Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Premierul Ludovic Orban, întrebat dacă România va reintra în starea de urgență în luna august: „Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară, să luăm măsuri cu impact negativ asupra economiei”

L orban cu masca - gov.ro

Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că nu va mai lua nicio măsură restrictivă care să afecteze economia. Întrebat dacă România va reintra în starea de urgență în luna august, ca urmare a creșterii numărului de infectări, premierul a răspuns: „Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară, nu ne dorim să luăm măsuri cu impact negativ asupra economiei”.

„Obiectivul nostru e de a folosi toate pârghiile legale să ținem sub control epidemia”, a continuat Ludovic Orban, amintind că acum are o lege la dispoziție, Legea carantinei, pentru a impune regulile de distanțare socială.

Întrebat de prognoza guvernamentală care estimează că vor exista un milion de infectări în septembrie, premierul a răspuns: „Sunt mai multe prognoze de la începutul epidemiei. Îmi amintesc unele pesimiste pentru aprilie-mai care nu s-au confirmat”.

În ceea ce privește următoarele măsuri de relaxare, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, prim-ministrul a spus că, în condițiile în care numărul de cazuri e în creștere, acestea se amână.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult