Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • un Roman check icon
  Nu este usor pentru nimeni sa-si paraseasca tara. Este foarte simplu motivul pentru care se intampla asta: pentru mai bine. Pentru siguranta si prosperitate. De la microbi pana la om, toate formele de viata cauta sa le fie mai bine. Asta e definitia evolutiei.
  Daca nu am fi fost inzestrati cu dorinta asta, inca ne-am fi fugarit cu leii prin Africa si n-ar mai fi existat nici civilizatia nordica la care sa ne raportam de fiecare data cand "ne dorim o tara ca afara".
  Nu cred ca oamenii aia s-au dus acolo cautand colacii si virginele, s-au dus sa munceasca. La fel cum au facut si stramosii nostri cand au plecat din Africa cautand zone mai bune de vanatoare si terenuri mai fertile.
  Ei sunt oamenii datorita carora evoluam. Cei care nu se tem sa incerce!

  • Like 0
 • Pentru unele corpuri frigul e prea dur de suportat. Pana nu ajung sa traiesc asta nu inteleg... asa ca au de ales: frica de frig sau frica de bomba. Macar au incercat, unii s-au adaptat, altii nu; pana la urma sunt multi romani care nu au reusit sa respecte legile nici in Romania nici in Norvegia....
  • Like 0
 • Au crezut ca vin in Europa si-i așteaptă Allah cu colaci in coada si 20 de virgine
  • Like 0
 • Oare de ce, oameni în toată firea fiind, ne imaginam că ne este mai bine oriunde altundeva decât în țara noastra?
  • Like 0
  • @ Ina Dumitru
   Raul check icon
   Din postura de trantor nu e bine niciunde.
   • Like 2
  • @ Ina Dumitru
   Lorenwig check icon
   Poate pentru ca in tara ta explodeaza masini in mijlocul zilei sau unii te impusca in ziua mare doar pentru ca nu esti din "tribul lor" ?
   • Like 2


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult