Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Aproape 2.000 de oameni care plecau să lucreze în Germania, înghesuiți pe aeroportul din Cluj. Prefect: „Au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață”

Aproape 2.000 de oameni care pleacă la muncă în Germania au fost nevoiți să stea înghesuiți pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj, fără a putea respecta normele de distanțare socială necesare pentru a preveni îmbolnăvire cu Covid-19.

Foto: Captură ecran Cluj24.ro

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan, a declarat că „oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21.” Abrudan a spus că operatorul aerian a gestionat prost situația și va fi anchetat.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că în cursul zilei sunt programate 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo.

Potrivit Mediafax, conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației.

Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă și duminică.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe zi ce trece se vede cât de bine lucrează guvernul meu pentru propria țară. În România este penurie de forță de muncă în majoritatea domeniilor și mai ales în agricultură iar mai marii țării au „negociat”, în regim de urgență și ca de obicei în genunchi, exportul de forță de muncă ( sclavi pe plantații agricole ) în Germania și alte țări occidentale. Badea Ion din zonele de carantină este băgat forțat în carantină pe plata proprie dacă se duce să-și lucreze pământul aflat în afara zonei de carantină.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Nu a negociat nimeni in genunchi. Oamenii aia au vrut sa plece pentru ca pentru munca lor castiga mult mai bine decat in tara. E simplu, ei vor sa beneficieze de posibilitatea de a lucra pe bani cat mai multi.
      • Like 0

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult