Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Pământul Romei le dă putere româncelor

combo Halep - Begu

Pe zgura lentă de la Roma, Naomi Osaka a părut o cavaleristă dată jos de pe cal și obligată să lupte pe pământ.

Japoneza a început în șarjă, cu lovituri ascuțite, decisive, în rafală. Simona a alergat formidabil stânga-dreapta, a scos mingi ca și pierdute, a rezistat asalturilor lui Osaka în ghemul 2, pe propriul serviciu, mai bine de 7 minute și l-a câștigat. În ghemul 3, scoasă din teren vreo 4 metri în dreapta, a izbutit o recuperare incredibilă, lovitura zilei, și Naomi a fost dată literalmente peste cap.

După acest blitz-krieg nereușit, japoneza nu a mai avut încredere în lovituri, a copleșit-o sentimentul că nu-i poate face punct numărului 1 mondial și n-a mai adunat niciun ghem în fața unei Simona Halep fizic și psihic beton.

Argilla de la Foro Italico pare să-i priască lui Simo chiar mai mult decât tierra batida Madridului.

Tiparul meciului Irinei Begu cu Angie Kerber a fost asemănător. Kerber, învingătoare la Australian Open și US Open, este o mare jucătoare pe suprafețe rapide. Pe zgură însă, loviturile ei de stângace, cu retragere scurtă a rachetei, plate, năprasnice, razante cu fileul sunt prea rar decisive. Irina, în schimb, are lovituri cu retragere mai amplă, liftate, cu săritură înaltă, pe care are timp să le execute datorită amortizării imprimate de teren.

În primul set, Irina a jucat tactic perfect, întreținând schimburi lungi, cu mingi trimise peste nivelul șoldurilor adversarei, plimbând-o pe Kerber stânga-dreapta. Nemțoaica s-a încăpățânat să joace tăios, riscant, ca pe hard, și nu a făcut față.

La începutul setului 2, Irina a făcut o greșeală teribilă. Cu mingea sărită din pământ la 3 m de fileu, cu Kerber rămasă pe undeva pe lângă arbitrii de linie, avea smash-ul în mână, putea să trimită nestingherită oriunde. A expediat mingea, să nu-mi cred ochilor, câțiva metri out în lateral.

Cu acel punct, Kerber a făcut break și a început să creadă că poate câștiga. Drept care și-a moderat jocul repezit, a început să muncească mai mult punctele, i-a răspuns Irinei și cu mingi înalte, de așteptare, a folosit reverul tăiat, a pus scurte. La un moment dat, s-a ajuns la schimburi de „baloane” de pe fundul terenului, ca în meciurile junioarelor mici!

Irina a luptat exemplar, până la ultimul strop de energie, a reușit să egaleze la 5 în setul decisiv, dar în ultimele două ghemuri condiția atletică superioară a Angeliquei Kerber și-a spus cuvântul.

Eu, unul, o felicit pe Irina Begu pentru valoarea și dăruirea arătate în acest meci pe care îl voi ține minte. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oameni din "Campania", de la tara, suntem noi romanii, si orice comparatie, practic este o metafora, ca si orice istorisire, sau istoriara. Mie nu-mi vine sa cred cum tenisul in Romania si printre romani face istorie, si ne face "italieni". Congratulationii, li amicii di tennis :)
    • Like 0
  • Om mai vedea dle .Popescu.Eu am alta parere despre jocul Simonei chiar daca a lovit cu mai mult efect,scurtele nu i-au iesit,chiar si serviciul este mai slab decat la Doha(punctul de referinta al jocului,de la acest turneu eu nu am vazut o crestere in jocul sau)
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult