Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Muhaiele, marțafoi & mincinoși. Topul săptămânii

Clovn infricosator

1. Evaziune fiscală

„Îmi plac curvele, dar nu în politică”, Eugen Teodorovici. Carevasăzică, ministrul de Finanțe al României ne comunică faptul că întreține raporturi sexuale cu prostituate. Astea cer bani. În România, prostituția nu e legalizată. Prin urmare, ministrul de Finanțe Teodorovici comite evaziune fiscală în mod repetat.

2. Mariagra

„Seara bună din Tela Viv! Am terminat munca pe ziua de azi”. Mariagra Pini, pe facebook. Sunt și alte locuri de pe glob care și-ar putea schimba denumirea, odată ce le vizitează doamna: Losan Geles, Ciuda Demexico, Bueno Saires. De fapt, europarlamentarul Pini a răspuns prompt directivei Dăncilă de a stâlci în bătaie limbile străine.

3. Simboluri creștine

VV Dăncilă a primit de la conducerea PSD Arad o sabie de samurai și o icoană. Între cele două obiecte, amândouă simboluri ale iubirii creștine, există o diferență majoră: cu icoana nu poți să-ți faci harakiri.

4. Costumatul fără cap

„Poate vi s-a întâmplat să cumpărați un costum cu un număr mai mare…”. Argumentul lui Ion Ștefan, candidatul lui Orban la ministerul Dezvoltării, pentru a justifica o evaziune fiscală de 19 ani, prin plata impozitului pe 76 mp construiți pentru o casă de aproape 1000 mp.

Costumul mai mare corespunzător diferenței de la 1000 la 76 s-ar putea să-i fie larg și lui Ghiță Mureșan. Oricum, țeasta dlui Ștefan nu s-ar mai vedea din el neam. Golul umed din spatele ochilor vajnicului liberal a făcut-o pe șefa d-sale, Raluca Turcan, să-și acopere fruntea cu palma. Dl Orban a anunțat că îl va duce în continuare de mână la masă pe dl Ștefan.

5. Poligloți și monogloată

Așa deci și prin urmare, potrivit VV Dăncilă: dacă nu știi engleză, ești patriot. Dacă știi engleză sau altă limbă străină, ești trădător de țară. Dar dacă nu știi limba română, ce ești?

6. MP²

„Atât spitalul Marie Curie, Bagdasar, cum este cunoscut în popor, lângă care se construiește acest spital privat…”. Cu această declarație, primarul general Gabriela Firea a reușit ceva rar, Minciuna și Prostia ridicate la pătrat. Botezarea spitalului Marie Curie Bagdasar, o prostie pentru orice bucureștean vechi, și minciuna în falș „spital privat”, când despre spitalul construit de organizația „Dăruiește viață” s-a precizat de nenumăratele ori că va fi donat statului, devenind public, au fost negate în direct, la mai puțin de 24 de ore de dna Firea cu țipete.

Topul rămâne deschis completării de către cititori. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am indraznit sa-mi exprim parerea ca succesul guvernului Orban va fi conditionat si de greselile sau mai rau gafele pe care acesta le va face, acestea fiind exploatate la maxim de media propesedista si de toate partidele care sunt in aceasta campanie electorala prelungita ,mai ales daca comunicarea va fi si ea deficitara.Nici bine nu s-a instalat si de la nasterea sa guvernul Orban a facut o greseala majora asa cum a remarcat d-l CTP la punctul 4 prin mentinerea d-lui Ion Stefan in guvern, dl.Orban necadadicsind sa ne comunice si noua o explicatie cat de cat acceptabila.Sper sa fie ultima eroare ,altfel...
  • Like 0
  • @ Mihai Romanciuc
   nacatadicsind
   • Like 0
 • Budimex si nu Bagdasar!
  • Like 0
 • Pai, ce sa zic? In ceea ce il priveste pe Teodorovici, mai ca as crede ca maica domniei sale a facut si ea parte din tagma atat de mult iubita de asa zisul finantist - asa ca, fiind ocupata tare cu cea mai veche meserie din lume, nu a avut femeia vreme sa isi educe odrasla, sa il invete ca daca ajunge intr-o functie publica nu trebuie sa foloseasca orice fel de limbaj, ci sa discute cu argumente (daca le are) si cu politete (poti fi caustic sau critic si fara sa arunci cu mahalagisme de doi lei....)... Deci, dl. Teodorovici se straduie sa ne arate din ce tagma face parte el si familia lui. Ceea ce e cu adevarat rusinos, e ca a fost ministru in tara al carei cetatean sunt.
  Despre d-na Dancila, deh, ea e foarte invidioasa pe cei care pe langa o romana corecta mai stiu si o limba straina, sau chiar doua (ai dreacq!!!) si pot sa discute liber cu ""dusmanii" de la Bruxelles. Nu tu "make a photo", nu tu "deconcesionarea autostrazilor", si mai si stiu ce e cu Podgorita si Pristina. Pentru dumeaiei, a fi patriot inseamna practic a fi PSD-ist, ca doar "partidul e-n toate, e-n cele ce sunt, si-n cele ce maine vor rade la soare"".... Linistiti-va, doamna, va veni vremea cand si Dvs. veti rade la soare.... sub forma de harca - si nu se va mai sti daca ati fost blonda sau bruneta, sau ce brosa ati purtat.....
  • Like 0
 • #Votez check icon
  La punctul 7 l-as adauga pe "CeTePeu" - la rubrica "Insectarul cu intelectuali"... Oricat de antipatic ar fi SOV-ul, cateodata spune lucrurilor pe nume...
  • Like 0
  • @ #Votez
   Dan Dinu Dan Dinu check icon
   Asta e din seria: "Oricât de dezagreabilă e scârna, o linguriţă e benefică pentru sănătate.... ".
   • Like 2
  • @ #Votez
   Delia MC Delia MC check icon
   Serios acum, ce mai poate da SOV? Răspuns: un vânt...Cu toate că Vântu e un geniu financiar (de partea întunecată, desigur) și oricum un tip super-inteligent dar spusele lui denotă răutate și ranchiună. Deh, închisoarea, ce să-i faci...
   • Like 0
  • @ Delia MC
   #Votez check icon
   SOV poate da multe raspunsuri care ar putea zgudui din temelii statul paralel si mafiot. Oricum, eu cred ca nici un om nu e perfect, fiecare are si bune si rele.
   Perfectiunea e numai in capul unora si e intruchipata de #Hastag.
   Daca cineva ajunge la parnaie, asta nu inseamna ca este definitiv prost si nu mai trebuie luat in condierare. Numai comunistii si securistii actionau in felul asta: ca sa denigrezi un om, mai intai il bagi intr-un ospiciu, il declari nebun si apoi la parnaie (lucru care se intampla si acum - aceeasi metoda aplicata de "securitatea democrata #progresista")
   • Like 1
  • @ Dan Dinu
   Da, da, da ce-mi place! I se potrivește ca o mănușă. Bravos!
   • Like 0
  • @ #Votez
   Doamne cat de imbecil ești! Cum dracu te mai răbdă pământul
   !
   • Like 0
  • @ #Votez
   Delia MC Delia MC check icon
   Mă mir că n-a făcut-o. Nu mai avea multe de pierdut. Păcat că și-a folosit inteligența pentru o potlogărie.
   Like. Cu adevărat, nu-i nimeni perfect.
   Post-edit:1. pe câți a nenorocit Vântu cu al lui FNI? In mod perfid, a făcut așa încât să scape și să cadă măgăreața pe alții. Își merită pe deplin soarta.
   2. Statul paralel mafiot e chiar psd iar acum au migrat intr-o lume paralelă din care sper să nu se mai întoarcă.
   • Like 0
  • @ #Votez
   Si, crezi ca e vreo diferenta intre securistii dinainte si astia de acum!!? Doar prostii cred asta si spre norocul lor sunt majoritari.
   • Like 0
 • Sa indraznesc un 7 ( sapte ). Def. postacului politic : iobagis multiplicatos fuziforum !
  Sa indraznesc un 8 ( opt ). Def. securistului : eugenias poleitus chioratus !
  Sa indraznesc un 9 ( noua ). Def. omului de media : antenus vorbitus mediocrum !
  Sa indraznesc si un 10 ( zece ). Def. PSD-istului : cercopitecus vulgaris limbutus !
  Puteti continua.....
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   check icon
   Mai bine, nu. Serios acuma.
   • Like 1
 • Cosmin check icon
  Dacă nu știi română, ce ești?
  Englez sau ungur.
  • Like 0
  • @ Cosmin
   check icon
   Bănuiesc că v-ați îmaginat că aveți haz.
   N-aveți!
   • Like 1
 • Dan Dinu Dan Dinu check icon
  Delicios acest top de specimene politice ţintuite ca într-un insectar de bărzăuni. Pe madam Pandele aş fi văzut-o ocupând încă o poziţie în top: "Ventilatoarea de cacare prin postare". Ştiu că sună scabros dar distribuirea de către dumneaei a acelei postări imbecile şi scatofile nu ar trebui uitată.

  Şi pentru că veni vorba de madam Pandele, mulţumiri pentru cursul ţinut la Digi 24, care s-ar fi putut numi: "Identificarea şi neutralizarea tehnicilor de manipulare. Studiul unui caz patologic: Gabriela Firea". M-am simţit răzbunat după ce cu o seară înainte îşi făcuse mendrele nestingherită.

  Mă întreb, totuşi, totuşi, dacă nu cumva domnul Prelipceanu ar fi meritat ceva mai multă deferenţă din partea dumneavoastră. Omul pare să vă aprecieze în mod genuin. Asta deşi nu am acceptat explicaţiile dânsului din preambulul emisiunii. Domnia sa pare să-şi dorească stilul moderatorului neutru / castrat, care doar constată, neputincios, oportunităţile de blocare a minciunilor invitatului, acceptând - mai grav - riscul ca telespectatorii să fie mani-pulaţi de către invitat. Fără măcar să încerce să-i ardă două jordele din întrebări peste brăcinari, aşa cum l-aţi instruit dumneavoastră.

  După părerea mea, se află în eroare. Dânsul spunea că a vrut să o prezinte pe Gabriela Firea aşa cum este ea. Nu ! A izbutit doar să o lase pe Firea să se prezinte aşa cum vrea ea.
  • Like 4
 • Pe locul 7, dar oricand ar putea sa prinda podiumul, dana bud(a)eanu, pentru toooate declaratiile pe tema spitalului si nu numai.
  • Like 5
 • antonia check icon
  Good top of stupids, rotters and liars !. Mam VVD should know that you love your country when you care about its moral cleanliness that should come together with material prosperity, about its dignity that it is a just country and nation, about its principles of justice and when you're hurt when see your country in dirt of rapacity, greed, robery . This is real love for a country.
  • Like 4
  • @ antonia
   Dan Dinu Dan Dinu check icon
   antonia, ştii engleză, deci trădare conform lu' tanti Dăncilă. Dar ce frumos "nu" îţi iubeşti tu ţara :) Mi-ai adus aminte de Soljeniţîn care dădea undeva o definiţie a patriotismului care suna cam aşa: a fi patriot înseamnă să te doară defectele şi lipsurile ţării tale şi să faci ce îţi stă în putinţă să le corectezi (sper că nu am denaturat prea mult cuvintele lui A.S.)
   • Like 5
 • Greu și cam futil de completat acest top delicios. Nu pot decât să sper că dom' chef CTP ne va mai servi astfel de delicatese din poignet-ul cheliei dânsului. :)
  Totuși, referitor la Teodorovici, încerc o completare logică: probabil că îi plac curvele deoarece se simte cu ele ca acasă...
  • Like 5
  • @ Horia Pelle
   Delia MC Delia MC check icon
   ...sau politica e cea mai mare curvă (oricât zice el că nu-i plac acestea în politică) iar dl Teodorovici un reprezentant ce nu se dezminte.
   În oglindă oare ce vede? Să pupi pe Dragnea sau pe Dăncilă ce o fi însemnând dacă nu prostituție?
   • Like 0

Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult