Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Prima iarnă: Mii de refugiați irakieni pleacă voluntar din „friguroasa” Finlandă și se întorc în țara lor

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • un Roman check icon
  Nu este usor pentru nimeni sa-si paraseasca tara. Este foarte simplu motivul pentru care se intampla asta: pentru mai bine. Pentru siguranta si prosperitate. De la microbi pana la om, toate formele de viata cauta sa le fie mai bine. Asta e definitia evolutiei.
  Daca nu am fi fost inzestrati cu dorinta asta, inca ne-am fi fugarit cu leii prin Africa si n-ar mai fi existat nici civilizatia nordica la care sa ne raportam de fiecare data cand "ne dorim o tara ca afara".
  Nu cred ca oamenii aia s-au dus acolo cautand colacii si virginele, s-au dus sa munceasca. La fel cum au facut si stramosii nostri cand au plecat din Africa cautand zone mai bune de vanatoare si terenuri mai fertile.
  Ei sunt oamenii datorita carora evoluam. Cei care nu se tem sa incerce!

  • Like 0
 • Pentru unele corpuri frigul e prea dur de suportat. Pana nu ajung sa traiesc asta nu inteleg... asa ca au de ales: frica de frig sau frica de bomba. Macar au incercat, unii s-au adaptat, altii nu; pana la urma sunt multi romani care nu au reusit sa respecte legile nici in Romania nici in Norvegia....
  • Like 0
 • Au crezut ca vin in Europa si-i așteaptă Allah cu colaci in coada si 20 de virgine
  • Like 0
 • Oare de ce, oameni în toată firea fiind, ne imaginam că ne este mai bine oriunde altundeva decât în țara noastra?
  • Like 0
  • @ Ina Dumitru
   Raul check icon
   Din postura de trantor nu e bine niciunde.
   • Like 2
  • @ Ina Dumitru
   Lorenwig check icon
   Poate pentru ca in tara ta explodeaza masini in mijlocul zilei sau unii te impusca in ziua mare doar pentru ca nu esti din "tribul lor" ?
   • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult