Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

NEWSEUM. Imaginile pe care le-au surprins fotoreporterii străini în România lui 1989

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Salut ! În 1989 , la revoluție , ași putea spune , cu mult înainte de revoluție , mă aflam la CMJ , făcînd parte din comisia medicală de recrutări - încorporări . Am fost presonal civil , încă din luna septembrie a acelui an , iar revoluția Română am simțit-o din plin , de la sursă ,cu o intensitate pe care nu pot s-o uit nici acuma . Am fost în centrul evenimentelor și am știut clipă de clipă ce se întîmplă . Și viețile noastre , ale tuturor ,au fost la marginea morții , personal medical , ofițeri , copii recrutați sau viitori incorporați . Emoțiile au fost mari dar nimeni nu vorbea de moarte , deși fiecare militar era înarmat cu armamentul din dotare , iar ofițerii purtau pistolul la vedere . Ne făceam treaba noastră , în comisia medicală , apărați pînă-n dinți , de o eventuală agresiune , dinafara unității ! Cînd toată comisia medicală a fost evacuată din incinta CMJ, în bune condiții , am fost predați , directorului nostru medical , din Policlinica județeană , am plîns cu toții , femei și bărbați la un loc , pentru bună revedere , în viață și sănătoși . Ne-am îmbrîțișat cu drag și cu bărbăție . Și cu multă încredere , că vom petrece viitorul de care nu știam cum arată ,ÎMPREUNĂ , în aceași formație . Nu lipsea niciunul din noi . Iar directorul , DR. VULPE ,medic specialist oftalmolog , om matur , plîngea cu bucuria revederii , alături de noi , trupa lui de curajoși . Ne văcusem treaba pentru care am fost detașați la CMJ .Urma să înțelegem democrația să o învățăm , ca pe un nou curs , la locul de muncă nu în amfiteatru . Din acel moment am fost alți OAMENI . Moartea trecuse și pe lîngă noi . Doar că ne-a ratat . Geamurile CMJ fuseseră blocate cu dulapuri metalice , astfel ca să nu murim și să trăim . Am trăit cu sentimentul că nu o să mă descurc în CAPITALISM . Ce se va alege de mine ? De noi ? Ce înseamnă capitalism ? Dar democrație ? Răspuns : să-ți iei viața în propriile tale mîini ! Să devii o femeie independentă , responsabilă , singură dacă trebuie , dar să învingi . Dacă eu am reușit și voi puteți . Și nu uitați că vine ziua de naștere a lui IIsus Cristos . Nu vine ziua noastră de naștere !!! Să nu uităm asta !!! CRĂCIUN FERICIT !
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult