Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Nicușor Dan, despre demisia în bloc a parlamentarilor opoziției: dacă demisia noastră ajută, o vom face fără îndoială

Nicușor Dan

Președintele USR, Nicușor Dan, a spus că Opoziția va depune miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Cel mai probabil, USR își va comasa moțiunea cu cea a PNL. 

Acesta consideră că ordonanța schimbării codurilor penale pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiție în România. „Miza în acest moment nu este să îşi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache e un nimeni, sau domnul Grindeanu. Domnul Grideanu e un nimeni. Miza este să se oprească acest text normativ care pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă există varianta ca toți parlamentarii opoziției să își dea demisia, Nicușor Dan a răspuns: „Dacă demisia noastră ajută, o vom face fără îndoială. Dar trebuie să reflectăm. E posibil ca și fără Opoziție Parlamentul ăsta să continue cu 55%”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult