Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Muhammad Ali a murit

Muhammad Ali

Marele boxer Muhammad Ali a murit vineri la vârsta de 74 de ani, într-un spital din Phoenix Arizona.

Muhammad Ali a fost unul dintre cei mai mari boxeri ai tuturor timpului. Poreclit în copilărie „The Louisville Lip” pentru franchețea și stilul ironic în care comunica, Ali a exercitat de-a lungul vieții sale o influență care s-a întins dincolo de ringul de box.

Născut sub numele de Cassius Clay, Ali a captivat audiența la nivel global cu stilul său de luptă pe care îl descria drept „să plutești ca un fluture, să înțepi ca o albină”. În anul 1960 a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice și a trecut la profesioniști, având apoi să dețină recordul în materie de titluri mondiale la categoria grea - 3. 

În anii '60 s-a convertit la Islam și a refuzat să se lupte în războiul din Vietnam, luând o atitudine curajoasă pentru apărarea drepturilor civile. S-a retras din box la începutul anilor '80, fiind mai târziu diagnosticat cu maladia Parkinson. În ciuda durerilor provocate de această boală, el a purtat în 1996 torța olimpică în orașul Atlanta. 

Dincolo de performanțele din ring, Muhammad Ali rămâne cunoscut pentru implicarea sa în numeroase cauze umanitare. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Slab articolul, prea subtire pentru un asemenea OM!!!
  • Like 0
 • "Sa zbori ca un fluture, sa intepi ca o albina".

  "Fly like a butterfly, sting like a bee."

  Nu stiu cine face traducerile pe republica..
  • Like 0
  • @ Marcel Pirosca
   *Float
   • Like 0
 • Cassius Clay a fost cel mai mare boxer. Daca armonia se manifesta prin poezie, dans, muzica, pictura, atunci Cassius Clay a fost curcubeul miscarii : atatea culori in evantai si totusi impreuna o stralucire unica. Muhamad Ali a fost o voce de tenor in corul disperarii ! A fost un bici peste neobrazarea arogantei perverse imperialiste, o incizie catre cancerul lacomiei globaliste. A fost portalul neconditionat al frumusetii din box, armonia barbateasca a unei perpetue cereri de iertare adresata Universului. La revedere ...
  • Like 2
 • Crabu check icon
  Cred ca traducerea corecta a citatului este "să zbori ca un fluture, să intepi ca o albină"
  Deasemenea n-am auzit de porecla din copilărie „The Louisville Lip". Subtire articol. Pacat.
  • Like 1
 • check icon
  Eram copil când Cassius Clay era un titan al boxului profesionist și mă fascina „dansul„ lui teribil din ring,acel joc de picioare inegalabil.Da, a fost și circar,dar a făcut istorie cu stilul lui elegant de a boxa.Din păcate loviturile la cap și-au spus cuvântul și ia adus umilirea fizică,dar lumea nu la uitat și a fost înconjurat de de atenție și dragoste în continuare.A devenit legendă în viață va fi în continuare când ne-a părăsit.
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult