Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ticăloși, tâmpiți & măscărici. Topul săptămânii

1. Siluet „Dar ce nu știați și dau din casă, vă rog să îmi permiteți, doamna președinte Dăncilă a fost înotătoare de performanță, de aia are și corpul ăsta frumos așa. Elegant, siluet, băi, fraților...”, a declarat senatorul N. Moga pe scena Casei de Cultură din Constanța.

Subsemnatul am auzit, la viața mea, destule osanale închinate Elenei Ceaușescu, „prinos de dragoste îi înălțăm”, „mama noastră, a tuturor”, „savantă de renume mondial”, dar al dracului să fie dacă am auzit pe careva, nici măcar pe CV Tudor, să zică „Ce trup minunat are tovarășa Ceaușescu, trup din trupul țării!”.

2. Ficat „Eu nu promit că România va deveni Elveția în 3 ani, 5 ani, dar pot să vă promit că și eu, și colegii mei, și Dacian Cioloș, toți din alianța USR-PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca România să înceapă să fie țara aceea civilizată care se modernizează”, a afirmat Dan Barna la o dezbatere la Iași.

Fiind vorba de ficat, nu pot să înțeleg decât că domnii Barna, Cioloș și toți din USR-PLUS vor consuma băuturi spirtoase la greu, până când vor da în delirium tremens și vor avea viziunea României civilizate, care se modernizează.

3. Angi „Eu voi iniția o discuție cu doamna Merkel. O să-i solicit ministrului să meargă în Germania, pentru a discuta despre relocarea în România. Ne luptăm noi”, W Dăncilă despre capturarea și aducerea Volkswagen în România.

Cum am vorbit eu cu Angi, așa a vorbit și dna Dăncilă. 

4. Zero „PSD a făcut 0 (zero) kilometri de autostradă. Noi, PNL-ul, nu putem spune exact cât vom face, dar vom acționa de 3 ori mai repede decât PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Îi spunem noi câți kilometri de autostradă va face PNL: 3x0=0. Trei ori zero fac zero.

5. Dreptate „Îi recomand lui Gino să închidă problema. Să le facă celor doi copii rămași orfani câte un cec de 500.000 de euro pentru fiecare”, a declarat Dumitru Dragomir la un post de radio.

Unchiul lui Daniel Vicol (24 de ani), tânărul ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu, a replicat: „Am văzut că Dragomir avansează sume. Nu există sume cu care să cumperi viaţa unui om. Nimeni din familia noastră nu a cerut vreun ban familiei Iorgulescu. Am primit un singur telefon de la fratele lui Gino, Vicenţiu, care ne-a întrebat dacă se poate implica la înmormântare şi altele, dar a fost refuzat categoric, Vrem dreptate, atât!”.

6. Estetică „După lansarea candidaturii dumneavoastră, multă lume spune că v-ați făcut implant. Aveți vreo operație estetică?”, a fost întrebată Viorica Dăncilă.

„Doamne ferește, nimic. Absolut nimic. Vă garantez. Mă aștept la tot felul de acuzații, dar ar fi incorect să vii cu astfel de lucruri și să nu le poți demonstra”, a răspuns premierul.

Păcat. Mă gândeam că singura șansă ca în dna Dăncilă să existe ceva autentic este ca tot ce vedem să fie operații estetice.

7. Gândul Rămășițele de pe net ale ziarului Gândul au fost vândute de către Adrian Sârbu publicației Cancan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult