Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Coronavirus în România | Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că „există posibilitatea să prelungim suspendarea cursurilor”

Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Digi24, că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor să fie prelungită peste cele 11 zile anunțate inițial și i-a sfătuit pe profesori să folosească platformele online gratuite pentru a-și ține lecțiile la distanță. 

Decizia referitoare la extinderea termenului în care școlile să fie închise urmează să fie luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

La începutul săptămânii, atât Anisie, cât și Ludovic Orban priveau cu lejeritate subiectul închiderii școlilor. Anisie spunea luni că nu există motive pentru a face acest lucru, că există doar patru îmbolnăviri în rândul elevilor și că părinții ar trebui să privească situația cu calm. 

Iar Orban afirma că „dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă (n.r. pe copii) fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice”.

Inițial, Grupul de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, condus de Raed Arafat, propusese ca școlile să fie închise până la finalul vacanței de Paște, pe 21 aprilie. 

Însă în final Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis ca înstituțiile de învățământ să fie închise doar până pe 22 martie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Faptul ca s-a schimbat (posibil) decizia odata cu schimbarea situatiei nu mi se pare ceva anormal sau de criticat. Faptul ca Raed Arafat conduce acel grup pentru gestionarea bolilor contagioase mi se pare ingrijorator. Jegul asta a mintit in timpul incidentului de la Colectiv, asta nu ar trebui sa mai gestioneze ceva legat de sanatate, cu atat mai mult ceva la un nivel atat de inalt.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult