Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Prea multe de făcut și prea puțin timp rămas? Ai nevoie doar de o bună planificare și o listă scurtă de cumpărături ca să-ți îmbraci casa în haine de sărbătoare

Craciun - dedesign

Oricât de mult așteptăm perioada sărbătorilor de iarnă pentru atmosfera caldă și bucuria pe care ni le aduc, zilele de dinaintea Crăciunului pot fi copleșitoare. Lista lucrurilor pe care trebuie să le facem devine tot mai lungă, iar timpul tot mai scurt: cumpărături, împachetarea cadourilor, curățenie, decorarea casei și împodobirea bradului, pregătirea mâncărurilor, planificarea întâlnirilor cu cei dragi.

Chiar dacă îți promiți în fiecare an că nu vei mai face totul în ultimul moment și că data viitoare te vei organiza mai bine, e aproape imposibil să nu rămâi în urmă cu cel puțin un „to do”. Și oricât de mult ți-ar displăcea cuvintele „planificare” și „listă” în această perioadă, doar ele pot salva Crăciunul. Nu uita că și Moșul are o listă. E adevărat că are și mulți spiriduși care îl ajută, dar și tu ai pe cine să te bazezi.  

Dacă ai ramas pe ultima sută de metri cu decorarea casei, Dedesign îți vine în ajutor cu câteva sfaturi practice și chiar o listă de cumpărături pentru fiecare zonă a casei.

Planificare și prioritizare

1. Înainte de a pleca la cumpărături, verifică ce decorațiuni din anii trecuți vrei sau poți folosi. Ar fi o risipă să cumperi ceea ce deja ai. De asemenea, asigură-te că instațiile luminoase funcționează sau dacă ai nevoie de baterii noi pentru diverse decorațiuni. Apoi fă o listă cu necesarul de anul acesta. Ideal una pentru fiecare încăpere, așa cum găsești mai jos.

 2. Alege o tematică sau o gamă cromatică pentru decorarea casei tale. Poți opta pentru un concept elegant, modern, glamour sau pentru unul tradițional care să-ți amintească de copilărie.

Și pentru că variantele sunt nelimitate, gândește-te ce temă ar reuși să-ți transmită starea de bine și pune-ți imaginația la treabă. Pentru a o contura, alege o culoare sau o gamă de 2-3 culori. Nu merge mai departe de această limită pentru a evita să creezi un spațiu prea încărcat, aglomerat sau dezorganizat. 

3. Fă o listă de cumpărături pentru fiecare încăpere pe care vrei să o decorezi, inclusiv pentru terasă sau grădină, dacă este cazul. Alege decorațiuni care să respecte conceptul sau gama cromatică alese pentru a asigura o unitate de stil în toată locuința.

4. După ce te întorci de la cumpărături, distribuie decorațiunile în fiecare încăpere și apucă-te de treabă. Nu ar fi rău să ceri ajutorul celor din casă. Dacă nu ai spiridușii tăi și ești nevoit să decorezi de unul singur, ia încăperile pe rând și începe cu livingul. Pentru că probabil aici vei petrece mai mult timp în această perioadă și necesită mai multă atenție decât restul încăperilor.

Lista de cumpărături

Cel mai probabil cuvântul „listă” este ultimul pe care vrei să-l auzi în această perioadă, dar planificarea este cea mai eficientă soluție și cu atât mai mult cu cât ești presat de timp. 

Iată câteva exemple de la Dedesign, organizate pentru fiecare încăpere:

Holul de intrare: coș pentru flori, decorațiune din lemn X-mas, oglindă decorativă dreptunghiulară, coroniță, ghirlandă

Livingul: brad artificial, instalație, statuetă Moș Crăciun, globuri, decorațiune înger, decorațiune din lemn, figurină decorativă tip soldat, ghirlandă, decorațiune aurie, oglindă decorativă ovală, statuete reni

Bucătăria: decorațiune tip clopoțel, suport lumânare

Zona de dining: globuri, oglindă decorativă rotundă, decorațiune măr, decorațiune pară, bol decorativ

Dormitorul: brăduț 50 cm, ghirlandă

Grădina: instalații

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult