Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ștafeta PNL a înmânat ciomagul USRPlus

Cristian Tudor Popescu --

Stimați fani, fănuțe și fănei USRPlus, vă propun să faceți o pauză în insultele și blestemele adresate subsemnatului de câte ori zic ceva ce nu vă e pe plac de partidul dvs drag. Și să răspundeți la o întrebare pe care v-o pune viața, nu eu:

Ce părere aveți despre ce se petrece în USRPlus, îndată ce s-a încheiat dărmălăul Congresului PNL?

Dan Barna despre Dacian Cioloș: „Om al Sistemului”.

Dacian Cioloș despre Dan Barna: „Nu înțeleg cum Dan Barna a acceptat să-l numesc eu, om al Sistemului, Secretar de Stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat ș.a.m.d. Au făcut atunci un pact cu un om al Sistemului?”.

Dacian Cioloș: „Dar dacă s-a deschis subiectul Sistemului, aș vorbi mai degrabă de cel intern, al partidului. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la «sistemul autobuzelor» reîncărcate pentru turul 2. Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți”.

Dan Barna: „Văd și eu metode pe care nu mi le imaginam într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare și perdele de fum aruncate în ochii membrilor USRPlus. Comisari inchizitori intră cu picioarele în familia unuia dintre noi și inventează un mort, care, chipurile, ar fi votat la alegeri. Un membru USRPlus este acuzat pe grupuri și în presă în mod samavolnic, precum în securismele anilor `50”.

Alin Stoica, membru USRPlus: „Oameni decenți din ex-USR și ex-Plus se transformă în canalii, noaptea ca hoții sunt modificate adrese de e-mail, atacurile la persoană au înlocuit în totalitate dezbaterea și ideile”.

Mihai Polițeanu, membru USRPlus: „Dialogul devine ciomăgeală”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult