Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ștafeta PNL a înmânat ciomagul USRPlus

Cristian Tudor Popescu -

Stimați fani, fănuțe și fănei USRPlus, vă propun să faceți o pauză în insultele și blestemele adresate subsemnatului de câte ori zic ceva ce nu vă e pe plac de partidul dvs drag. Și să răspundeți la o întrebare pe care v-o pune viața, nu eu:

Ce părere aveți despre ce se petrece în USRPlus, îndată ce s-a încheiat dărmălăul Congresului PNL?

Dan Barna despre Dacian Cioloș: „Om al Sistemului”.

Dacian Cioloș despre Dan Barna: „Nu înțeleg cum Dan Barna a acceptat să-l numesc eu, om al Sistemului, Secretar de Stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat ș.a.m.d. Au făcut atunci un pact cu un om al Sistemului?”.

Dacian Cioloș: „Dar dacă s-a deschis subiectul Sistemului, aș vorbi mai degrabă de cel intern, al partidului. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la «sistemul autobuzelor» reîncărcate pentru turul 2. Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți”.

Dan Barna: „Văd și eu metode pe care nu mi le imaginam într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare și perdele de fum aruncate în ochii membrilor USRPlus. Comisari inchizitori intră cu picioarele în familia unuia dintre noi și inventează un mort, care, chipurile, ar fi votat la alegeri. Un membru USRPlus este acuzat pe grupuri și în presă în mod samavolnic, precum în securismele anilor `50”.

Alin Stoica, membru USRPlus: „Oameni decenți din ex-USR și ex-Plus se transformă în canalii, noaptea ca hoții sunt modificate adrese de e-mail, atacurile la persoană au înlocuit în totalitate dezbaterea și ideile”.

Mihai Polițeanu, membru USRPlus: „Dialogul devine ciomăgeală”. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult