Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Parcurile și cimitirele din București se redeschid după încetarea stării de urgență

parc - bucuresti - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Parcurile, locurile de joacă pentru copii și grădinile publice din București se vor redeschide în noaptea de 14 mai, imediat după încetarea stării de urgență, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

De asemenea din aceeași noapte oamenii vor putea merge din nou și la cimitir. Primăria Capitalei a votat marți, la sedința Comitetului municipal pentru situații speciale de urgentă, pentru redeschiderea parcurilor și cimitirelor din București, după încetarea stării de urgență. 

Din 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă, ceea ce coincide cu relaxarea unora dintre restricțiile impuse în contexul pandemiei de coronavirus. Autoritățile au făcut apel ca toți cetățenii să păstreze distanța socială, să evite zonele aglomerate și să se spele des pe mâini.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cel mai bun umor este cel involuntar. Mi-a placut chestia cu (Primaria Capitalei a votat in sedinta Comitetului Municipal pentru Situatii speciale de Urgenta .........redeschiderea cimitirelor. Cineva trebuie sa voteze "redeschiderea""cimitelor. Altfel bine ""organul"" si te amendeaza ca propagi Covidul. Unde e Caragiale cand ai nevoie de el?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult