Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Patru senatori vor să extindă grațierea la noi categorii de condamnați, după „amendamentul Șerban Nicolae”

După ce liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, a depus un amendament la legea grațierii care ar duce la eliberarea din închisoare a unor persoane condamnate pentru corupție, alți senatori - de la PSD, ALDE și UDMR, au avut inițiative asemănătoare. 

Senatorii Csaszar Karoly Zsolt şi Tanczos Barna de la UDMR propun ca şi pedepsele pentru falsul în înscrisuri oficiale, falsul intelectual şi falsul informatic să fie graţiate, scrie Digi24. De altfel, a fost pus, în 2014, de către DNA sub urmărire penală pentru fals intelectual. 

Senatorul PSD Liviu Brăiloiu propune să fie graţiaţi toţi cei care au peste 70 de ani, dar și înjumătățirea pedepselor cu închisoare aplicate femeilor însărcinate si persoanelor care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Este fenomenul de strângere a muștelor la hoit”

Ionuț Sibinescu, de la ALDE, cere la rândul său ca anularea graţierii pentru fapte de corupție să aibă loc doar dacă condamnatul nu plăteşte „cu rea credinţă” prejudiciul. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat  abundența de amendamente aduse legii grațierii. „Este fenomenul de strângere a muştelor la hoit. Unul are interes la abuzul în serviciu, altul la falsul intelectual, altul la trafic de influenţă. Fiecare are o problemă, fiecare poate veni să spună ce doreşte”, a arătat jurnalistul.

El a subliniat că, deşi ordinul de zi al PSD şi al lui Liviu Dragnea este „nu pentru graţierea corupţiei”, aceşti parlamentari continuă să îşi susţină interesele.„Dragnea îşi dă seama la ce poate duce în stradă aşa ceva, e singurul lucru care îl opreşte pe Dragnea să îl susţină pe Şerban Nicolae. Au avut loc nişte manifestaţii care ne-au pus pe harta lumii, ne cunoaşte toată lumea pentru ele. Aceşti inşi, din nevoia acută de a-şi rezolva problemele personale, nu ţin seama de ce s-a întâmplat şi de ce se întâmplă în România”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Propun desființarea pușcăriilor și transformarea lor în „pansion de fete”: să-i trimitem la „pansion” atuncea, dacă la pușcărie nu le place!
  • Like 0
 • Dragnea susține că el nu-i de acord cu inițiativa lui Șerban Nicolae. Dar faptul că ăstora nu le pasă de părerea lui Dragnea și chiar împing lucrurile mai departe îmi confirmă bănuiala că Dragnea și-a afirmat dezacordul doar de dragul imaginii. Altfel ar lua și ceva măsuri, nu s-ar limita doar la vorbe goale. A zis că ai lui vor vota oricum împotriva acestor amendamente. Păi atunci de ce s-ar mai chinui ăștia să le facă, ștind că oricum n-au sorți de izbândă cu ele?
  • Like 0
 • Orice corupt ar vrea un popor ca al nostru

  Cum se deșfășoară procesul de schilodire a statului de drept pentru a pune mâna pe justiție și a scăpa hoții de pușcărie:
  1. Dragnea conduce Camera Deputaților, iar deputații se întrec în propuneri de proiecte de grațiere.
  2. Ponta ne spune că de fapt Dragnea conduce Guvernul, care este preocupat de gațiere, inclusiv prin T. Toader care i-a luat locul lui Iordache.
  3.Tăriceanu conduce Senatul în bătălia impotriva Președintelui, a DNA-ului și a Parchetului.
  4. CCR ascultă comanda PSD-ului și atacă DNA-ul si Parchetul General.
  5. Corupți din CSM pun presiune pe DNA și Parchetul General.
  6. Ghiță (dispărut!!!) este prietenul lui Ponta și al lui Dragnea.
  7. Conform noilor reglementări, Președintelelui i se taie din puteri, acesta nemaiputând contesta legile la CCR pentru că CCR-ul (condus de PSD) va da acordul pe constituționalitate înainte ca legile să ajungă la Iohannis, care va fi obligat să promulge orice posibilă trăsnaie care vine din Parlament (gen OUG 13).
  8. Au început pomenile pentru o parte a populației (pentru a nu ieși în stradă), despre care chiar PSD-istul Ponta spune că nu sunt bani.
  Mai exact, 2 puteri (executivă și legislativă) incearcă să o doboare pe cea judecătorească.
  Iar noi, poporul, DNA-ul, Parchetul și Presedintele trebuie să suportăm ca 2-300 oameni să ne batjocorească.
  NOTĂ: cei care luptă impotriva DNA și a procurorilor au probleme cu justiția: Dragnea și Tăriceanu.
  Iar poporul mănâncă porcorn/mici și bea bere/spriț. Orice corupt ar vrea un popor ca al nostru!
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult