Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Povestea unei donații „cu cântec”: Dan Bittman, sfătuit să înapoieze cei 11.000 de euro „copiilor săraci” din sectorul 5

Dan Bittman - FB

 (Foto Facebook/Dan Bittman)

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, au vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre motivul pentru care în septembrie nu au acceptat donația de 11.000 de euro din partea lui Dan Bittman, solistul trupei Holograf.

„Nu am refuzat donația, i-am spus că acei bani sunt luați de la copiii săraci din Sectorul 5 și i-am sfătuit să meargă să-i înapoieze către un ONG care se ocupă de acești copii din Sectorul 5. Este sectorul cel mai sărac din București”, a spus Oana Gheorghiu. 

„Credem că dacă Holograf va dori vreodată, va putea susține acest spital, dar nu implicându-l într-un scandal”, a adăugat Carnen Uscatu.

„Nimeni n-ar trebui să-și spele imaginea pe un act de caritate în care sunt părtași 200.000 de oameni pe un proiect în care credem cu toții. Credem că dacă Holograf va dori vreodată va putea susține acest spital, dar nu implicându-l într-un scandal”, crede Carmen Uscatu.

(Foto: Facebook/Daruiește Viata)

Dan Bittman a devenit ținta criticilor după ce a participat în septembrie la un eveniment organizat de primarul sectorului 5, Daniel Florea, iar discursul său înainte de a-l invita pe scenă pe edil a stârnit furie atât printre participanți, cât și în mediul online. Solistul trupei Holograf a vorbit pe scenă despre „treaba excepțională” și „performanțele” primarului. În urma criticiilor, reprezentanţii trupei au explicat că atunci când urcă pe o scenă nu cântă pentru un partid politic sau o corporație, ci pentru public. Ulterior au anunțat că donează 11.000 de euro pentru construirea spitalului de oncologie pediatrică.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dintr-un presupus 'rocker' imitator al lui David Coverdale, a ajuns un mascarici tabloid intitulat 'Domnul Danutz'. Un tip 'dragut', complet nesarat dar intens interesat. 'Umbre pe cer' deasupra domniei sale.
    • Like 0
  • Când urci pe scenă plătit de un politician îți lipești numele de acel politician care te-a plătit, oricât ai încerca după aceea, când ești criticat, să te delimitezi de el spunând că ai cântat pentru public. Iar dacă pe acea scenă îl mai și tămâiezi pe politician, orice ai spune în apărarea ta te aruncă în ridicol. Tot respectul celor de la Dăruiește Viață pentru gestul lor.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult