Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Povestea unei donații „cu cântec”: Dan Bittman, sfătuit să înapoieze cei 11.000 de euro „copiilor săraci” din sectorul 5

Dan Bittman - FB

 (Foto Facebook/Dan Bittman)

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, au vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre motivul pentru care în septembrie nu au acceptat donația de 11.000 de euro din partea lui Dan Bittman, solistul trupei Holograf.

„Nu am refuzat donația, i-am spus că acei bani sunt luați de la copiii săraci din Sectorul 5 și i-am sfătuit să meargă să-i înapoieze către un ONG care se ocupă de acești copii din Sectorul 5. Este sectorul cel mai sărac din București”, a spus Oana Gheorghiu. 

„Credem că dacă Holograf va dori vreodată, va putea susține acest spital, dar nu implicându-l într-un scandal”, a adăugat Carnen Uscatu.

„Nimeni n-ar trebui să-și spele imaginea pe un act de caritate în care sunt părtași 200.000 de oameni pe un proiect în care credem cu toții. Credem că dacă Holograf va dori vreodată va putea susține acest spital, dar nu implicându-l într-un scandal”, crede Carmen Uscatu.

(Foto: Facebook/Daruiește Viata)

Dan Bittman a devenit ținta criticilor după ce a participat în septembrie la un eveniment organizat de primarul sectorului 5, Daniel Florea, iar discursul său înainte de a-l invita pe scenă pe edil a stârnit furie atât printre participanți, cât și în mediul online. Solistul trupei Holograf a vorbit pe scenă despre „treaba excepțională” și „performanțele” primarului. În urma criticiilor, reprezentanţii trupei au explicat că atunci când urcă pe o scenă nu cântă pentru un partid politic sau o corporație, ci pentru public. Ulterior au anunțat că donează 11.000 de euro pentru construirea spitalului de oncologie pediatrică.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dintr-un presupus 'rocker' imitator al lui David Coverdale, a ajuns un mascarici tabloid intitulat 'Domnul Danutz'. Un tip 'dragut', complet nesarat dar intens interesat. 'Umbre pe cer' deasupra domniei sale.
    • Like 0
  • Când urci pe scenă plătit de un politician îți lipești numele de acel politician care te-a plătit, oricât ai încerca după aceea, când ești criticat, să te delimitezi de el spunând că ai cântat pentru public. Iar dacă pe acea scenă îl mai și tămâiezi pe politician, orice ai spune în apărarea ta te aruncă în ridicol. Tot respectul celor de la Dăruiește Viață pentru gestul lor.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult