Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Aproape 2.000 de oameni care plecau să lucreze în Germania, înghesuiți pe aeroportul din Cluj. Prefect: „Au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață”

Aproape 2.000 de oameni care pleacă la muncă în Germania au fost nevoiți să stea înghesuiți pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj, fără a putea respecta normele de distanțare socială necesare pentru a preveni îmbolnăvire cu Covid-19.

Foto: Captură ecran Cluj24.ro

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan, a declarat că „oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21.” Abrudan a spus că operatorul aerian a gestionat prost situația și va fi anchetat.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că în cursul zilei sunt programate 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo.

Potrivit Mediafax, conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației.

Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă și duminică.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe zi ce trece se vede cât de bine lucrează guvernul meu pentru propria țară. În România este penurie de forță de muncă în majoritatea domeniilor și mai ales în agricultură iar mai marii țării au „negociat”, în regim de urgență și ca de obicei în genunchi, exportul de forță de muncă ( sclavi pe plantații agricole ) în Germania și alte țări occidentale. Badea Ion din zonele de carantină este băgat forțat în carantină pe plata proprie dacă se duce să-și lucreze pământul aflat în afara zonei de carantină.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Nu a negociat nimeni in genunchi. Oamenii aia au vrut sa plece pentru ca pentru munca lor castiga mult mai bine decat in tara. E simplu, ei vor sa beneficieze de posibilitatea de a lucra pe bani cat mai multi.
      • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult