Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Președintele Iohannis: Este cert! Declanșez referendum! Golăneala guvernului PSD a întrecut orice limită

Iohannis la Cotroceni

(Foto presidency.ro)

„Este cert! Declanșez referendum! Golăneala guvernului PSD a întrecut orice limită”, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.

Cele mai importante declarații ale șefului statului:

Voi convoca referendum pentru 26 mai, fiindcă așa nu se mai poate.

PSD continuă asaltul împotriva justiției. PSD-iștii vor să dea OUG pentru a modifica codurile penale.

Golăneala guvernului PSD a depășit orice limită. Trebuie să punem punct acestei practici și trebuie să o facem acum. Diletantismul și incompetența caracterizează guvernarea PSD.

Adoptarea unor astfel de ordonanțe ar intra în conflict cu prerogativa Parlamentului de a legifera.

PSD-iștii trebuie să înceteze aceste atacuri permanente la adresa justiției și să înțeleagă că justiția nu e la bunul lor plac.

Justiția e o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran de a decide dacă vor să lase corupția să devină politică de stat.

STIREA INITIALA:

Șeful statului a avut consultări cu reprezentanții societății civile și ai asociațiilor de magistrați, pe tema referendumului privind justiția.

La finalul reuniunii, reprezentanții ONG-urilor au spus că președintele Iohannis le-a comunicat că va convoca referendum pentru justiție, pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a discutat miercuri despre situația din sistemul judiciar cu asociațiile de magistrați, cărora președintele le-a transmis că este îngrijorat că se folosesc modificări legislative succesive pentru a ușura situația unor persoane din conducerea statului, potrivit unei declarații făcute de judecătorul Cristi Dănileț. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Stii ce-mi pare mie ca e ciudat si dubios si chiar ridicol in tara asta? Avem un partid de tot rahatul, cu oameni corupti la varf. Un partid care nu reuseste sa-si indeplineasca doctrina, din cauza hahalerelor care-l conduc. Un partid de stanga s-ar potrivi cel mai bine unei tari ca Romania, insa pe langa faptul ca este putred la crestet, mai este si combatut de ziaristi si #X si mai stiu eu ce alte forme - deja caraghioase - de protest. In loc sa fie combatut de niste partide opozante, bine cladite si cu larga sustinere populara. Oricat l-as dispretui pe Dragnea, atunci cand il vad pe Iohannis cuvantand rigid, macanomorf, imi pun intrebarea daca nu cumva totul se intampla intr-o comedie absurda demna de 'paginile bizare' ale lui Urmuz.
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult