Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Coronavirus în România | Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că „există posibilitatea să prelungim suspendarea cursurilor”

Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Digi24, că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor să fie prelungită peste cele 11 zile anunțate inițial și i-a sfătuit pe profesori să folosească platformele online gratuite pentru a-și ține lecțiile la distanță. 

Decizia referitoare la extinderea termenului în care școlile să fie închise urmează să fie luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

La începutul săptămânii, atât Anisie, cât și Ludovic Orban priveau cu lejeritate subiectul închiderii școlilor. Anisie spunea luni că nu există motive pentru a face acest lucru, că există doar patru îmbolnăviri în rândul elevilor și că părinții ar trebui să privească situația cu calm. 

Iar Orban afirma că „dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă (n.r. pe copii) fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice”.

Inițial, Grupul de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, condus de Raed Arafat, propusese ca școlile să fie închise până la finalul vacanței de Paște, pe 21 aprilie. 

Însă în final Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis ca înstituțiile de învățământ să fie închise doar până pe 22 martie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Faptul ca s-a schimbat (posibil) decizia odata cu schimbarea situatiei nu mi se pare ceva anormal sau de criticat. Faptul ca Raed Arafat conduce acel grup pentru gestionarea bolilor contagioase mi se pare ingrijorator. Jegul asta a mintit in timpul incidentului de la Colectiv, asta nu ar trebui sa mai gestioneze ceva legat de sanatate, cu atat mai mult ceva la un nivel atat de inalt.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult