Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ordonanța militară nr. 8: Piețele agroalimentare rămân deschise. Se suspendă exportul de cereale, zahăr și ulei

Marcel Vela - Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat joi seară măsurile incluse în ordonanța militară numărul 8.

Aceasta stipulează că este permisă circulația în afara locuințelor a celor care fac activități de pescuit comercial și a apicultorilor care merg la stupine sau care își transportă stupinele. Vor putea ieși în afara locuințelor și cei care vor să își cumpere autovehicule, să le repare sau să achiziționeze piese de schimb. 

Conform ordonanței, piețele agroalimentare rămân deschise pentru producătorii agricoli autorizați, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Se interzice și se suspendă exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de semințe, biscuiți și produse de patserie”, a anunțat Marcel Vela. 

În zilele de joi, vineri și sâmbătă înainte de Paște, operatorii economici care vând produse agroalimentare își pot prelungi programul de lucru, în funcție de necesități.

„Am fost azi martorii unei situații neplăcute la Cluj. Începând de azi, autoritățile competente vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt sub autoritatea autorităților județene”, a mai spus Marcel Vela, referindu-se la cei 2.000 de lucrători români care trebuiau să plece în Germania și care au fost înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Suspendati si exportul de cherestea si masa lemnoasa.
    • Like 0


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult