Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Murdari de caviar la gură, le vor „binele” părinților și bunicilor noștri. Pentru că noi i-am uitat pe canapea, în fața televizorului

Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu

Foto: Inquam Photos

Ieri am aflat și că încă mai sunt 3,4 de milioane de oameni care se uită în gura Olguței când le vorbește de sărăcie. Murdară de caviar la gură. Îi aburește cu o căutătură câinoasă. Le „vrea” binele. Și ei o cred.

Din ei, 1,5 milioane sunt pensionari. Captivii unui stat neputincios. Victime sigure! De care tot noi trebuie să ne ocupăm cum putem. Sunt bunicii noștri, părinții noștri. Chiar dacă votează cu ăștia murdari de nisetru pe manșete, le vom fi alături. Că sunt ai noștri. Dacă nu putem avea grijă de copiii și bătrânii noștri, nu ne putem numi oameni. Darămite națiune!

Până să ne gândim la soluții însă, trebuie să îndepărtăm aceste caricaturi ce au bojocii plini de morun și caviar. Care le vorbesc cu mâncare în gură părinților și bunicilor noștri despre „viitorul luminos”, patrie și neam. Veritabili mimi de iarmaroc. Puși pe rele însă. Mereu gata de lovituri fatale statului de drept. Pe care nu îl au la inimă. Șefii de la 5 sindicate au devenit vicepreședinți PSD de ieri... Tot pentru caviar, nisetru și morun!

Asistența socială în lagăr e în van. E o iluzie. Fericirea e imposibilă fără libertate!

Tu, de când nu ai mai mâncat caviar?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Prefer taramaua. Si scrumbia sarata. Merg mai bine cu Turțu si ardeiul murat!!
  • Like 0
 • Nu ,, i-am uitat pe canapea ,, , domnule Paun , sunt plecati in ,, miniexcursii , oferite de catre PSD , spre ex. , pe traseele B- Curtea de Arges , B-Sinaia , Castelul Peles , B-Manastirea Ghighiu , B-Maramures , etc . Coloanele de autocare sunt insotite de Ambulanta , hrana rece & masa la restaurant , la obiectiv . Sau respectivii , sunt in cele 145 de autocare , plecate spre ,, cuvioasa Parascheva ,, de la Iasi ,trimisi de catre odiosul primar Pandele ot Voluntari ... Pe banii lui , evident ... Samd , samd . Respectivii bunici sau parinti , au trait decenii in intuneric al mintii , au trait cu frica , duplicitate , intr-un confort de animal pus la ingrasat si folosit pentru hrana sau nevoile sistemului . ,, Mai lasati-i dracului de tradatori ,, , era mustrarea mamei , cand ascultam Radio Europa Libera , la varsta de 14-15 ani ... ,, Stati dracului acasa , ca o sa muritii si ramane copilasul orfan ,, , atunci cand impreuna cu sotia , aveam 21 , plecam in Piata Romana , in seara de 21.12.'89 ; ei , parintii , aveau 47 ... Acesti oameni , intotdeauna au apartinut trecutului , au fost complet defazati , in contra timp cu vremurile , cu Europa , cu Lumea . Cum sa nu stea ziua holbati la Antena 3 & sinistrii Badea , Gadea , Ursu & Co , cand li se se susura aceeasi placa ,ascultata decenii la rand ? Caviar ? Sampanie ? Bea si mananca , clasa muncitoare , prin reprezentantii sai ... PSD , va dispare , probabil in 5-10 ani , in principal , datorita extinctiei ,pe cale biologica a electoratului sau ; poate va fi o adunatura de cel mult 5-7 % . Cu referire la indemnul la un vot masiv , la locale si parlamentare in 2020 : VOM IESI LA VOT ! - nu am facut-o in 2016 , din lene , dezinteres , indolenta sau prostie si astfel i-am permis sinistrului Dragnea & Gasca PSD sa calce societatea in picioare , 3 ani ! Am permis existenta lui 10 August , suntem si noi vinovati moral , de crimele , violurile , talhariile , provocate de catre ,, umanismul juridic ,, al recursului compensatoriu . VOM IESI LA VOT PENTRU CA ASTA SA NU SE MAI INTAMPLE !
  • Like 0
 • Cri check icon
  Probabil ca dl. Cristian Păun este un mare fan al caviarului, daca il considera drept o dovada de bogatzie si rosperitate; sunt insa tzari in care caviarul este ieftin, deoarece pestele aducator de icre negre se gaseste din belsug.
  Pe de alta parte, daca ne uitam pe declaratiile de avere, putem observa ca politicienii "consumatori de caviar" sunt distribuitzi democratic in toate partidele; tocmai am putut citi pe net declaratia de avere d domnului Catzu ( actualul ministru liberal de finantze ), unde domnia sa declara datorii de 300 000 de euro; cu alte cuvinte, avem ca ministru de finantze pe un domn care e dator vandut, cu o suma uriasa; si nu potzi datora sute de mii de euro decat daca vehiculezi prin conturile tale afaceri si averi pe masura.
  Stangismul infantil de care debordeaza dl. Cristian Păun nu-i face cinste.
  Pe de alta parte, averile uriase, imorale si ilicite pe care unii bugetari le poseda, se pare ca nu prezinta niciun interes pentru institutziile de control ale Statului, astfel ca Statul roman si in special Fiscul, fie ele pesediste sau pedeliste sau liberale sau cum au fost ele in ultimii 30 de ani, se fac complici in mod direct prin pasivitate sau prin incapacitatea de a lua "urma banilor".
  As mai atrage atentzia distinsului autor al acestui articol ca averea se prezuma in mod firesc, prin lege, ca fiind licita, astfel incat "consumatorii de caviar" sunt neaparat si cu totzii niste hotzi.
  Posesorii de averi ilicite prospera doar daca Fiscul este incapabil sa incaseze taxele si impozitele si sa verifice legalitatea acestor averi.
  Formularile nefericite din acest articol, de genul "Murdară de caviar la gură", imi aduc aminte de zbieretele clasei muncitoare din anii '90 impotriva celor care "n-au mancat salam de soia".
  NB. Eu imi pot permite ca sa-mi cumpar caviar, insa nu cumpar pentru ca nu imi place. Ca atare, il intreb respectuos pe dl. Cristian Păun in ce categorie ma incadrez, la "hotzi" sau la "proletari" ?
  • Like 1
 • Maron_S check icon
  alt articol prost, asa cum ne-a obisnuit dl profesor. (chiar facand cu totul abstractie de persoane). Bojocii , nisetru , morun , caviar - o amestecatura fara noima de cuvinte. Murdari la gura, cu mancare in gura , etc . "Captivii unui stat neputincios" - adica ? De ce sunt captivi ? Nu pot vota cu cine doresc ? Pensia nu e pomana , e un drept obtinut in urma unei contributii de o viata. De ce sa fie captivi ? Penibil articol. Penibil, Penibil.
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Dar ei ce grije au avut față viitorul copiilor și nepoților , când au votat tot felul de specimene abjecte.
  • Like 2
  • @ Dorin
   George check icon
   Dorine ! se spune grija nu grije, dar la cine te referi cu votul, la PNL si oile #rezist?
   • Like 1
  • @ George
   Dorin check icon
   Nu .Mă refer la boșorogimea ceaușistă.
   • Like 2
  • @ George
   Se spune griji pentru că sunt mai multe. În ceea ce privește oile și am să refer la alea cu râie, sunt cei care-i denigrează pe cei care au crezut în căderea comunismului odată cu tăvălirea ăleia din Videle împreună cu hienele din preajma ei.
   • Like 1
  • @ Dorin
   Dan check icon
   Poate ,ar trebui , reluate discutiile pe tema ;;
   ---Ticheteleor de transport gratuit , ptr pensionari ,care tichete se dau ,aiurea si nu toti pensionarii le valorifica, Foarte multi pensionari ,sustin varianta schimbarii , cu bonuri valorice ,de masa ,care in mod sigur ,sunt de folos , Asa cum primesc angajatii bonuri de masa ,tot asa sa se dea si la pensionari !!
   • Like 1
 • "Șefii de la 5 sindicate au devenit vicepreședinți PSD de ieri…
  Aceste sindicate sînt, pentru lupta muncitorilor pentru drepturile lor, ceea ce reprezintă si "social-democraţia" PSD-ului pentru "binele romanilor".
  "Programu' de guvernare", veşnic pomenitor de timpuri şi apucături comuniste, pronează "decât" parazitarea unui sistem în folosul propriu, incapabili prin merite proprii, neavute, să rezolve altfel ecuaţia supravieţuirii lor sociale şi/sau politice.
  "Social-democraţia" a ajuns o justificare a furtului organizat şi legalizat si aceasta în detrimentul prosperitătii acestei ţări.
  Adăugati la regretabila iniţiativă a "sindicatelor" şi (re)apariţia lui Oprea "ca şi" nou-nouţ vicepreşedinte al PSD-ului si veţi avea încă un fragment din haosul "gîndirii" "politice" a mediocraţiei cleptocrate româneşti.
  Clica PSD-ului nu pare a ştii (sau a voi) să se reformeze. Nici nu ar putea, de altfel, cu acei "reprezentanţi" de tot felul, traseişti notorii si/sau învăţăcei si membrii în PRM-ul de tristă amintire. Nimic nu-i ajuta, nici intelectual, nici moral, să ne convingă de bunele lor intenţii.
  Din păcate aceasta înseamnă prelungirea perioadei pînă cînd România va deveni, poate, o ţară normală, sănatoasă, si (cu adevarat) iubitoare si interesata de viitorul cetăţenilor săi.
  Pînă atunci, cu fiecare emigrant din cei peste 80% care nu vor mai reveni niciodata ACASĂ, cu fiecare OM MUNCITOR, cu fiecare TALENT NATIV ce se va dedica BINELUI ALTORA, din acea străinătatea mult mai deşteaptă si mai primitoare, România îsi vede şansele de însănătoşire trimise undeva într-un viitor imprevizibil.
  Noi rămânem doar cu nişte cuvinte goale de conţinut, ca "patriotism" (confundat si ăla cu naţionalismul derapant), ca "coeziune", "empatie", "omenie", "educaţie", "bun simţ", "morală", "demnitate", "dreptate", "justiţie", "spitale" si "sănatate", "autostrăzi", etc.
  Între timp aşa zisele sindicate, presupus apărătoare de drepturi, devin complicii celor pe care ar trebui să-i combată.
  Am putea numi, pudici, acest fenomen, ca fiind "suprarealismul" mentalităţii cotidianului românesc.
  Din păcate nu asistăm decât la decadenţa unui popor ce ar merita mai mult si mai bine.

  NU caviaru' este problema. Pîna la urmă nu vorbim decât de niste icre mai snoabe.

  Problema este lipsa reperelor solide si sanatoase. Absenta acestora transformă logica realului si a vicsitudinilor vieţii într-un coşmar al mediocrităţii generalizate, endemice si ucigaşă de spirite libere, inteligente şi educate si, deci, mai puţin victime ale imposturii, ale ignoranţei şi ale fricii plina de superstiţii inhibitoare.
  România are capacitatea propriei însănătoşiri, dar încă asistam, în acest malaxor motivaţional nivelator românesc, la strivirea oricărei iniţiative de liberare din lanţurile cenuşiului ambiant.

  "Normalitatea" propagandei electorale, va mai avea nevoie de încă (cel putin) vreo 50 de ani, pentru a-şi arăta primele roade credibile (presupunînd, bine-nţeles, că PSD-ul nu va reveni, între timp, la cîrma "binelui" românesc).
  De ce ?
  Pentru că, ceea ce trebuie schimbat în România, se numeste MENTALITATE, iar pentru a o putea schimba, avem nevoie de GENERAŢII ÎNTREGI, cultivate şi dispuse să depună efortul necesar schimbării.
  Pïna una-alta, nu uitaţi, vă rog, că lupta cea mai importantă se va da la "localele" si la "parlamentarele" de anul viitor.
  Fiţi vigilenţi si iesiti la vot !
  Avem dovada că şi noi "putem" !
  • Like 11
  • @ contributor
   Mda, întru totul de acord. S-a întrebat însă cineva cine sunt acești lideri, ce averi au și cum le-au dobândit? Și nu mă refer la prețioasele instituții plătite de contribuabili ci la amărâții de sindicaliști negociați la bucată care mai și cotizează lefurile lor....nu cred că există organizații mai "comuniste" la momentul actual decât sindicatele...nereformate, prăfuite, cu aceleași fețe prin toate cartelurile sau federațiile prin care și-au atins scopul.
   • Like 0
  • @ contributor
   George check icon
   Contributorule.....

   Tu crezi ca numai PSD are "baroni" si hoti? Esti atat de naiv incat sa crezi ca hotia apartine doar PSD? Daca da, inseamna ca faci parte din oile @rezist, cei "spalati" pe creier (si in creier). Ce zici de ministru ala cu casa pe un teren de 700 si ceva de metri patrati, asa cinstit este incat a mers "blat" si nu si-a platit darile la stat. De ce crezi ca e in guvern??? Nu cumva pentru CONTRIBUTIA BANEASCA adusa PNL si/sau Orban??? Integritatea lui Orban (cel cu pupinc... "cine e comandantul care..." a fost atat de mare incat l-a tinut in guvern, si de ce nu? mai sunt si altii foarte cinstiti care au 5 case ca "a sasea a fost eliminata" din meditatie....
   De aceea cauta justificari sa desfinteze acea sectie care poate sa ii ia la puricat pe procurori si judecatori, in felul acesta ei nu vor mai avea probleme cu Justitia , aceasta tinand cont ca ....
   Noroc ca au venit liberalii la putere, sa vedeti, incepand cu zilele urmatoare, ce exod de romani or sa vina acasa, ca ne vom confrunta cu lipsa cazarii lor.
   Apropo de diaspora PNL a desfiintat acel minister al diasporei (ha, ha cata iubire)
   De maine va curge numai lapte si miere in Romania.
   Mai vorbim peste cativa ani cand o sa fim natiunea cea mai cea din toata Europa, dar fara nimic romanesc pentru ca o sa aiba astia grija sa vanda tot, sa -I pupe undeva pe toti corifeii din Europa doar doar vor fi bagati in seama macar cu vreo sapca si un pix.
   • Like 2
  • @ George
   toate ca toate, dar eu nu înţeleg ce aveţi cu toţii cu vânzarea României? ce nu-i ok în asta? e un lucru dovedit că tot ce e românesc e de proastă calitate, de la oţeluri la pâine. De ce să nu vindem toate gunoaiele care împut pământul ăsta? de exemplu secţia aia de care spuneţi că "poate sa ii ia la puricat pe procurori si judecatori"; păi secţia aia e o troacă, încrederea românilor nu poate sta decât în procuratura generală europeană, condusă de Laura Kovesi, nu într-o secţie românească care pute a căcat.

   Exemplele sunt nenumărate. Cert este că ar trebui să ne dorim vreo douăzeci de ani de guverne de dreapta, care să vândă. Să vândă fără discriminare tot ce se poate vinde, în aşa fel încât putorile care se bazează pe românism / românesc să dispară iar oamenii inteligenţi, creativi şi muncitori să poată prospera cu adevărat într-un teritoriu curat, ancorat în valori europene.

   Ar fi naşpa pentru alde ăştia ca voi, da' mno... evoluţie, tătică.
   • Like 4
  • @ George
   Bai, voi astia cu vandutul "tot", ati uitat ca marele ministru al privatizarilor dubioase si mari a fost Ovidiu Musetescu? Nu stiu sa fi facut puscarie.... si mai stiu ca era din PSD. Asa ca mai incet cu acuzele! Ce e drept, Nastase 4 case a facut puscarie (nu pentru alea patru case, ci pentru nu stiu ce "trofeu", in cardasie cu vaca de la Inspectoratul de Stat in Constructii.... ). Iar marele bolshevic Ilici nini el nu a facut puscarie pentru mineriada....
   • Like 2
  • @ contributor
   Ei deja erau înrolați în FSN, F..... și acum PSD. Nu aveau cum să se îngrașe (uitați-vă la Hossu) și nici să-și tragă salarii de mii de euro lunar, dacă nu erau membrii PSD „acoperiți„.
   • Like 1
  • @ Ioan Radu Jureschi
   GabiC check icon
   Exact;
   Mai mult- daca ne-am uita prin ograda sindicatelor, am descoperi ca sefii lor, acesti Hoffa de romanica, sunt cei mai capitalisti dintre capitalisti; Lupul in blana de oaie. Ra se aude de cate unul in privinta aranjamentelor si spagilor, cel mai des atunci cand "calca pe bec".Iar Omerta e instituita la toti cei care "colaboreaza" cu ei.
   • Like 1
  • @ andreea dragusin
   dzeu a facut dreptate pana la urma cu acest musetescu un impostor,nastase a vandut romania austriecilor si acum este un mare patriot ne da lectii,fsn-psd a distrus aceasta tara economic moral si in toate modurile si felurile
   • Like 0
  • @ GabiC
   este a doua mafie anti -romaneasca dupa cea politica,averi incomensurabile dar mint cretinii care inca mai cred in sindicate
   • Like 0
 • #Votez check icon
  dar tu, contributorule, de ce mananci asa des "caviar" galben-portocaliu ?... e mai bun decat "caviarul rosu" sau asa-i la moda ?... si tu esti murdar la gura...
  • Like 0
  • @ #Votez
   Ce "elegant" ești! Nu te lași. Mai ai puțin și te "pensionezi".
   • Like 0
 • check icon
  Mă tem că mulți dintre ei nici măcar nu știu ce-i ăla caviar!
  • Like 6
  • @
   Treaba cu caviarul este numai o metafora pentru bogatie. Nu sunt ei asa de finuti, intr-adevar
   • Like 6
  • @
   nu am mancat niciodata
   • Like 0
  • @ Vaman Georgeta
   metafora la noi cei ce muncim sa ii tinem in carca,ei mananca caviar cu polonicul
   • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult