Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Nelu Tătaru: Asimptomaticii vor fi internați 48 de ore, iar apoi externați, cu acordul medicului. Starea de alertă va fi prelungită

Nelu Tătaru

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Nelu Tătaru a declarat marți că persoanele care sunt diagnosticate cu Covid, dar sunt asimptomatice vor fi internate pentru 48 de ore. În acest timp, medicii le vor evalua starea de sănătate și vor decide dacă rămân în spital sau pot merge acasă, în izolare, Potrivit acestuia, starea de alertă va fi prelungită pentru cel puțin 30 de zile. ”Vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României”, a afirmat Tătaru. 

„Am luat fiecare articol, am adus argumentele Ministerului Sănătății și ale mele. Sper ca în continuare ședința și votul care vor urma să meargă pe același parcurs discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spital, internarea asimptomaticilor cu evaluarea în maxim 48 ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la Covid, iar pentru cei simptomatici, în funcție de simptomatologie, vor urma internarea în spital, până la ameliorare, cu condiția că, dacă e mai devreme de 14 zile, să meargă în izolare”, a spus Nelu Tătaru, după ședința Comisiei Juridice în care s-a discutat legea carantinei.

„Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a continuat Nelu Tătaru, potrivit Digi24. Ministrul a precizat că pacienții au dreptul de a refuza tratamentul.

Întrebat ce se întâmplă cu persoanele după ce au făcut testul, dar înainte de aflarea rezultatului, Nelu Tătaru a spus că „stau în izolare până obțin rezultatul”.

În ceea ce privește copiii ai căror părinți sunt internați cu coronavirus, aceștia vor rămâne în grija rudelor de până la gradul IV.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am și eu o dilemă !
  Cetațeanul e gasit asimtomatic , este arestat si dupa perioada de arest este testat din nou și testul este negativ
  Cetațeanul pacient pleacă acasă .
  In arest nu a primit medicamente sau doar paracetamol .
  Intrebarea e , cum a dispărut virusul ?!
  • Like 0
 • Ion check icon
  Vad ca se insista in continuare pe privare de libertate, fie si 48 de ore! Si asa pentru ca nu mai au locuri ca altfel...ar fi pe termen nelimitat! Vor sa ne bage in spital neaparat sa ne bage ei ciorba pe gat! Ultima data am rezistat intr-un spital, pe timp de vara, 20 de ore, atat! Am plecat pe semnatura, era sa plec si in pijamale ca incuiasera garderoba! Nu nene, nu sunt de acord! Masca si izolare la domiciliu! La doctor doar la cerere!
  • Like 3
  • @ Ion
   check icon
   Corect, însă, dacă o persoană infectată (sau potențial-infectată, prin contact cu o persoană diagnosticată pozitiv) își părăsește domiciliul, să i se taie un picior!
   Căci amendă se pare că nu i se mai poate da...
   • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult