Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ștafeta PNL a înmânat ciomagul USRPlus

Cristian Tudor Popescu -

Stimați fani, fănuțe și fănei USRPlus, vă propun să faceți o pauză în insultele și blestemele adresate subsemnatului de câte ori zic ceva ce nu vă e pe plac de partidul dvs drag. Și să răspundeți la o întrebare pe care v-o pune viața, nu eu:

Ce părere aveți despre ce se petrece în USRPlus, îndată ce s-a încheiat dărmălăul Congresului PNL?

Dan Barna despre Dacian Cioloș: „Om al Sistemului”.

Dacian Cioloș despre Dan Barna: „Nu înțeleg cum Dan Barna a acceptat să-l numesc eu, om al Sistemului, Secretar de Stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat ș.a.m.d. Au făcut atunci un pact cu un om al Sistemului?”.

Dacian Cioloș: „Dar dacă s-a deschis subiectul Sistemului, aș vorbi mai degrabă de cel intern, al partidului. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la «sistemul autobuzelor» reîncărcate pentru turul 2. Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți”.

Dan Barna: „Văd și eu metode pe care nu mi le imaginam într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare și perdele de fum aruncate în ochii membrilor USRPlus. Comisari inchizitori intră cu picioarele în familia unuia dintre noi și inventează un mort, care, chipurile, ar fi votat la alegeri. Un membru USRPlus este acuzat pe grupuri și în presă în mod samavolnic, precum în securismele anilor `50”.

Alin Stoica, membru USRPlus: „Oameni decenți din ex-USR și ex-Plus se transformă în canalii, noaptea ca hoții sunt modificate adrese de e-mail, atacurile la persoană au înlocuit în totalitate dezbaterea și ideile”.

Mihai Polițeanu, membru USRPlus: „Dialogul devine ciomăgeală”. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult