Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nicușor Dan: „Azi e ziua de naștere a noului București”. Gabriela Firea nu se recunoaște înfrântă: „Sunt rezultate ale unor sondaje de opinie. Asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători"

Nicusor Dan - declaratii - (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

„Azi e ziua de naștere a noului București”, a spus Nicușor Dan duminică, după anunțarea exit-poll-ului potrivit căruia este noul primar al Bucureștiului. Candidatul susținut de PNL USR-PLUS a făcut apel la vigilență în numărarea voturilor în această seară. 

„Bucureștiul are oameni muncitori, creativi, care au reușit în mediul privat, academic, și cu o administrație pe măsură Bucureștiul nu poate decât să reușească. Îi asigur pe bucureșteni că vom colabora cu ei”, a spus Nicușor Dan.

Primăria Generală nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu, a adăugat candidatul dreptei.

„Îi rog pe reprezentanții PNL și USR PLUS să fie vigilenți în această seară, până la finalizarea numărării voturilor. Am câștigat cu multă muncă o campanie foarte grea, bucureștenii ne-au dat încrederea lor și avem responsabilitatea ca voturile pe care bucureștenii ni le-au dat să se regăsească întocmai în procesele verbale”, a mai spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea: Asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători

Gabriela Firea nu se recunoaște înfrântă și anunță că așteaptă rezultatele oficiale.

„Dimineaţă vom şti exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puţin aşa s-a întâmplat în Bucureşti acum 4 ani de zile. (...) Prin urmare, orice cifră care se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit-poll-uri nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre rezultate ale unor sondaje de opinie. Bineînţeles, le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", a afirmat Gabriela Firea la sediul de campanie, potrivit Agerpres.

Nicușor Dan a obținut 47,2% din opțiunile de vot, iar Gabriela Firea 39%, potrivit exit poll-ului CURS-Avangarde.

Ludovic Orban: Bucureștiul să devină o capitală economică a regiunii

„Azi, bucureștenii au decis clar că vor un alt fel de administrație în București, o administrație mai putin preocupată de imagine, o administrație care să arate respect față de cetățeni. (...) Deși nu mi-a fost ușor, am luat decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, azi se vede clar că dacă nu eram împreună cu partenerii din USR-PLUS ar fi fost foarte dificil să dăm la o parte caracatița pesedistă și să eliberăm Bucureștiul”, a declarat duminică seara premierul Ludovic Orban, care a vorbit despre proiecte prin care Bucureștiul să poată deveni „o capitală economică a regiunii”. 

Dan Barna: Nicuşor Dan este omul care a reuşit să o scoată pe Gabriela Firea din Primăria Capitalei

Dan Barna a vorbit de smulgerea Bucureștiului din mâna PSD. „Cei care vor scoate PSD-ismul din ţară, cei care vor face reformele sunt USR-PLUS. Îi felicit pe colegii mei pentru rezultatele foarte bune obţinute la Bucureşti. Faptul că am reuşit într-o măsură semnificativă să smulgem Bucureştiul din mâna PSD este meritul cetăţenilor. Este victoria lui Nicuşor Dan, este omul care a reuşit să o scoată pe Gabriela Firea din Primăria Capitalei”, a declarat Dan Barna, potrivit Hotnews.ro.

Marcel Ciolacu: Gabriela Firea a refuzat orice fel de joc politic și orice fel de troc politic

„O felicit pe Gabriela Firea pentru faptul că a ales cea mai grea cale, este un politician de exceptie. Locul ei e în prima linie a PSD, chiar dacă a câștigat, chiar dacă a pierdut. A refuzat orice fel de joc politic și orice fel de troc politic”, a spus Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In primul rand o victorie a bunului simt , ceea ce este incurajator . Pare ca oamenii nu mai pot fi cumparati cu pomeni.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult