Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Președintele Klaus Iohannis îi aruncă Vioricăi Dăncilă remanierea la coș: „Această remaniere e neavenită, nepotrivită și o refuz clar”

Klaus Iohannis, declarație de presă

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că refuză categoric remanierea guvernamentală propusă de Viorica Dăncilă. „Această remaniere e neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a spus Iohannis, despre încercarea de remaniere pe care a numit-o „cras neconstituțională”.

„Trebuie sa vă prezentți în fața Parlamentului României cu o solicitare de validare a Guvernului dvs. altfel lucrurile nu se pot rezolva” i-a transmis el Vioricăi Dăncilă, în timpul declarației de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni.

„Am primit o astfel de solicitare de remaniere la sfârșitul lui august, iar la câteva ore ALDE a anunțat că părăsește coaliția de la Guvernare. Constituția cere explicit în această chestiune un vot din partea Parlamentului”, a afirmat Iohannis.

Acesta a acuzat PSD că se agață „în mod jalnic” de putere. „Se vede că doamna prim-ministru se teme de un vot în Parlament și încearcă să tragă de timp”, a spus președintele.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • presedintele Iohannis a gresit. altcineva trebuia sa ajunga la cos !
  • Like 0
 • Cam imatur politic președintele.
  • Like 0
  • @ Stan Toma
   - maturule, presupunand ca tu(sau altii) ai fi bine intentionat, tot n-ai putea sa faci nimic semnificativ in calitate, caci n-ai avea cu cine, asta deoarece in populatie nu se mai gasesc decat aproape numai indivizi incapabili, incompetenti, de meserie calcatori de lege, mafioti directi sau indirecti, amestecati cu o masa inerta de tacuti independenti care prin asta sant complici la rautate si catastrofa, iar ceilalti, o mica minoritate, se zbate din greu sa scape din iadul asta medieval - pe deasupra, constat ca nici macar nu stii unde locuieste cel mai mare actual impostor si daramator individual si colectiv al tarii si cum se numeste, ca sa-i poti adresa vreo critica, ci te legi de unul care-i legat de maini si de picioare in fata constitutiei, fa bine si nu-ti mai da cu parerea, vezi poate esti bun in vreo meserie sau profesie nobila, activeaza pe-acolo .................
   • Like 0
  • @ Stan Colton
   Nu am nimic cu iubitorii de Pesedisti. Fii binevenit!
   • Like 0
  • @ Stan Toma
   Matur, imatur... avem o vorbă populară "cel mai deștept cedează primul". Viorica Dăncilă are șansa de a arăta că ea e mai deșteaptă și mai matură făcând un pas înapoi să meargă cu guvernul la vot în parlament.
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Atunci sa va fie de bine ,rămâneți cu ea.
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   d-le Bicu Nuculei. daca n-ai observat, sa tii ca VVVidele este cu multi,multi pasi inapoi.
   • Like 0
  • @ Stefan Grozav
   whoosh!
   • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult