Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nicușor Dan, despre demisia în bloc a parlamentarilor opoziției: dacă demisia noastră ajută, o vom face fără îndoială

Nicușor Dan

Președintele USR, Nicușor Dan, a spus că Opoziția va depune miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Cel mai probabil, USR își va comasa moțiunea cu cea a PNL. 

Acesta consideră că ordonanța schimbării codurilor penale pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiție în România. „Miza în acest moment nu este să îşi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache e un nimeni, sau domnul Grindeanu. Domnul Grideanu e un nimeni. Miza este să se oprească acest text normativ care pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă există varianta ca toți parlamentarii opoziției să își dea demisia, Nicușor Dan a răspuns: „Dacă demisia noastră ajută, o vom face fără îndoială. Dar trebuie să reflectăm. E posibil ca și fără Opoziție Parlamentul ăsta să continue cu 55%”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult