Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ștafeta PNL a înmânat ciomagul USRPlus

Cristian Tudor Popescu --

Stimați fani, fănuțe și fănei USRPlus, vă propun să faceți o pauză în insultele și blestemele adresate subsemnatului de câte ori zic ceva ce nu vă e pe plac de partidul dvs drag. Și să răspundeți la o întrebare pe care v-o pune viața, nu eu:

Ce părere aveți despre ce se petrece în USRPlus, îndată ce s-a încheiat dărmălăul Congresului PNL?

Dan Barna despre Dacian Cioloș: „Om al Sistemului”.

Dacian Cioloș despre Dan Barna: „Nu înțeleg cum Dan Barna a acceptat să-l numesc eu, om al Sistemului, Secretar de Stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat ș.a.m.d. Au făcut atunci un pact cu un om al Sistemului?”.

Dacian Cioloș: „Dar dacă s-a deschis subiectul Sistemului, aș vorbi mai degrabă de cel intern, al partidului. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la «sistemul autobuzelor» reîncărcate pentru turul 2. Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți”.

Dan Barna: „Văd și eu metode pe care nu mi le imaginam într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare și perdele de fum aruncate în ochii membrilor USRPlus. Comisari inchizitori intră cu picioarele în familia unuia dintre noi și inventează un mort, care, chipurile, ar fi votat la alegeri. Un membru USRPlus este acuzat pe grupuri și în presă în mod samavolnic, precum în securismele anilor `50”.

Alin Stoica, membru USRPlus: „Oameni decenți din ex-USR și ex-Plus se transformă în canalii, noaptea ca hoții sunt modificate adrese de e-mail, atacurile la persoană au înlocuit în totalitate dezbaterea și ideile”.

Mihai Polițeanu, membru USRPlus: „Dialogul devine ciomăgeală”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult