Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Ludovic Orban, întrebat dacă România va reintra în starea de urgență în luna august: „Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară, să luăm măsuri cu impact negativ asupra economiei”

L orban cu masca - gov.ro

Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că nu va mai lua nicio măsură restrictivă care să afecteze economia. Întrebat dacă România va reintra în starea de urgență în luna august, ca urmare a creșterii numărului de infectări, premierul a răspuns: „Nu ne dorim să impunem nicio restricție suplimentară, nu ne dorim să luăm măsuri cu impact negativ asupra economiei”.

„Obiectivul nostru e de a folosi toate pârghiile legale să ținem sub control epidemia”, a continuat Ludovic Orban, amintind că acum are o lege la dispoziție, Legea carantinei, pentru a impune regulile de distanțare socială.

Întrebat de prognoza guvernamentală care estimează că vor exista un milion de infectări în septembrie, premierul a răspuns: „Sunt mai multe prognoze de la începutul epidemiei. Îmi amintesc unele pesimiste pentru aprilie-mai care nu s-au confirmat”.

În ceea ce privește următoarele măsuri de relaxare, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, prim-ministrul a spus că, în condițiile în care numărul de cazuri e în creștere, acestea se amână.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult