Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Premierul Orban: Astăzi dăm o nouă ordonanță militară. La Țăndărei se vor lua măsuri speciale

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în cursul acestei zile Ministerul de Interne va da ordonanță militară nr. 7, care va aduce noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus.

UPDATE: Sâmbătă, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 3.613, cu 430 de noi îmbolnăviri înregistrate în ultimele 24 de ore. 141 de oameni au murit până acum în România din cauza COVID-19.

Foto: Gov.ro

Întrebat dacă la Țăndărei se va lua măsura carantinării localității, după modelul Suceava, premierul a spus doar că în oraș au venit foarte mulți români din străinătate, care au transmis virusul. „La Țăndărei se vor lua măsuri speciale”.

Întrebat dacă România se pregătește de un nou val de români din diaspora care să vină acasă de sărbători, Ludovic Orban a răspuns: 

„Toți cei care vor veni începând cu mâine nu vor petrece Paștele acasă”, ci în carantină sau autoizolare. În prezent, 13.000 de persoane sunt în carantină instituționalizată, a precizat premierul. „De pildă, la Țăndărei, nu se respectă condițiile de izolare”, a explicat prim- ministrul. „Cine nu respectă condițiile de izolare intră în carantină, cine nu respectă carantina va avea dosar penal”, a amintit premierul

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult