Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președintele Iohannis: Este cert! Declanșez referendum! Golăneala guvernului PSD a întrecut orice limită

Iohannis la Cotroceni

(Foto presidency.ro)

„Este cert! Declanșez referendum! Golăneala guvernului PSD a întrecut orice limită”, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.

Cele mai importante declarații ale șefului statului:

Voi convoca referendum pentru 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate.

PSD continuă asaltul împotriva justiției. PSD-iștii vor să dea OUG pentru a modifica codurile penale.

Golăneala guvernului PSD a depășit orice limită. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum. Diletantismul și incompetența caracterizează guvernarea PSD.

Adoptarea unor astfel de ordonanțe ar intra în conflict cu prerogativa Parlamentului de a legifera.

PSD-iștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa justiției și să înțeleagă că justiția nu e la bunul lor plac.

Justiția e o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran de a decide dacă vor să lase corupția să devină politică de stat.

STIREA INITIALA:

Șeful statului a avut consultări cu reprezentanții societății civile și ai asociațiilor de magistrați, pe tema referendumului privind justiția.

La finalul reuniunii, reprezentanții ONG-urilor au spus că președintele Iohannis le-a comunicat că va convoca referendum pentru justiție, pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a discutat miercuri despre situația din sistemul judiciar cu asociațiile de magistrați, cărora președintele le-a transmis că este îngrijorat că se folosesc modificări legislative succesive pentru a ușura situația unor persoane din conducerea statului, potrivit unei declarații făcute de judecătorul Cristi Dănileț. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Stii ce-mi pare mie ca e ciudat si dubios si chiar ridicol in tara asta? Avem un partid de tot rahatul, cu oameni corupti la varf. Un partid care nu reuseste sa-si indeplineasca doctrina, din cauza hahalerelor care-l conduc. Un partid de stanga s-ar potrivi cel mai bine unei tari ca Romania, insa pe langa faptul ca este putred la crestet, mai este si combatut de ziaristi si #X si mai stiu eu ce alte forme - deja caraghioase - de protest. In loc sa fie combatut de niste partide opozante, bine cladite si cu larga sustinere populara. Oricat l-as dispretui pe Dragnea, atunci cand il vad pe Iohannis cuvantand rigid, macanomorf, imi pun intrebarea daca nu cumva totul se intampla intr-o comedie absurda demna de 'paginile bizare' ale lui Urmuz.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult