Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Premiera mondială a premierului Ciolacu

Am analizat, în ultima emisiune CAP la CAP, dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu, expus opiniei publice prin investigația Ancăi Simina de la Recorder. Concluzia: Ciolacu s-a autodecretat revoluționar pe baza propriilor declarații, între care una semnată în fals! Nu există nicio dovadă relevantă a vreunui act de luptă în Revoluție al președintelui PSD de azi. 

Fapt constatat și de secretarul de stat al Secretariatului pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, Mihai Dodu, care, în consecință, i-a retras în aprilie certificatul de revoluționar lui Ciolacu, pe atunci încă nu premier.

Îndată ce a ajuns în fruntea guvernului, Ciolacu a dat în judecată numitul Secretariat, aflat în subordinea sa directă! Mai mult, i-a telefonat nervos lui Mihai Dodu, care, însă, a rămas neclintit în decizia luată pe baza expertizării dosarului. Drept care, domnul premier n-a mai așteptat primul termen al procesului, 11 ianuarie, și l-a dat afară azi-noapte pe Mihai Dodu! De ce? Pentru că poate – deviza, enunțată de Codrin Ștefănescu, sub care PSDragnea se năpustea asupra Justiției, în vreme ce Ciolacu pupa știuca în bot împreună cu Dragnea. Și pentru că momentul este bun, tot românul fiind cu mațul plin de porci și cozonaci și cu vinișorul la cerebel. În locul lui Dodu a fost numit un trepăduș pesedist, pe nume Stana.

Astfel, premierul Marcel Ciolacu îl va unge din nou revoluționar, ba și cu merite deosebite, pe buzoianul cu meserie incertă din 1989, Marcel Ciolacu. În premieră mondială!

Nu rămâne decât să medităm la ce va avea aceleași cinism și nerușinare să facă Ciolacu în anul care vine, ținând în labă ciocanul funcției de prim-ministru. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult