Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Năstase Țiriac moare la 20 de ani

Năstase - Țiriac

După ce, mirosindu-le ciorapii ca băiat de mingi, am trăit în Parcul cu Platani bătăliile istorice ale lui Ilie Năstase și Ion Țiriac, am trăit s-o văd și pe-asta: Ilie și Ion, legendele vii ale României sportive, ținuți, sau mai degrabă deținuți, la gratiile terenului Central de către autoritățile statului român.

Sub nepăsarea ucigașă a Guvernului, BNR, Primăriei, Arena tenisului românesc moare, și cu ea, la ani 20, turneul internațional de tenis al Bucureștiului, „Năstase Țiriac Trophy”...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu cred doar in NEPASARE. Cred si in REA INTENTIE si DESFIINTARE PREMEDITATA a tot ce ar putea da repere acestui popor. Cred si ca unii participa la aceasta DESFIINTARE cu o senina inconstienta. Gimanstica, fotbal, tenis, handbal si celelalte unde castigam medalii, se duc TOATE .... Ca si toate celelalte domenii.
  • Like 1
  • @ Mircea Bulgar
   este PROSTIE CRASA, cum adica sa nu te "conectezi" cu negotul tau de "locul" care aduna popor ? doar daca esti nascut CRETIN, ceea ce se si vede zilnic in viata de toate zilele a romanului !
   • Like 0
 • O mare bataie de joc, aproape la tot ce inseamna sport. Gimnastica e la pamant, in fotbal nu stii cine castiga cu adevarat un meci...au reusit sa inece si tenisul iar vinovatii nu sunt numai guvernantii de astazi. Gabriela Szabo e o deziluzie...
  • Like 1
 • comentariu ar putea fi : 1 niste lacrimi :( 2. o floare care sa insoteasca o poza si o lumanare :( 3. un monument al romanului care nu va mai exista :)
  • Like 1
 • Asta este tara in care traim, unde vor care ne conduc fie de stânga sau de dreapta sau independenți nu au înțeles nimic . Așa să dus si gimnastica tot datorită celor care ne conduc pentrucă nu îi interesează despre sănătatea copiilor noștri. Poate se va trezi cineva si o sa încerce să facă so treba în țară asta. În legătură cu arena de tenis vreau să vă gândiți catii primari avem arestați sau au fost arestați sau dosare la DNA . Nici nu trebuie să faceți vreun efort de memorie TOTII . Ar trebuii sa intram in CARTEA RECORDURILOR.
  • Like 1
 • IM check icon
  Da, e păcat că turneul nu va mai exista și că, in loc să crescă, dispare. Dar, prin comentariul dvs., domnule Popescu, vă inscrieti in rândul celor care gândesc si spun așa:”Lasă-i să facă ce-or face și ce știu ei să facă cel mai bine, dar să ne pice și nouă ceva.” Nu e acesta cel mai onorabil raționament. Probabil nu a venit încă timpul pentru noi să avem un turneu curat, cinstit, făcut din dragoste de sport și de oameni. Niciun mare sportiv roman (in afara de Hagi) nu a investit durabil in sportul romanesc și nici în manifestări sportive care să facă Romania cunoscută in lume. Probabil nu s-au simțit susținuți și mai apoi nu s-au smțit datori cu nimic.
  • Like 1
 • Domnule CTP scrieti ceva si de fratii Viziru si parca (daca nu ma insel) era si Grat ori Grad,nu mai stiu.
  Cat priveste situatia trebuie spus ca ne comportam fara nici cea mai mica responsabilitate si incriminam pe Nastase si Tiriac in loc sa ne gandim ca avem un guvern tehnokk pe care l-am cerut noi in strada si care avea prima responsabilitate de a pune la dispozitia celor doi tot ce era necesar pentru ca acestia sa poata investii din banii lor intr-un turneu care ar fi trebuit sa le aduca beneficii lor si sa faca cunoscuta Romania.Nastase si Tiriac nu conduc nici guvernul,nici BNR,de ce am cere lor sa se substituie acestora.De ce daca suntem asa de altruisti cu BNR si saracul Isaresu nu dam noi cate 1 leu sa se tina turneul.Eu de ce sa dau,Isaresu de ce sa dea ca trebuie sa dea la alegeri,sa dea Nastase si Tiriac.Haida de ne-am tampit de prea mult comunism trasmis din tata-n fiu.
  Nastase nu are cetatenie SUA dar are statuie in Portland.In Romania nu are nici macar intelegere.Ma scarbeste optica asta nociva ce exista la romani ce se vede si in politica si in genere in viata cotidiana.Pentru noi toti strugurii sunt acrii si ca atare sa mora toate caprele vecinilor.Nu facem efortul sa ne uitam in oglinda de frica sa nu vedem ca umblam fara cap la noi,este lasat in saramura.
  • Like 0
 • Dacă și caracterele lor ar fi pe măsură...! Țin minte când, în urmă cu 2,3 ani, înjura Năstase o jurnalistă că la ușa cortului, acțiunea se petrecea pe la Timișoara. Tiriac e cu Balcul, cu "lumea bună"! Aș arunca o întrebare, să ne închipuim că Djokovic ar fi român, ce s-ar întâmpla atunci, cu asemenea valoare evidentă?
  • Like 0
 • Venom check icon
  Știu că nu e treaba lui Țiriac să repare în locul statului român, dar până la urmă nici ăsta micu' nu l-a întrebat foarte serios cum și-a făcut primul miliard și de ce a ajuns să vorbească limba panameză. Și de-aia, de fiecare dată când îl văd pe Țiriac moralist și hiper activ doar la sfaturi, e ceva fals pe-acolo. Acum numai ciorapul stâng face vreo zece milioane, plus parfum de 20.
  • Like 0
 • Asta, cu mirositul ciorapilor, vine din nevoia intempestiva de exteriorizare a unui profund sentiment de scarba , nu-i asa ? Ar fi bine sa precizati, in cazul in care nu gresesc, fata de cine : fata de cei carora le-ati mirosit ciorapii, fata de autoritatile si institutiile statului, sau numai fata de inexorabila conditie de a fi vietuitor al geografiei Romaniei. Facem parte din generatia celor care si-au ascuns lasitatea in spatele suferintei si dezgustului. Dar poate nici acum nu e prea tarziu sa spunem ce se intampla cu adevarat, nu-i asa ?
  • Like 1
 • Românii trebuie să înțeleagă că urmează falimentul: nu mai sunt bani, nimeni nu răspunde de nimic, politicienii sunt prosti și lacomi, miniștri sunt incompetenți, iar milionarii si-au dus banii in Panama. Așa este dle Tiriac?
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult