Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Senatorul PSD Șerban Nicolae, către cei care i-au criticat grațierea: „Excesiv de proști sau excesiv de ticăloși!”

„Se amestecă foarte mulți oameni, dintre care unii sunt excesiv de proști, alții sunt excesiv de ticăloși”, „avalanșa de inepții este inepuizabilă”, „mi-e greu să răspund la aceste inepții”, le-a transmis senatorul Șerban Nicolae celor care au criticat amendamentul depus de el la Legea grațierii.

Amendamentul Nicolae permite grațierea celor condamnaţi pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

„Avalanșa de inepții este inepuizabilă. Oamenii sunt foarte proști sau foarte ticăloși. Mi-e greu să răspund la aceste inepții. N-a fost nimic ascuns sau spectaculos. Amendamentele sunt făcute în calitate de senator. Nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag amendamentele. Poate cel mult să le respingă.  V-aș sugera ca toți care sunt ca Robert Turcescu să-și dea jos rucsacul”, a spus iritat Șerban Nicolae.

Despre faptul că Liviu Dragnea a declarat că nu este de acord cu o asemenea inițiativă legislativă, Nicolae a susținut că acesta a vorbit în nume personal și că, în acest moment, nu există o decizie în PSD. „Declarația lui Liviu Dragnea e corectă pentru domnia sa. Nu suntem în divergență de opinii. Nu avem o decizie privind acest proiect de lege. E un secret absolut, vă dau această informație pe surse”, le-a spus ziariștilor senatorul pesedist.

Pe cei care i-au criticat amendamentul i-a numit „excesiv de proști sau excesiv de ticăloși”. 

Foto: Facebook Șerban Nicolae

„Am mai văzut o inepție. N-am propus asta în contra situației din spitalele românești. Dacă lumea ar fi fost onestă nu s-ar fi înțeles că am acorda mai multă atenție grațierii în fața altor persoane aflate într-o situație dificilă. Se amestecă foarte mulți oameni, dintre care unii sunt excesiv de proști, alții sunt excesiv de ticăloși”.

Senatorul a dat asigurări că nu face acest amendament cu dedicație: „Nu am pe nimeni de scos din penitenciar”. Singurul motiv pentru care vrea să vadă în vigoare Legea grațierii este acela că, în caz contrar, „România va plăti” în urma condamnărilor la CEDO din cauza condițiilor din închisori. „Acum 15 ani când a fost dată ultima grațiere nu a fost societatea înspăimântată că nu știu ce infractori hidoși ne pun în pericol viața”, a susținut Șerban Nicolae.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Deși articolul este vechi și cei de la PUTERE cred că au rezolvat problema,îi anunț că nu au rezolvat nici o brânză ... România are incontinuare o problemă sistemică,care nu poate fi rezolvată nici prin grațiere,nici prin tot felul de artificii... Șerban Nicolae este un nesimțit,nu ii poți jigni pe cei care te plătesc și chiar dacă are dreptul,nu a venit cu o soluție Soluția este una singură și se găsește pe pagina Partidului Social Liberal de 4 ani.Este vorba de LEGEA AMNISTIEI PENALE și FISCALE URMATĂ DE OBLIGATIVITATEA CA TOȚI CETĂȚENII SĂ ÎȘI DECLARE AVERILE.
  • Like 0
 • Poate sa ma lamureasca cineva daca gratierea se refera doar la mita si alte de astea sau la toate faptele care se incadreaza intre 3-10 ani? Va rog.
  • Like 0
  • @ Emil Bodnariuc
   Toate faptele de coruptie. Initial proiectul de lege facea exceptie pentru abuzul în serviciu si conflictul de interese. Insa amendamentele au scos si exceptiile astea.

   http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proiect-psd-vor-fi-gratiati-si-cei-condamnati-pentru-coruptie-682318
   • Like 0
 • check icon
  Mărul în gură îi lipsește!
  • Like 2
 • "Se amestecă foarte mulți oameni, dintre care unii sunt excesiv de proști, alții sunt excesiv de ticăloși”.
  Stimata redacție,nu-I așa ca nu-I frumos sa-l injur!?
  -sper sa nu-l intilnesc.....Pentru binele meu.....Nu îmi trebuie o "gratiere"....:)))
  • Like 1
 • Tov Șofer de basculanta e exclusiv de Pork .
  • Like 0
 • Se fac ca nu stiu unul de celalalt. Praf in ochii publicului.
  • Like 0
 • bluenavy check icon
  Cum apar asemenea indivizi la carma tarii: la parlamentare punem stampila pe partid. Seful de partid hotaraste de la sine putere cine ii convine mai tare sa fie pe lista. Practic, nu noi i-am ales pe Iordache, Grideanu, Vasilescu, Nicolae, Nicolicea, etc. Noi i-am dat (doar) mana libera lui Dragnea.
  • Like 1
 • S.Nicolae este de o aroganta si proasta crestere dovedita in multa aparitii pe la TVuri. Nu ma mira faptul ca este asa de grobian, este tipic pentru oameni marunti ajunsi in pozitii inalte.
  • Like 7
 • greeny check icon
  aroganță și nesimțire din partea unui politruc, care prin acțiunile pe care le are, nu arată decât ca o versiune mai libidinoasă a lui Ciordache... daca vor sa vada nu 600000, ci 2 milioane de oameni in strada, nu au decat sa continue mizeria asta cu gratierea ”cu dedicatie ” ...
  • Like 4
 • Se repetă obsesiv că motivul grațierii este amenzile pe care România ar urma să le plătească , ca urmare a deciziilor C.E.D.O.
  Câți condamnați cu executare ar urma să beneficieze și câti dontre ei ar câștiga la Curtea Europeană?
  Dacă un criminal ,sau zece , se vor adresa C.E.D.O. , veți da o altă grațiere? Și pentru pedofili ,violatori , traficanți (de tot felul)...?
  Ați calculat impactul negativ pe care-l are această măsură politicianistă , asupra imaginii României pe plan mondial?
  • Like 4
  • @ Nini Stancu
   Culmea perversitatii acestui individ, precum si a multora ca el ce paraziteaza parlamentul, este ca marseaza pe falsa problema a unor posibile amenzi catre CEDO - al caror cuantum tot ei l-au estimat la vreo 80 milioane de Euro. Dar pe de alta parte - exact acelasi individ sustinea cu vreo doua saptamani in urma ca gratierea sa nu fie conditionata de recuperarea prejudiciului. Interesant, nu? Cu alte cuvinte - sa dam bani de la buget, chiar mult mai multi decat ceea ce se considera ca motivare a urgentei acestei gratieri, dar catre hotii nostri...
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult