Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ordonanța militară nr. 8: Piețele agroalimentare rămân deschise. Se suspendă exportul de cereale, zahăr și ulei

Marcel Vela - Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat joi seară măsurile incluse în ordonanța militară numărul 8.

Aceasta stipulează că este permisă circulația în afara locuințelor a celor care fac activități de pescuit comercial și a apicultorilor care merg la stupine sau care își transportă stupinele. Vor putea ieși în afara locuințelor și cei care vor să își cumpere autovehicule, să le repare sau să achiziționeze piese de schimb. 

Conform ordonanței, piețele agroalimentare rămân deschise pentru producătorii agricoli autorizați, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Se interzice și se suspendă exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de semințe, biscuiți și produse de patserie”, a anunțat Marcel Vela. 

În zilele de joi, vineri și sâmbătă înainte de Paște, operatorii economici care vând produse agroalimentare își pot prelungi programul de lucru, în funcție de necesități.

„Am fost azi martorii unei situații neplăcute la Cluj. Începând de azi, autoritățile competente vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt sub autoritatea autorităților județene”, a mai spus Marcel Vela, referindu-se la cei 2.000 de lucrători români care trebuiau să plece în Germania și care au fost înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Suspendati si exportul de cherestea si masa lemnoasa.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult