Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ticăloși, tâmpiți & măscărici. Topul săptămânii

1. Siluet „Dar ce nu știați și dau din casă, vă rog să îmi permiteți, doamna președinte Dăncilă a fost înotătoare de performanță, de aia are și corpul ăsta frumos așa. Elegant, siluet, băi, fraților...”, a declarat senatorul N. Moga pe scena Casei de Cultură din Constanța.

Subsemnatul am auzit, la viața mea, destule osanale închinate Elenei Ceaușescu, „prinos de dragoste îi înălțăm”, „mama noastră, a tuturor”, „savantă de renume mondial”, dar al dracului să fie dacă am auzit pe careva, nici măcar pe CV Tudor, să zică „Ce trup minunat are tovarășa Ceaușescu, trup din trupul țării!”.

2. Ficat „Eu nu promit că România va deveni Elveția în 3 ani, 5 ani, dar pot să vă promit că și eu, și colegii mei, și Dacian Cioloș, toți din alianța USR-PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca România să înceapă să fie țara aceea civilizată care se modernizează”, a afirmat Dan Barna la o dezbatere la Iași.

Fiind vorba de ficat, nu pot să înțeleg decât că domnii Barna, Cioloș și toți din USR-PLUS vor consuma băuturi spirtoase la greu, până când vor da în delirium tremens și vor avea viziunea României civilizate, care se modernizează.

3. Angi „Eu voi iniția o discuție cu doamna Merkel. O să-i solicit ministrului să meargă în Germania, pentru a discuta despre relocarea în România. Ne luptăm noi”, W Dăncilă despre capturarea și aducerea Volkswagen în România.

Cum am vorbit eu cu Angi, așa a vorbit și dna Dăncilă. 

4. Zero „PSD a făcut 0 (zero) kilometri de autostradă. Noi, PNL-ul, nu putem spune exact cât vom face, dar vom acționa de 3 ori mai repede decât PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Îi spunem noi câți kilometri de autostradă va face PNL: 3x0=0. Trei ori zero fac zero.

5. Dreptate „Îi recomand lui Gino să închidă problema. Să le facă celor doi copii rămași orfani câte un cec de 500.000 de euro pentru fiecare”, a declarat Dumitru Dragomir la un post de radio.

Unchiul lui Daniel Vicol (24 de ani), tânărul ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu, a replicat: „Am văzut că Dragomir avansează sume. Nu există sume cu care să cumperi viaţa unui om. Nimeni din familia noastră nu a cerut vreun ban familiei Iorgulescu. Am primit un singur telefon de la fratele lui Gino, Vicenţiu, care ne-a întrebat dacă se poate implica la înmormântare şi altele, dar a fost refuzat categoric, Vrem dreptate, atât!”.

6. Estetică „După lansarea candidaturii dumneavoastră, multă lume spune că v-ați făcut implant. Aveți vreo operație estetică?”, a fost întrebată Viorica Dăncilă.

„Doamne ferește, nimic. Absolut nimic. Vă garantez. Mă aștept la tot felul de acuzații, dar ar fi incorect să vii cu astfel de lucruri și să nu le poți demonstra”, a răspuns premierul.

Păcat. Mă gândeam că singura șansă ca în dna Dăncilă să existe ceva autentic este ca tot ce vedem să fie operații estetice.

7. Gândul Rămășițele de pe net ale ziarului Gândul au fost vândute de către Adrian Sârbu publicației Cancan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult