Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Nicușor Dan: „Azi e ziua de naștere a noului București”. Gabriela Firea nu se recunoaște înfrântă: „Sunt rezultate ale unor sondaje de opinie. Asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători"

Nicusor Dan - declaratii - (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

„Azi e ziua de naștere a noului București”, a spus Nicușor Dan duminică, după anunțarea exit-poll-ului potrivit căruia este noul primar al Bucureștiului. Candidatul susținut de PNL USR-PLUS a făcut apel la vigilență în numărarea voturilor în această seară. 

„Bucureștiul are oameni muncitori, creativi, care au reușit în mediul privat, academic, și cu o administrație pe măsură Bucureștiul nu poate decât să reușească. Îi asigur pe bucureșteni că vom colabora cu ei”, a spus Nicușor Dan.

Primăria Generală nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu, a adăugat candidatul dreptei.

„Îi rog pe reprezentanții PNL și USR PLUS să fie vigilenți în această seară, până la finalizarea numărării voturilor. Am câștigat cu multă muncă o campanie foarte grea, bucureștenii ne-au dat încrederea lor și avem responsabilitatea ca voturile pe care bucureștenii ni le-au dat să se regăsească întocmai în procesele verbale”, a mai spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea: Asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători

Gabriela Firea nu se recunoaște înfrântă și anunță că așteaptă rezultatele oficiale.

„Dimineaţă vom şti exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puţin aşa s-a întâmplat în Bucureşti acum 4 ani de zile. (...) Prin urmare, orice cifră care se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit-poll-uri nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre rezultate ale unor sondaje de opinie. Bineînţeles, le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", a afirmat Gabriela Firea la sediul de campanie, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan a obținut 47,2% din opțiunile de vot, iar Gabriela Firea 39%, potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde.

Ludovic Orban: Bucureștiul să devină o capitală economică a regiunii

„Azi, bucureștenii au decis clar că vor un alt fel de administrație în București, o administrație mai putin preocupată de imagine, o administrație care să arate respect față de cetățeni. (...) Deși nu mi-a fost ușor, am luat decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, azi se vede clar că dacă nu eram împreună cu partenerii din USR-PLUS ar fi fost foarte dificil să dăm la o parte caracatița pesedistă și să eliberăm Bucureștiul”, a declarat duminică seara premierul Ludovic Orban, care a vorbit despre proiecte prin care Bucureștiul să poată deveni „o capitală economică a regiunii”. 

Dan Barna: Nicuşor Dan este omul care a reuşit să o scoată pe Gabriela Firea din Primăria Capitalei

Dan Barna a vorbit de smulgerea Bucureștiului din mâna PSD. „Cei care vor scoate PSD-ismul din ţară, cei care vor face reformele sunt USR-PLUS. Îi felicit pe colegii mei pentru rezultatele foarte bune obţinute la Bucureşti. Faptul că am reuşit într-o măsură semnificativă să smulgem Bucureştiul din mâna PSD este meritul cetăţenilor. Este victoria lui Nicuşor Dan, este omul care a reuşit să o scoată pe Gabriela Firea din Primăria Capitalei”, a declarat Dan Barna, potrivit Hotnews.ro.

Marcel Ciolacu: Gabriela Firea a refuzat orice fel de joc politic și orice fel de troc politic

„O felicit pe Gabriela Firea pentru faptul că a ales cea mai grea cale, este un politician de exceptie. Locul ei e în prima linie a PSD, chiar dacă a câștigat, chiar dacă a pierdut. A refuzat orice fel de joc politic și orice fel de troc politic”, a spus Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In primul rand o victorie a bunului simt , ceea ce este incurajator . Pare ca oamenii nu mai pot fi cumparati cu pomeni.
    • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult