Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ordonanța militară nr. 8: Piețele agroalimentare rămân deschise. Se suspendă exportul de cereale, zahăr și ulei

Marcel Vela - Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat joi seară măsurile incluse în ordonanța militară numărul 8.

Aceasta stipulează că este permisă circulația în afara locuințelor a celor care fac activități de pescuit comercial și a apicultorilor care merg la stupine sau care își transportă stupinele. Vor putea ieși în afara locuințelor și cei care vor să își cumpere autovehicule, să le repare sau să achiziționeze piese de schimb. 

Conform ordonanței, piețele agroalimentare rămân deschise pentru producătorii agricoli autorizați, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Se interzice și se suspendă exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de semințe, biscuiți și produse de patserie”, a anunțat Marcel Vela. 

În zilele de joi, vineri și sâmbătă înainte de Paște, operatorii economici care vând produse agroalimentare își pot prelungi programul de lucru, în funcție de necesități.

„Am fost azi martorii unei situații neplăcute la Cluj. Începând de azi, autoritățile competente vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt sub autoritatea autorităților județene”, a mai spus Marcel Vela, referindu-se la cei 2.000 de lucrători români care trebuiau să plece în Germania și care au fost înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Suspendati si exportul de cherestea si masa lemnoasa.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult