secunde
  - pe trotuarele principale: cam 1-2 oameni pe minut, in principal plimbandu-se cu animalele de companie.
  - circulatie pietonala nestavilita in imediata vecinatate a fatadelor blocurilor de locuinte. Se circula nestingherit pe sub ferestrele de la parter!
  - pietonii care inainte circulau pe trotuarele principale, acum se "fofileaza" circuland pe langa fatadele blocurilor (ca sa nu fie observati si legitimati).
  - politie rutiera inexistenta pe bulevardele din cartiere!
  - politie locala inexistenta pe trotuarele din cartiere!
  Asadar, legitimarea accesului e numai prin centru, pe la Piata Unirii, probabil ca o sperietura destinata stirilor pe mass-media.
  Asadar, in celelalte cartiere deocamdata nu este oprit/controlat nimic!!!
  • Like 2
 • Este cea mai mare porcărie să scoţi armata pe stradă.

  Să nu uităm că ministerului cu pricina i se zice al Apărării Naţionale. De de cine ne apără militarii pe stradă? Cei care ies fraudulos din casă vor să ne atace cu rachete? Militarii nu au nici pulane, nici gaze lacrimogene şi nici puşcoace cu gloanţe de cauciuc. Ei au arme letale.

  De ce politicul îi scoate (iar) pe militari în stradă? NU asta este treaba lor. NU asta este treaba poliţiei militare. NU mai băgaţi armata în rahaturi!
  • Like 0
  • @ Dragoş Anghelache
   Adi check icon
   Apa de ploaie! au scos si ei un tab,,,pentru stiri la TV. Romanul "inventiv" care vrea sa circule gaseste cum sa fenteze restrictiile. Daca lumea nu se va potoli atunci Italia scrie pe noi!

   • Like 2
 • Ce caută blindatele?
  • Like 0
  • @ Marius Georgescu
   Nici blindatele nu sunt imune la corona politica,facand armata partener la neputinta lor,in loc sa asigure echipamente de protectie, macar medicilor si pers.medical.Iar,habarnistu de ministru testeaza tot Bucurestiul din usa in usa,desi el nu i in stare in domeniul lui s o faca,culminand cu atatia medici infectati.
   • Like 0


Îți recomandăm