Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Povestea unei donații „cu cântec”: Dan Bittman, sfătuit să înapoieze cei 11.000 de euro „copiilor săraci” din sectorul 5

Dan Bittman - FB

 (Foto Facebook/Dan Bittman)

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, au vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre motivul pentru care în septembrie nu au acceptat donația de 11.000 de euro din partea lui Dan Bittman, solistul trupei Holograf.

„Nu am refuzat donația, i-am spus că acei bani sunt luați de la copiii săraci din Sectorul 5 și i-am sfătuit să meargă să-i înapoieze către un ONG care se ocupă de acești copii din Sectorul 5. Este sectorul cel mai sărac din București”, a spus Oana Gheorghiu. 

„Credem că dacă Holograf va dori vreodată, va putea susține acest spital, dar nu implicându-l într-un scandal”, a adăugat Carnen Uscatu.

„Nimeni n-ar trebui să-și spele imaginea pe un act de caritate în care sunt părtași 200.000 de oameni pe un proiect în care credem cu toții. Credem că dacă Holograf va dori vreodată va putea susține acest spital, dar nu implicându-l într-un scandal”, crede Carmen Uscatu.

(Foto: Facebook/Daruiește Viata)

Dan Bittman a devenit ținta criticilor după ce a participat în septembrie la un eveniment organizat de primarul sectorului 5, Daniel Florea, iar discursul său înainte de a-l invita pe scenă pe edil a stârnit furie atât printre participanți, cât și în mediul online. Solistul trupei Holograf a vorbit pe scenă despre „treaba excepțională” și „performanțele” primarului. În urma criticiilor, reprezentanţii trupei au explicat că atunci când urcă pe o scenă nu cântă pentru un partid politic sau o corporație, ci pentru public. Ulterior au anunțat că donează 11.000 de euro pentru construirea spitalului de oncologie pediatrică.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dintr-un presupus 'rocker' imitator al lui David Coverdale, a ajuns un mascarici tabloid intitulat 'Domnul Danutz'. Un tip 'dragut', complet nesarat dar intens interesat. 'Umbre pe cer' deasupra domniei sale.
    • Like 0
  • Când urci pe scenă plătit de un politician îți lipești numele de acel politician care te-a plătit, oricât ai încerca după aceea, când ești criticat, să te delimitezi de el spunând că ai cântat pentru public. Iar dacă pe acea scenă îl mai și tămâiezi pe politician, orice ai spune în apărarea ta te aruncă în ridicol. Tot respectul celor de la Dăruiește Viață pentru gestul lor.
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult