Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Președintele Iohannis: Este cert! Declanșez referendum! Golăneala guvernului PSD a întrecut orice limită

Iohannis la Cotroceni

(Foto presidency.ro)

„Este cert! Declanșez referendum! Golăneala guvernului PSD a întrecut orice limită”, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.

Cele mai importante declarații ale șefului statului:

Voi convoca referendum pentru 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate.

PSD continuă asaltul împotriva justiției. PSD-iștii vor să dea OUG pentru a modifica codurile penale.

Golăneala guvernului PSD a depășit orice limită. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum. Diletantismul și incompetența caracterizează guvernarea PSD.

Adoptarea unor astfel de ordonanțe ar intra în conflict cu prerogativa Parlamentului de a legifera.

PSD-iștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa justiției și să înțeleagă că justiția nu e la bunul lor plac.

Justiția e o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran de a decide dacă vor să lase corupția să devină politică de stat.

STIREA INITIALA:

Șeful statului a avut consultări cu reprezentanții societății civile și ai asociațiilor de magistrați, pe tema referendumului privind justiția.

La finalul reuniunii, reprezentanții ONG-urilor au spus că președintele Iohannis le-a comunicat că va convoca referendum pentru justiție, pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a discutat miercuri despre situația din sistemul judiciar cu asociațiile de magistrați, cărora președintele le-a transmis că este îngrijorat că se folosesc modificări legislative succesive pentru a ușura situația unor persoane din conducerea statului, potrivit unei declarații făcute de judecătorul Cristi Dănileț. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Stii ce-mi pare mie ca e ciudat si dubios si chiar ridicol in tara asta? Avem un partid de tot rahatul, cu oameni corupti la varf. Un partid care nu reuseste sa-si indeplineasca doctrina, din cauza hahalerelor care-l conduc. Un partid de stanga s-ar potrivi cel mai bine unei tari ca Romania, insa pe langa faptul ca este putred la crestet, mai este si combatut de ziaristi si #X si mai stiu eu ce alte forme - deja caraghioase - de protest. In loc sa fie combatut de niste partide opozante, bine cladite si cu larga sustinere populara. Oricat l-as dispretui pe Dragnea, atunci cand il vad pe Iohannis cuvantand rigid, macanomorf, imi pun intrebarea daca nu cumva totul se intampla intr-o comedie absurda demna de 'paginile bizare' ale lui Urmuz.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult