Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

PNL a decis să continue negocierile cu PSD. Ludovic Orban: „Oamenii nu ne-au votat să batem palma cu PSD”

Florin Cîțu, BPN

Foto: Inquam Photos/ George Călin

PNL a decis în Biroul Permanent Național să negocieze cu PSD pentru formarea noului Guvern. Hotărârea a fost luată cu 48 de voturi pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă, relatează Hotnews. Potrivit surselor HotNews.ro, liberalii își doresc învestirea Guvernului până la 1 decembrie

Ludovic Orban, care a votat împotrivă, a criticat decizia liberalilor. „Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie să batem palma cu PSD. Nu există nicio explicație rațională. Ce legătură este între PNL și fostul Partid Comunist? Nicio legătură”, a spus Orban.

Echipa de negociere are un termen de două săptămâni să negocieze cu PSD, însă mandatul acestuia nu a fost trasat concret a spus Orban.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Razvan G check icon
  Pe buna dreptate - nu am votat la "dreapta" sa o cotim "la stanga". Cum sa faci ghiveci de politici si sa te astepti sa iasa o delicatesa.
  Conform experientelor, o sa stea impreuna max 6 luni si apoi ramanem cu pesedeee pe cap inca trei ani. Tare, ce sa zic. Fix la asta ma gandeam cand inghetam in Piata Victoriei in 2017.
  Nici nu au ajuns la o intelegere si psd flutura steagul populist al cotei unice (pai nu e "normal" sa luam de la cei care muncesc, sa dam la lenesi), al maririi pensiilor si salariilor la bugetari (saracii, ca se descurca greu cu 2-3000 de euro/luna facand nimic). In plus, sa isi imparta tot ce ar mai fi, teoretic, de furat si sa umble la constiutie, evident in favoarea lor
  M-am lamurit definitiv cu peneleee. Si din pacate, si cu dl presedinte kwj, intaiul farseur al tarii.
  Suntem condamnati la mediocritate.
  • Like 2
  • @ Razvan G
   check icon
   De acum încolo nimeni nu mai poate avea pretenția că PNL nu a trădat interesele alegătorilor săi. Doar proștii i-or mai vota!
   Eu oricum le-am spus adio de cînd au inițiat votul într-un singur tur pentru locale...
   • Like 1
 • Parca mai conteaza ce-au votat oamenii , n-ati auzit , toti se sacrifica pentru tara !
  Bine ca au murit mii de oameni , ca sa aiba si PNL si PSD pentru ce se sacrifica acum .
  Daca ne vaccinam la timp ca toate tarile normale , cum s-ar fi putut ei sacrifica acum , prin impreunare la cascaval ?
  Oricum iubirea asta n-o sa dureze ca banii din PNRR nu vin singuri si sunt o gramada de lipitori si paduchi de hranit.
  • Like 4
  • @ Radu Bogdan
   Iubirea dintre pesedei si penelei dureaza de mult, doar ca acum au facut-o publica inca o data (primul maritis fiind in usl). Nu degeaba strigam in piata ca pesede-penele-aceeasi mizerie, iata acum si confirmarea.
   Dar este mai bine asa, abia pot vedea toti cu cine au avut si au de-a face.
   • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult