Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Organizatorii UNTOLD: Peste 60 de milioane de euro rămân în Cluj-Napoca după festivalul muzical

UNTOLD 2022.

Foto Facebook UNTOLD 

Peste 60 de milioane de euro rămân în Cluj-Napoca după UNTOLD 2022, au anunțat organizatorii festivalului, menţionând că vor fi făcute investiţii de aproape un milion de lei în Cluj Arena şi Parcul Central, potrivit News.ro.

Din totalul participanţilor, 25% au fost din judeţul Cluj, 15% din străinătate, iar restul de 60% din alte zone din România. „Şi anul acesta, au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel şi SUA până la ţări exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia. La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate şi de către partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale, etc, cei 270.000 participanţi veniti din afara judetului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puţin 225 euro. Aceşti bani au mers către cazare, transport, mâncare, plimbări şi cumpărături în oraş. Astfel, la un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 60 milioane euro”, au transmis organizatorii.

Banii cheltuiţi de cei care au venit la UNTOLD se vor regăsi în impozitele şi taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente şi case care şi-au pus la închiriat proprietăţile.

„Festivalul a adus şi un capital de imagine uriaş pentru Cluj-Napoca, Transilvania şi întreaga Românie. Artiştii şi echipele lor, oamenii din producţie, jurnaliştii internaţionali, precum şi fanii străini vorbesc acum în toată lumea despre UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de pe planetă. În 2022, UNTOLD s-a situat pe locul 5 în topul mondial al festivalurilor, potrivit companiei Viberate”, se mai arată într-un comunicat transmis de organizatorii festivalului.

Organizatorii au anunţat investiţii de aproape un milion de lei în Cluj Arena și Parcul Central.

„Atenţia organizatorilor UNTOLD asupra comunităţii, dar şi a investiţiilor în oraş continuă şi după festival. Ca în fiecare an, organizatorii, alături de peisagişti şi specialişti în întreţinere şi amenajări spaţii, au pus rapid în practică un plan de acţiuni, menit să pună în valoare zona din centrul oraşului unde îşi desfăşoară activitatea festivalul. Astfel, organizatorii fac o investiţie de 1.000.000 de lei în amenajarea spaţiilor folosite în timpul festivalului”, au mai anunţat aceştia.

Astfel, pe Cluj Arena, gazonul care a fost afectat de cele patru zile de festival, cât şi gazonul care era afectat în urma exploatării uzuale de peste an a stadionului va fi înlocuit de către organizatorii UNTOLD. Restul suprafeţei de gazon va fi fertilizată şi supraînsămânţată, iar în total, investiţiile pe stadion se ridică la peste 300.000 de lei. Pe lângă lucrările la gazon care au început încă de luni dimineaţă, odată cu eliberarea suprafeţei de joc, organizatorii vor evalua, alături de managementul Cluj Arena, şi eventualele deteriorări survenite în afara terenului de joc, urmând ca toate cheltuielile rezultate să fie acoperite integral de către UNTOLD, la fel ca în anii precedenţi.

În Parcul Central, aceste lucrări constau în schimbarea unor porţiuni de gazon, supraînsămânţare, recondiţionare alei, podeţe, rigole, bănci, toaletare vegetaţie şi până la amenajări peisagistice. Pentru a reda clujenilor parcul în cel mai scurt timp, au fost contractate, în paralel, mai multe firme specializate care se ocupă deja de lucrări. Totalul lucrărilor ce se vor realiza în Parcul Central se ridică la peste 700.000 de lei şi urmează a fi finalizate până la sfârşitul lunii august.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului UNTOLD a avut loc între 4 şi 7 august. Peste 200 de artişti, naţionali şi internaţionali, printre care Above & Beyond, Anne-Marie, Alok, Claptone, David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, J Balvin, Hardwell, Kygo, Lost Frequencies, Major Lazer Soundsystem, Morten, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki şi Tujamo, au făcut show-uri magice la UNTOLD 2022.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesante cifre ,dar cred ca sunt estimastive ptr ca, nu stiu cati comercianti au eliberat bonul fiscal ,sau cati proprietari de spatii ptr inchiriat ,au declarat la ANAF ,sau eliberat bonul fiscal ,eventual la hotel ,posibil ..
    --In rest a fost ,,cumparata linistea multor clujeni cu ,,60 mil euro ,,
    -- Dar cum ramane cu ,,Tulburarea linistii publice ?? D-le boc ??
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult