Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Noaptea muzeelor 2016. Trei locuri-alternativă

Noaptea muzeelor este, de obicei, și o noapte a cozilor, iar timpul petrecut în interiorul unui muzeu este de obicei mai mic decât cel petrecut așteptând. 

Cei mai mulți vizitatori se duc la muzeele precum Antipa sau Muzeul Național de Artă Contemporană.

Pentru acest an, vă propunem trei alternative.

Palatul Mogoșoaia

În noaptea de 21 mai, cei care vor ajunge la Palatul Mogoșoaia vor putea vizita, începând cu ora 20:30, expoziția The Poem, semnată de Andreea Albani, un poem vizual în care notațiile grafice fac corp comun cu pictura. De la 10 seara, are loc performance-ul Între-VEDERI, susținut de multumult și Irinel Anghel,care va consta în câteva picturi sonore. Începând cu ora 24.00 are loc la Palat piesa de teatru „Opiniile unui clovn”. De Noaptea Muzeelor, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești pune la dispoziția vizitatorilor un autobuz RATB care va circula pe ruta Piața Victoriei – Mogoșoaia. Plecările din Piața Victoriei au loc de la orele 19.00, 21.00 și 23.00, iar cele din Mogoșoaia la 22.00, 24.00, 02.00.

Noapte albă la Pensionatul Domnesc de fete

ARCEN deschide Școala Centrală din Bucureşti (Str. Icoanei nr. 3-5, lângă Grădina Icoanei), pe 21 mai, la Noaptea Muzeelor. Între orele 20.00 și 02.00, o serie de instalații vor lumina spațiile istorice de la Școala Centrală: ferestrele de pe fațada din strada Icoanei, curtea cu tei și castani amenajată în perioada interbelică și frasinul din Grădina Interioară, plantat în 1891 de elevele Pensionatului Domnesc de Fete. Tema programului din acest an este „Grădina Paradisului”.

Ferma animalelor

Familiile cu copii pot intra gratuit sâmbătă, 21 mai, între orele 19:00 și 23:30 la Ferma animalelor. Cei interesați vor putea lua parte la experimente interactive şi vor putea viziona documentare interesante. Împreună vor putea învăţa din experienţa unor călători moderni pe Drumul Mătăsii. Cei mici vor putea participa şi la atelierele de creaţie şi teatru organizate special, contra cost, de partenerii Fermei animalelor: Orăşelul Cunoaşterii, Digi Animal World, Asociaţia Harta Fără Frontiere, Inkspot Graphics, Editura Pandora M, Geo Dinescu. Ferma Animalelor beneficiază de ghidaj audio

În București un număr de 27 de muzee și 22 de organizații culturale își așteaptă vizitatorii în noaptea de 21 mai. Lista atracțiilor tradiționale pentru „Noaptea Muzeelor” cuprinde Muzeul Bucureşti și Cimitirul Bellu. Centrul Cultural al Municipiului București - ARCUB a pregătit o serie de expoziții de artă. Programul tuturor evenimentelor care se vor desfășura în cadrul „Nopții Muzeelor" poate fi urmărit aici

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Va recomand din toata inima Muzeul de Arta Vasile Grigore pictor si colectionar, str Maria Rosetti 29- e foarte bine amenajat si sunt multe "obiecte" exceptionale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult