Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nicușor Dan, despre demisia în bloc a parlamentarilor opoziției: dacă demisia noastră ajută, o vom face fără îndoială

Nicușor Dan

Președintele USR, Nicușor Dan, a spus că Opoziția va depune miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Cel mai probabil, USR își va comasa moțiunea cu cea a PNL. 

Acesta consideră că ordonanța schimbării codurilor penale pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiție în România. „Miza în acest moment nu este să îşi dea demisia domnul Iordache. Domnul Iordache e un nimeni, sau domnul Grindeanu. Domnul Grideanu e un nimeni. Miza este să se oprească acest text normativ care pune în paranteze tot ce a însemnat sistem de justiţie în România”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă există varianta ca toți parlamentarii opoziției să își dea demisia, Nicușor Dan a răspuns: „Dacă demisia noastră ajută, o vom face fără îndoială. Dar trebuie să reflectăm. E posibil ca și fără Opoziție Parlamentul ăsta să continue cu 55%”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult