Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Muhammad Ali a murit

Muhammad Ali

Marele boxer Muhammad Ali a murit vineri la vârsta de 74 de ani, într-un spital din Phoenix Arizona.

Muhammad Ali a fost unul dintre cei mai mari boxeri ai tuturor timpului. Poreclit în copilărie „The Louisville Lip” pentru franchețea și stilul ironic în care comunica, Ali a exercitat de-a lungul vieții sale o influență care s-a întins dincolo de ringul de box.

Născut sub numele de Cassius Clay, Ali a captivat audiența la nivel global cu stilul său de luptă pe care îl descria drept „să plutești ca un fluture, să înțepi ca o albină”. În anul 1960 a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice și a trecut la profesioniști, având apoi să dețină recordul în materie de titluri mondiale la categoria grea - 3. 

În anii '60 s-a convertit la Islam și a refuzat să se lupte în războiul din Vietnam, luând o atitudine curajoasă pentru apărarea drepturilor civile. S-a retras din box la începutul anilor '80, fiind mai târziu diagnosticat cu maladia Parkinson. În ciuda durerilor provocate de această boală, el a purtat în 1996 torța olimpică în orașul Atlanta. 

Dincolo de performanțele din ring, Muhammad Ali rămâne cunoscut pentru implicarea sa în numeroase cauze umanitare. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Slab articolul, prea subtire pentru un asemenea OM!!!
    • Like 0
  • "Sa zbori ca un fluture, sa intepi ca o albina".

    "Fly like a butterfly, sting like a bee."

    Nu stiu cine face traducerile pe republica..
    • Like 0
    • @ Marcel Pirosca
      *Float
      • Like 0
  • Cassius Clay a fost cel mai mare boxer. Daca armonia se manifesta prin poezie, dans, muzica, pictura, atunci Cassius Clay a fost curcubeul miscarii : atatea culori in evantai si totusi impreuna o stralucire unica. Muhamad Ali a fost o voce de tenor in corul disperarii ! A fost un bici peste neobrazarea arogantei perverse imperialiste, o incizie catre cancerul lacomiei globaliste. A fost portalul neconditionat al frumusetii din box, armonia barbateasca a unei perpetue cereri de iertare adresata Universului. La revedere ...
    • Like 2
  • Crabu check icon
    Cred ca traducerea corecta a citatului este "să zbori ca un fluture, să intepi ca o albină"
    Deasemenea n-am auzit de porecla din copilărie „The Louisville Lip". Subtire articol. Pacat.
    • Like 1
  • check icon
    Eram copil când Cassius Clay era un titan al boxului profesionist și mă fascina „dansul„ lui teribil din ring,acel joc de picioare inegalabil.Da, a fost și circar,dar a făcut istorie cu stilul lui elegant de a boxa.Din păcate loviturile la cap și-au spus cuvântul și ia adus umilirea fizică,dar lumea nu la uitat și a fost înconjurat de de atenție și dragoste în continuare.A devenit legendă în viață va fi în continuare când ne-a părăsit.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult