Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona de Madrid

Simona la Madrid

Irina Begu a făcut exact ce trebuia să facă în fața unei Ostapenko aflată în „schimbare de voce”. Probabil sub influența antrenorului David Taylor, Jeļena încearcă să renunțe la manifestările de prost gust pe care ni le oferă de obicei și să se concentreze asupra tenisului. Deocamdată, rezultatul este o anume lipsă de elan, de ritm, de „nebunia” care i-a pus în brațe cupa la Roland Garros. Sesizând că letona nu simte mingea și forțează, Irina a lovit lung și apăsat, dar cu marjă de siguranță, dându-i ocazii de a greși. Ceea ce s-a și întâmplat.

De notat și serviciul constant bun al Irinei, care nu i-a permis retururi câștigătoare lui Ostapenko.  

Sorana Cîrstea s-a aruncat cu Siniaková în obișnuitul ei montagne russe: serii de lovituri de excepție reușite, serii de greșeli în burta fileului sau peste 1 m afară. Cehoaica a avut o diagramă de joc asemănătoare, ceea ce a dus meciul în 3 seturi. Condusă cu 5-2 în decisiv, Siniaková a revenit în forță până la 4-5. Din fericire, la 15-30, Soranei i-au intrat niște servicii și a reușit să smulgă victoria la limită.

Un semn bun mi se pare serviciul lui Cîrstea, mai fluent și mai eficient de când mișcarea nu mai este descompusă de problema de la umăr.

Makarova a fost o umbră a celei care pe vremuri îi crea mari probleme Simonei. Deloc dispusă la un joc specific suprafeței de zgură, rusoaica a lovit ca pe hard, nefiind capabilă să țină trei mingi în teren. De partea cealaltă, Simona a arătat foarte bine, compactă, puternică, servind excelent și deplasându-se ca în zilele ei mari. Este binecunoscuta Simona de Madrid.

Trebuie să fie însă foarte atentă cu următoarea adversară, probabil belgianca Elise Mertens, aflată în mare formă.

Rezultatul unui meci cu Sharapova depinde, de cele mai multe ori, de Sharapova. Dacă se ridică spre nivelul ei înalt de joc, este greu să-i ții piept. Totuși, Mihaela Buzărnescu și-a făcut viața și mai grea cu întreruperi nejustificate, uneori chiar stupide, ale jocului. La 1-0 pentru Sharapova în setul 2, de pildă, Mihaela a servit prima minge afară, un out nu mare, dar clar. A cerut, pentru a nu știu câta oară degeaba, verificarea urmei de către arbitrul Marija Cicak. După care, autopresându-se negativ astfel, a făcut dublă greșeală și a pierdut ghemul.

Remarcabilă însă deplasarea stânga-dreapta a Mihaelei, o motoretă Mobra aproape de viteza Simonei Halep.

Avem, deci, din nou 3 reprezentante în turul 2 la Madrid, turneul de inimă al româncelor și al suporterilor români din Spania...

P.S.

Site-ul televiziunii B1 TV (cu care nu colaborez din pricina insultelor odioase care au fost aruncate în mod repetat Simonei Halep pe acest post) înșfacă ce am scris pe Republica.ro despre Mihaela Buzărnescu și titrează așa: „« Are un aspect dizgrațios». După ce a făcut-o pavian pe Dăncilă, CTP o critică pe cea mai în formă jucătoare de tenis din România”.

Rar o asemenea combinație de minciună cu ticăloșie.

1) Nu am făcut-o pavian pe V. Dăncilă, nu m-am referit la datele ei fizice naturale.

2) Nu m-am referit câtuși de puțin la aspectul fizic al Mihaelei Buzărnescu, așa cum jegos lasă de înțeles titlul. I-am reproșat comportamentul presărat cu trivialități și gesturi agresive în timpul jocului; ce treabă să am cu fizicul fetei?!

3) Ce treabă are Dăncilă cu tenisul?

4) Unei jucătoare aflate în formă, și pe deasupra și româncă, este interzis a i se face vreo observație?

Cât despre autorii titrajului de la B1TV, despre ei spun limpede că ceea ce le ține loc de creier are un aspect dizgrațios – fekale news, nu fake news. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Despre Irina aveti un comentariu corect dar despre celelalte jucatoare am alta parere(dupa primul tur)Buzarnescu nu a jucat rau dar Sharapova a fost la nivel inalt(specificati in editorial).meciul Simonei este neconcludent ,in conditiile unei adversare cu un joc mediocruServiciu unu nu este imbunatatit iar doi lasa de dorit,joaca cu mingi previzibile Simona.Sorana a castigat pe greselile adversarei si pe ce mai stie ea din tenis +serviciul mai bun.Dupa ce a intrat antrenorul Soranei( Am inteles ca este Cruciat si ca este si antrenor) sa-i dea sfaturi ,Sorana a pierdut toate ghemurile.Sper ca Simona sa ridice nivelul de joc ,pe zgura ,a.i. la Roland Garros sa atinga maximul de forma .
    • Like 0
  • Nu pot să trec cu vederea forma excelentă în care se află CTP, mereu!
    • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult