Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Simona de Madrid

Simona la Madrid

Irina Begu a făcut exact ce trebuia să facă în fața unei Ostapenko aflată în „schimbare de voce”. Probabil sub influența antrenorului David Taylor, Jeļena încearcă să renunțe la manifestările de prost gust pe care ni le oferă de obicei și să se concentreze asupra tenisului. Deocamdată, rezultatul este o anume lipsă de elan, de ritm, de „nebunia” care i-a pus în brațe cupa la Roland Garros. Sesizând că letona nu simte mingea și forțează, Irina a lovit lung și apăsat, dar cu marjă de siguranță, dându-i ocazii de a greși. Ceea ce s-a și întâmplat.

De notat și serviciul constant bun al Irinei, care nu i-a permis retururi câștigătoare lui Ostapenko.  

Sorana Cîrstea s-a aruncat cu Siniaková în obișnuitul ei montagne russe: serii de lovituri de excepție reușite, serii de greșeli în burta fileului sau peste 1 m afară. Cehoaica a avut o diagramă de joc asemănătoare, ceea ce a dus meciul în 3 seturi. Condusă cu 5-2 în decisiv, Siniaková a revenit în forță până la 4-5. Din fericire, la 15-30, Soranei i-au intrat niște servicii și a reușit să smulgă victoria la limită.

Un semn bun mi se pare serviciul lui Cîrstea, mai fluent și mai eficient de când mișcarea nu mai este descompusă de problema de la umăr.

Makarova a fost o umbră a celei care pe vremuri îi crea mari probleme Simonei. Deloc dispusă la un joc specific suprafeței de zgură, rusoaica a lovit ca pe hard, nefiind capabilă să țină trei mingi în teren. De partea cealaltă, Simona a arătat foarte bine, compactă, puternică, servind excelent și deplasându-se ca în zilele ei mari. Este binecunoscuta Simona de Madrid.

Trebuie să fie însă foarte atentă cu următoarea adversară, probabil belgianca Elise Mertens, aflată în mare formă.

Rezultatul unui meci cu Sharapova depinde, de cele mai multe ori, de Sharapova. Dacă se ridică spre nivelul ei înalt de joc, este greu să-i ții piept. Totuși, Mihaela Buzărnescu și-a făcut viața și mai grea cu întreruperi nejustificate, uneori chiar stupide, ale jocului. La 1-0 pentru Sharapova în setul 2, de pildă, Mihaela a servit prima minge afară, un out nu mare, dar clar. A cerut, pentru a nu știu câta oară degeaba, verificarea urmei de către arbitrul Marija Cicak. După care, autopresându-se negativ astfel, a făcut dublă greșeală și a pierdut ghemul.

Remarcabilă însă deplasarea stânga-dreapta a Mihaelei, o motoretă Mobra aproape de viteza Simonei Halep.

Avem, deci, din nou 3 reprezentante în turul 2 la Madrid, turneul de inimă al româncelor și al suporterilor români din Spania...

P.S.

Site-ul televiziunii B1 TV (cu care nu colaborez din pricina insultelor odioase care au fost aruncate în mod repetat Simonei Halep pe acest post) înșfacă ce am scris pe Republica.ro despre Mihaela Buzărnescu și titrează așa: „« Are un aspect dizgrațios». După ce a făcut-o pavian pe Dăncilă, CTP o critică pe cea mai în formă jucătoare de tenis din România”.

Rar o asemenea combinație de minciună cu ticăloșie.

1) Nu am făcut-o pavian pe V. Dăncilă, nu m-am referit la datele ei fizice naturale.

2) Nu m-am referit câtuși de puțin la aspectul fizic al Mihaelei Buzărnescu, așa cum jegos lasă de înțeles titlul. I-am reproșat comportamentul presărat cu trivialități și gesturi agresive în timpul jocului; ce treabă să am cu fizicul fetei?!

3) Ce treabă are Dăncilă cu tenisul?

4) Unei jucătoare aflate în formă, și pe deasupra și româncă, este interzis a i se face vreo observație?

Cât despre autorii titrajului de la B1TV, despre ei spun limpede că ceea ce le ține loc de creier are un aspect dizgrațios – fekale news, nu fake news. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult