Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Lucian Bode, după amenda primită de PNL pentru organizarea congresului: „Eu nu am fost la congres ca ministru de Interne, ci ca delegat, ce ar fi trebuit să fac?”

congresul PNL - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Național Liberal (PNL) a fost amendat cu 10.000 de lei, valoarea maximă permisă de legislație, după organizarea congresului din weekend, unde nu au fost respectate măsurile sanitare în pandemie. 

„Eu nu am fost la congres nici ca organizator, nici ca ministru de Interne, ci ca delegat. Responsabilitatea revine organizatorilor, ce ar fi trebuit să fac?”, a declarat ministrul de Interne, liberalul Lucian Bode, după ce comisarul-șef Bogdan Berechet, șeful Politiei Capitalei, a anunțat amenda. Bode a spus că Poliția Română a aflat de la televizor ce s-a întâmplat la Congres. că au fost 17 apeluri la 112 în legătură cu acesta și că luni au început investigațiile.

„Am stabilit că organizatorul nu și-a luat măsurile necesare, atât pentru a determina participanții să poarte masca de protecție și totodată pentru determinarea participanților să păstreze distanțarea fizică în momentul creării accesului către cabinele de vot”, a declarat șeful Poliției Capitalei.

La congresul PNL, organizat pe 25 și 26 septembrie, la Romexpo, au participat circa 5.000 de persoane, fiind încălcate regulile din pandemie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Doamne ce conducatori avem...Bode este ministru numai in masina cu girofar. Apropo, ar fi interesant de verificat daca dl. Bode a venit la "marele" congres cu masina personala sau cu cea de serviciu, adica cea de ministru? Dl. Catu la fel? Ce ziceti?
  • Like 0
 • Sa-ti faci treaba bai ministrule. Inainte de toate esti, inca, ministru. Nu poti baga capul precum strutii. De fapt asta este singura voastra "atributie". Se vede si din relatia ministerului cu lumea interlopa si cu toti ceilalti multi borfasi nationali. O caricatura de minister si de ministru si de functionari. Ca toate/toti celelalte institutii dambovitene. Voua cat va revine din pnnr?
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Tara condusa de prosti care ne iau de prosti. Si au dreptate sa ne ia de prosti, ca noi i-am pus acolo.
  • Like 0
 • Din Bode ”mulțifuncționalul” cum de nu a ajuns o clonă și la congres ?!
  • Like 1
 • Evident, d.Bode avea o cu totul altă treabă . Erau câțiva rătăciți care trebuia convinși că eroul zilei este Câțu și doar Cîțu.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult