Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prima iarnă: Mii de refugiați irakieni pleacă voluntar din „friguroasa” Finlandă și se întorc în țara lor

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • un Roman check icon
  Nu este usor pentru nimeni sa-si paraseasca tara. Este foarte simplu motivul pentru care se intampla asta: pentru mai bine. Pentru siguranta si prosperitate. De la microbi pana la om, toate formele de viata cauta sa le fie mai bine. Asta e definitia evolutiei.
  Daca nu am fi fost inzestrati cu dorinta asta, inca ne-am fi fugarit cu leii prin Africa si n-ar mai fi existat nici civilizatia nordica la care sa ne raportam de fiecare data cand "ne dorim o tara ca afara".
  Nu cred ca oamenii aia s-au dus acolo cautand colacii si virginele, s-au dus sa munceasca. La fel cum au facut si stramosii nostri cand au plecat din Africa cautand zone mai bune de vanatoare si terenuri mai fertile.
  Ei sunt oamenii datorita carora evoluam. Cei care nu se tem sa incerce!

  • Like 0
 • Pentru unele corpuri frigul e prea dur de suportat. Pana nu ajung sa traiesc asta nu inteleg... asa ca au de ales: frica de frig sau frica de bomba. Macar au incercat, unii s-au adaptat, altii nu; pana la urma sunt multi romani care nu au reusit sa respecte legile nici in Romania nici in Norvegia....
  • Like 0
 • Au crezut ca vin in Europa si-i așteaptă Allah cu colaci in coada si 20 de virgine
  • Like 0
 • Oare de ce, oameni în toată firea fiind, ne imaginam că ne este mai bine oriunde altundeva decât în țara noastra?
  • Like 0
  • @ Ina Dumitru
   Raul check icon
   Din postura de trantor nu e bine niciunde.
   • Like 2
  • @ Ina Dumitru
   Lorenwig check icon
   Poate pentru ca in tara ta explodeaza masini in mijlocul zilei sau unii te impusca in ziua mare doar pentru ca nu esti din "tribul lor" ?
   • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult