Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Muhaiele, marțafoi & mincinoși. Topul săptămânii

Clovn infricosator

1. Evaziune fiscală

„Îmi plac curvele, dar nu în politică”, Eugen Teodorovici. Carevasăzică, ministrul de Finanțe al României ne comunică faptul că întreține raporturi sexuale cu prostituate. Astea cer bani. În România, prostituția nu e legalizată. Prin urmare, ministrul de Finanțe Teodorovici comite evaziune fiscală în mod repetat.

2. Mariagra

„Seara bună din Tela Viv! Am terminat munca pe ziua de azi”. Mariagra Pini, pe facebook. Sunt și alte locuri de pe glob care și-ar putea schimba denumirea, odată ce le vizitează doamna: Losan Geles, Ciuda Demexico, Bueno Saires. De fapt, europarlamentarul Pini a răspuns prompt directivei Dăncilă de a stâlci în bătaie limbile străine.

3. Simboluri creștine

VV Dăncilă a primit de la conducerea PSD Arad o sabie de samurai și o icoană. Între cele două obiecte, amândouă simboluri ale iubirii creștine, există o diferență majoră: cu icoana nu poți să-ți faci harakiri.

4. Costumatul fără cap

„Poate vi s-a întâmplat să cumpărați un costum cu un număr mai mare…”. Argumentul lui Ion Ștefan, candidatul lui Orban la ministerul Dezvoltării, pentru a justifica o evaziune fiscală de 19 ani, prin plata impozitului pe 76 mp construiți pentru o casă de aproape 1000 mp.

Costumul mai mare corespunzător diferenței de la 1000 la 76 s-ar putea să-i fie larg și lui Ghiță Mureșan. Oricum, țeasta dlui Ștefan nu s-ar mai vedea din el neam. Golul umed din spatele ochilor vajnicului liberal a făcut-o pe șefa d-sale, Raluca Turcan, să-și acopere fruntea cu palma. Dl Orban a anunțat că îl va duce în continuare de mână la masă pe dl Ștefan.

5. Poligloți și monogloată

Așa deci și prin urmare, potrivit VV Dăncilă: dacă nu știi engleză, ești patriot. Dacă știi engleză sau altă limbă străină, ești trădător de țară. Dar dacă nu știi limba română, ce ești?

6. MP²

„Atât spitalul Marie Curie, Bagdasar, cum este cunoscut în popor, lângă care se construiește acest spital privat…”. Cu această declarație, primarul general Gabriela Firea a reușit ceva rar, Minciuna și Prostia ridicate la pătrat. Botezarea spitalului Marie Curie Bagdasar, o prostie pentru orice bucureștean vechi, și minciuna în falș „spital privat”, când despre spitalul construit de organizația „Dăruiește viață” s-a precizat de nenumăratele ori că va fi donat statului, devenind public, au fost negate în direct, la mai puțin de 24 de ore de dna Firea cu țipete.

Topul rămâne deschis completării de către cititori. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult