Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Nelu Tătaru: Asimptomaticii vor fi internați 48 de ore, iar apoi externați, cu acordul medicului. Starea de alertă va fi prelungită

Nelu Tătaru

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Nelu Tătaru a declarat marți că persoanele care sunt diagnosticate cu Covid, dar sunt asimptomatice vor fi internate pentru 48 de ore. În acest timp, medicii le vor evalua starea de sănătate și vor decide dacă rămân în spital sau pot merge acasă, în izolare, Potrivit acestuia, starea de alertă va fi prelungită pentru cel puțin 30 de zile. ”Vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României”, a afirmat Tătaru. 

„Am luat fiecare articol, am adus argumentele Ministerului Sănătății și ale mele. Sper ca în continuare ședința și votul care vor urma să meargă pe același parcurs discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spital, internarea asimptomaticilor cu evaluarea în maxim 48 ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la Covid, iar pentru cei simptomatici, în funcție de simptomatologie, vor urma internarea în spital, până la ameliorare, cu condiția că, dacă e mai devreme de 14 zile, să meargă în izolare”, a spus Nelu Tătaru, după ședința Comisiei Juridice în care s-a discutat legea carantinei.

„Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a continuat Nelu Tătaru, potrivit Digi24. Ministrul a precizat că pacienții au dreptul de a refuza tratamentul.

Întrebat ce se întâmplă cu persoanele după ce au făcut testul, dar înainte de aflarea rezultatului, Nelu Tătaru a spus că „stau în izolare până obțin rezultatul”.

În ceea ce privește copiii ai căror părinți sunt internați cu coronavirus, aceștia vor rămâne în grija rudelor de până la gradul IV.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am și eu o dilemă !
    Cetațeanul e gasit asimtomatic , este arestat si dupa perioada de arest este testat din nou și testul este negativ
    Cetațeanul pacient pleacă acasă .
    In arest nu a primit medicamente sau doar paracetamol .
    Intrebarea e , cum a dispărut virusul ?!
    • Like 0
  • Ion check icon
    Vad ca se insista in continuare pe privare de libertate, fie si 48 de ore! Si asa pentru ca nu mai au locuri ca altfel...ar fi pe termen nelimitat! Vor sa ne bage in spital neaparat sa ne bage ei ciorba pe gat! Ultima data am rezistat intr-un spital, pe timp de vara, 20 de ore, atat! Am plecat pe semnatura, era sa plec si in pijamale ca incuiasera garderoba! Nu nene, nu sunt de acord! Masca si izolare la domiciliu! La doctor doar la cerere!
    • Like 3
    • @ Ion
      check icon
      Corect, însă, dacă o persoană infectată (sau potențial-infectată, prin contact cu o persoană diagnosticată pozitiv) își părăsește domiciliul, să i se taie un picior!
      Căci amendă se pare că nu i se mai poate da...
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult