Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona de Madrid

Simona la Madrid

Irina Begu a făcut exact ce trebuia să facă în fața unei Ostapenko aflată în „schimbare de voce”. Probabil sub influența antrenorului David Taylor, Jeļena încearcă să renunțe la manifestările de prost gust pe care ni le oferă de obicei și să se concentreze asupra tenisului. Deocamdată, rezultatul este o anume lipsă de elan, de ritm, de „nebunia” care i-a pus în brațe cupa la Roland Garros. Sesizând că letona nu simte mingea și forțează, Irina a lovit lung și apăsat, dar cu marjă de siguranță, dându-i ocazii de a greși. Ceea ce s-a și întâmplat.

De notat și serviciul constant bun al Irinei, care nu i-a permis retururi câștigătoare lui Ostapenko.  

Sorana Cîrstea s-a aruncat cu Siniaková în obișnuitul ei montagne russe: serii de lovituri de excepție reușite, serii de greșeli în burta fileului sau peste 1 m afară. Cehoaica a avut o diagramă de joc asemănătoare, ceea ce a dus meciul în 3 seturi. Condusă cu 5-2 în decisiv, Siniaková a revenit în forță până la 4-5. Din fericire, la 15-30, Soranei i-au intrat niște servicii și a reușit să smulgă victoria la limită.

Un semn bun mi se pare serviciul lui Cîrstea, mai fluent și mai eficient de când mișcarea nu mai este descompusă de problema de la umăr.

Makarova a fost o umbră a celei care pe vremuri îi crea mari probleme Simonei. Deloc dispusă la un joc specific suprafeței de zgură, rusoaica a lovit ca pe hard, nefiind capabilă să țină trei mingi în teren. De partea cealaltă, Simona a arătat foarte bine, compactă, puternică, servind excelent și deplasându-se ca în zilele ei mari. Este binecunoscuta Simona de Madrid.

Trebuie să fie însă foarte atentă cu următoarea adversară, probabil belgianca Elise Mertens, aflată în mare formă.

Rezultatul unui meci cu Sharapova depinde, de cele mai multe ori, de Sharapova. Dacă se ridică spre nivelul ei înalt de joc, este greu să-i ții piept. Totuși, Mihaela Buzărnescu și-a făcut viața și mai grea cu întreruperi nejustificate, uneori chiar stupide, ale jocului. La 1-0 pentru Sharapova în setul 2, de pildă, Mihaela a servit prima minge afară, un out nu mare, dar clar. A cerut, pentru a nu știu câta oară degeaba, verificarea urmei de către arbitrul Marija Cicak. După care, autopresându-se negativ astfel, a făcut dublă greșeală și a pierdut ghemul.

Remarcabilă însă deplasarea stânga-dreapta a Mihaelei, o motoretă Mobra aproape de viteza Simonei Halep.

Avem, deci, din nou 3 reprezentante în turul 2 la Madrid, turneul de inimă al româncelor și al suporterilor români din Spania...

P.S.

Site-ul televiziunii B1 TV (cu care nu colaborez din pricina insultelor odioase care au fost aruncate în mod repetat Simonei Halep pe acest post) înșfacă ce am scris pe Republica.ro despre Mihaela Buzărnescu și titrează așa: „« Are un aspect dizgrațios». După ce a făcut-o pavian pe Dăncilă, CTP o critică pe cea mai în formă jucătoare de tenis din România”.

Rar o asemenea combinație de minciună cu ticăloșie.

1) Nu am făcut-o pavian pe V. Dăncilă, nu m-am referit la datele ei fizice naturale.

2) Nu m-am referit câtuși de puțin la aspectul fizic al Mihaelei Buzărnescu, așa cum jegos lasă de înțeles titlul. I-am reproșat comportamentul presărat cu trivialități și gesturi agresive în timpul jocului; ce treabă să am cu fizicul fetei?!

3) Ce treabă are Dăncilă cu tenisul?

4) Unei jucătoare aflate în formă, și pe deasupra și româncă, este interzis a i se face vreo observație?

Cât despre autorii titrajului de la B1TV, despre ei spun limpede că ceea ce le ține loc de creier are un aspect dizgrațios – fekale news, nu fake news. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult