Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul în care au murit doi copii și o femeie a fost reținut

Foto: Virgil Simionescu/ Inquam Photos

Ioan Sorin Buță, patronul firmei Bistim Dera, care a făcut deratizarea în blocul din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei, a fost reținut, relatează Press Alert. El este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corprală din culpă. Încă 20 de persoane au fost internate, după ce au venit în contact cu substanța extrem de toxică..

Delicia Gastoxin, insecticidul folosit de firma de deratizare din Timişoara, acţionează pe bază de fosfură de aluminiu 56% şi este mortal în caz de înghiţire sau de inhalare, potrivit fişei tehnice a produsului, potrivit fișei tehince a produsului prezentate de Digi24.

Insecticidul fumigant este destinat combaterii dăunătorilor cerealelor depozitate şi a rozătoarelor mari în culturile de câmp. Gazul de fosfină este eliberat de fumigantul Delicia Gastoxin, în prezenţa umezelii din atmosferă ori a umezelii din mărfurile care urmează a fi tratate. Gazul este puternic toxic pentru toate formele de viaţă umană ori animală.

Ioan Sorin Buță a folosit pastilele cu substanța ucigașă, prima dată, în urmă cu aproape o lună într-un alt hotel din Timișoara, unde a deratizat câteva camere. Pentru că a obținut rezultate bune, acesta a stabilit cu patronul locației ca în luna decembrie să facă o deratizare în tot hotelul, care urma să fie închis. Între timp, acesta și-a făcut aprovizionarea cu pastile și a primit între timp o nouă comandă, de la firma care administrează clădirea în care locuiau persoanele decedate, relatează sursa citată.

Un alt bloc din Timișoara a fost evacuat luni seara, după ce anchetatorii au aflat că aceeași firmă a făcut dezinsecție și deratizare într-unul dintre apartamente.

Bloc evacuat în Timișoara - 18 noiembrie
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca să fie tabloul complet omul e un mare #rezistent și un mare fan al descreieratului Mălin Bot .
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult