Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Numerologie

Cristian Tudor Popescu

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze, potrivit unui sondaj sindical recent. 50 este un număr. Profesorii sunt persoane plătite de stat ca să interacționeze cu mulți elevi, pe care îi pot infecta cu coronavirus, sau pot fi infectați de ei. Profesorii sunt făpturi presupus a fi înzestrate cu rațiune, instruite, posedând cunoștințe științifice.

Un alt număr ne spune că 600 (șase sute) de profesori au urmat îndemnul oficial primit de la Inspectoratul Școlar Galați pentru a participa la un curs de ceea ce se cheamă numerologie. 600 de persoane ținute a avea calitățile mentale enumerate mai sus, formatoare de copii și adolescenți, s-au dus să afle cum e cu numărul destinului. 

Care e așa: se adună numerele reprezentând ziua, luna și anul nașterii cuiva. Rezultă un număr. Se adună cifrele acestui număr. Rezultă încă un număr.

Dacă acest număr este 11, număr magic în numerologie, stop, ăsta ți-e numărul destinului.

Ce înseamnă 11? Înseamnă că ești la fel de intens precum un fulger! Atragi idei puternice, intuiții și chiar informații de natură psi. Ești un canal prin care curg vibrații înalte. Provocarea ta în această viață este de a scoate la iveală puterea primitivă, specifică pământului (am citat dintr-un tratat de numerologie).

Dacă n-ai avut noroc de 11, aduni mai departe până-ți iese o cifră – pe urmă te uiți în ceaslovul numerologic și vezi cine ești și nu știai.

Numerologia se ocupă și cu vibrația interioară, exterioară și globală a numerelor. De pildă, numărul 5. Mulți dintre cei 600 de apostoli au realizat că, într-adevăr, atunci când pronunți 5 mii de lei salariu e una, și cu totul altceva, simți o vibrație interioară intensă, când e vorba de 5 mii de euro șpagă.

Acest prim curs de pe malul Dunării s-a încheiat cu ideea băgării de cipuri în organism cu vaccinul, numerologică și ea. Cursul următor va beneficia de prezența excepțională a prof. asociat Flăcăruia și prof. univ. dr. doc. Aurara, precum și, ca material didactic, de o flașnetă cu papagal, care va trage câte o planetă pentru fiecare doamnă și domn profesor audient.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că l-a sunat pe șeful Inspectoratului Școlar, pentru a-i cere amănunte, însă acesta nu i-a răspuns la telefon, iac-așa. Nimeni nu a fost încă sancționat.

De ce 600? Nici asta nu e întâmplător. Numerologia a fost inventată de Pitagora în anul 600 î.H., în timpul unei crize de nervi. În plus, 50, numărul legat de profesorii antivacciniști de care vorbeam la început, înmulțit cu 12, număr care înseamnă în numerologie administrarea perfectă a guvernării divine (de-aia n-a răspuns la telefon șeful de la Galați!), folosit de peste 400 de ori în Sfânta Scriptură, fac, ce să vezi, 600! Vedeți, totul se leagă, într-o conexiune logică, generată de armonii prestabilite!

De unde rezultă că mai mult ca sigur cei 600 se numără printre cei care nu vor să se vaccineze. Și au dreptate, căci ei nu se vor îmbolnăvi niciodată: cercetări de ultimă oră arată că SARS-CoV-2 e un virus inteligent, care citește cipurile introduse cu vaccinul și devine și mai inteligent. Prin urmare, evită gazdele care ar putea să-l tâmpească.

P.S.

Mă uit și nu-mi cred ochilor: în vreme ce în Congres se dezbate punerea sub acuzare a lui Trump, pentru incitare la rebeliune, zeci de soldați americani, din Garda Națională, zac întinși pe jos, pe holuri, în Capitoliu, unii dormind, cu armele sprijinite de pereți... OMG!

Și în armata făcută de mine la Ploiești, și în orice armată din lume, soldatul aflat în gardă stă nemișcat în picioare, sau patrulează, cu arma la piept – NU DOARME! Când se presupune că a obosit, e înlocuit prin schimbul de gardă și pleacă în cazarmă, nu se întinde pe podele și nu lasă arma din mâini.

Cum ziceam, US Army nu e cu Trump. Dar mai e cu Army?!


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule, dacă ai fi rămas tablagiu in Garnizoana din Ploiești I fi putut păzi cu succes culoarele Cotroceniului. Păcat de ratare.
  • Like 0
 • Cei care se opun sau accepta antivirusul (vaccin) Cov-19 și/sau derivații sunt rezultatul unui sistem de educație. Logica, metafizica oricum se manifesta particular. La fel ca și credință religioasă. Necesitatea de a explica inexplicabilul sau efectul fără cauza. Încercam sa definim realitatea fata de imaginar. Uitam ca imaginația este limitată de cunoștințele noastre de fapt. SA NE DEA DUMNEZEU INTELIGENTA DE PE URMA pentru a accepta in mod democratic gândirea personală a fiecăruia dintre noi. Fără alte comentarii. Acesta este CTP.
  In esența însă, este regretabil ca nu s-a explicat omului roman diferența între bacil și virus și de ce antibioticul nu este mai bun ca acidul ascorbic și de ce vaccinul antivirotic nu te umple de bacili. Ce naiba,este simplu și util, chiar dacă ar fi trebuit făcut acum un an de zile.
  • Like 0
 • În cazul isprăvii Inspectoratului Școlar Galați este vorba despre ceva mai mult decât ignoranță, lipsă de informare. Este lenea minții - prostie vinovată. CTP n-are cum să ierte prostia celor plătiți să deștepte minți. Șefa IȘJ Galați nu trebuie să scape doar cu ironia din acest „articol in esenta pertinent” (cum zice vecinul meu de la comentarii, căutător de noduri în papură).
  • Like 1
 • Articol in esenta pertinent ,insa la final se 'lipeste' ilogic si un comentariu legat de Garda Nationala vegetind in Capitoliul din Washington . Aici Dl.Popescu 'o intoarce ca la Ploiesti ' cu o replica venita parca din trecutul anilor '90 al ziarului Adevarul .
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Acum vede și noi de ce învățământul românesc scoate semialfabeți pe bandă rulantă având în vedere mentalitățile și felul de gândire a multora dintre profesori .
  • Like 2
 • La PS. Nu se poate asigura rotatia/schimbul de trupe; cei care dorm pe jos a fost instruiti special pentru apararea Capitoliului, cunosc toate ungherele.
  Altceva: Stimate CTP, cand aveti de gand sa-i tragedti niste scatoalce maistrului IC care va tot ataca pe postul lui TV? Face zilnic niste inregistrari video pe care le afiseaza pe blogul personal, dar si pe Youtube.
  • Like 3
  • @ Tudor Bucur
   Doar un singur lucru vreau să-ți spun: omule, oprește-te odată, că ești penibil cu obsesia asta referitoare la Cristoiu. Îl sâcâi mereu pe CTP să facă ceva ce evident n-are de gând, cel puțin deocamdată. Îi faci tu agenda? La fel, pe blogul lui Cristoiu nu te oprești cu provocările, fără să ai nimic important de spus. Ești dus rău cu căpuțu'. N-ai altceva mai bun de făcut? Dacă ai ceva concret de spus, spune și apoi vezi-ți de treabă, că nu se învârte lumea în jurul lui Cristoiu, oricât de bun sau oricât de rău crezi tu că ar fi.
   • Like 0
 • Holurile pe care stau acei soldati sunt "cazarmile" provizorii. Este locul de repaos si odihna. Posturile active pazite de Garda Nationala sunt in afara Capitoliului.
  Oricum imaginile sunt incredibile
  • Like 0
 • 666.... Cam ăsta este rezultatul când nu se investeşte absolut NIMIC în formarea profesorilor. În afară de o pedagogie prăfuită şi învechită (că-i modul pedagogic, că-i masterat de ştiinţele educaţiei), dascălii de astăzi nu beneficiază de vreo pregătire conformă cu nevoile didactice/pedagogice prezente. Nu există programe coerente de educare a profesorilor pentru ce-şi propune statul ăsta să obţină prin sistemul de edcuaţie. Ce are de făcut un profesor la materia lui şi la dirigenţie dacă, la ţelul educaţie este trecut aspectul ETICA? Sau dacă se urmăreşte dezvoltarea competenţelor digitale, sau dacă este primordială componenta de mediu? Sau pentru a înăbuşi violenţa în şcoli? Cunosc generaţii întregi de absolvenţi de filologie care au beneficiat de stagii de practică pedagogică în Germania. La încheierea stagiului, toate studentele îşi doreau să devină profesoare. Nu cunoscuseră asemenea metode în toată viaţa de elev. Nu mai am contact cu nicio absolventă din generaţiile respective, dar mă macină gândul că tot ce au învăţat acolo a fost de mult nivelat de sistemul nostru cinic şi de colegii care se tem să fie scoşi din zona lor de confort: dictare şi test grilă! Din generaţie mai nouă: profesoara care a vrut să folosească "smart board" - ul pe care a fost şcoala obligată la un moment dat să-l achiziţioneze, s-a ales admonestată de exact conducerea şcolii: ce vrei, să se simtă toţi obligaţi să lucreze aşa?
  • Like 1
 • Am rămas surprins să aflu câți oameni nu știu că virusurile supraviețuiesc și se reproduc în organismele oamenilor bolnavi, parazitându-le. Cum să le ceri unor astfel de oameni, trecuți prin școală, să înțelegă vaccinul?
  • Like 2
 • Delia MC Delia MC check icon
  Eu zic că-i de bine. Orice criză scoate la iveală aspecte ce trebuiesc de urgență corectate. Numai să aibă cine s-o facă.

  Horoscop am citit și eu ocazional. Până am avut în fața ochilor imaginea a 1/12 din populație mărșăluind încolonați în aceeași direcție. La numerologie bănuiesc că-i același lucru.

  Să stăm strâmb și să judecăm drept: poate profesorilor acelora nu le lipsește glagoria, că trebuie s-o predea elevilor. Cum se face si pe ce criterii e altă treabă.
  Ceea ce lipsește unui mare procent din populație, deci și lor, este abilitatea de a discerne intre fake și real. Dacă au picat în această plasă, e clar că le lipsește. Mai grav e că nici pe copii nu-i pot învăța și vom avea iarăși o generație predispusă a crede bălării de tot felul.
  Ăsta face diferența într-o populație. S-a gândit cineva de ce in alte părți sunt mai puțini conspiraționiști? Și de aia.

  Să nu-si imagineze cineva că fake news datează din era internetului. Erau și înainte fițuici ticăloase. Dar din modul cum e formulat se pot deduce intențiile autorului. Azi începe un articol cu concluzia și oamenii tot nu se prind!
  Educația face și să înțelegi avantajul vaccinului. Educația și nu constrângerea . Să impună un vaccin obligatoriu poate oricare prost care nu-i în stare de altceva. Erau și până acum profesori antivaxx, darmite când se pune problema unui vaccin nu atât de mult testat și cu o tehnică revoluționară, nemaiîntâlnită. Erau și până acum profesori care nu-si vaccinează copiii. De ce să ne mirăm acum?

  Nu știu dacă-s așa de condamnat pentru acel "curs", fie vorba, plătit de inspectorat... cui? Poate se duc din plictiseală. Dar totuși! Mai util ar fi fost un curs de împletit coșuri din răchită de exemplu.

  Dăunăzi mă uitam în facebook. Au apărut conspiraționiștii care scriu corect (până acum era o înșiruire de bâiguieli agramate). Bănuiesc, și din rândul profesorilor. Dacă nu se face ceva urgent, vom ajunge ca USA. Nu la economie ci la enormități ca și QAnon, acei Boys sau mai știu eu ce și asta-i singura asemănare cu USA pe care o văd eu.
  • Like 3


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult