Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Prima zi de iCEE.fest 2018. Andrew Weld-Moore, Facebook: „Sunt aproximativ 65 de milioane de oameni de pe glob care sunt în contact cu o afacere românească pe Facebook”

Oamenii sunt mai conectați ca niciodată și au o libertate de mișcare mai mare ca niciodată, ceea ce influențează comportamentul lor atunci când decid să își cumpere anumite bunuri, a spus la București Andrew Weld-Moore, Head of Digital Business Facebook, în prima zi de iCEE.fest.

Reprezentanții a peste 140 de companii mari, precum Netflix, Google, Facebook, Shazam, The New York Times, CNN, El Mundo, și aproape 200 de experți din tehnologie, transformare digitală și comunicare online iau parte pe 14 și 15 iunie la festivalul de internet și tehnologie iCEE.fest, la care participă în acest an 3.000 de persoane.

„Sunt mai multe scene ca niciodată și linii de conținut ca niciodată, iar lucrul pe care aceste scene în comun este disruperea digitală. Faptul că suntem influențați extrem de mult de tehnologie, în sensul bun și rău deopotrivă, iar cuvântul-cheie pe toate aceste scene, în toata aceste linii de conținut este disrupere. La această ediție, ne concentrăm foarte mult pe creativitate, nu numai în stilul clasic, dar vorbim tehnologiile creative pe această scenă mâine după amiază veți vedea studii sectaculoase care vorbesc despre lucrurile nebunești care se pot face cu ajutorul tehnologiilor creative, AR, VR”, a spus Dragoș Stanca, fondatorul iCEE.fest în deschiderea evenimentului. 

Printre vorbitorii primei zile de festival s-au numărat Jean-Christophe Demarta, vice-președinte- Global Advertising, The New York Times, Brandon Keenen, Senior Digital Commercial Director, CNN International Commercial, Will Menage, European Market Manager, Shazam, David Schneider, fondator, That Lot, Andrew Weld-Moore, Head of Digital Business Facebook.

Acesta din urmă a vorbit despre business-ul pe Facebook și felul în care utilizatorii rețelei sociale se conectează la profilurile de Facebook ale comapniilor din alte state. Potrivit lui Andrew Weld-Moore, există pe Facebook 70 de milioane de profiluri de business, iar proximativ 1,2 miliarde de utilizatori Facebook, din totalul de 2,19 miliarde, câți erau în primul trimestu din 2018, sunt conectați la profiluri de business din afara țării lor. În ceea ce privește România, 70% dintre utilizatorii Facebook se află în contact cu o afacere din afara granițelor. „Sunt aproximativ 65 de milioane de oameni de pe glob care sunt în contact cu o afacere românească pe Facebook”, a declarat reprezentantul Facebook.

iCEE.fest este organizat în parteneriat cu Orange si are printre susținători BCR, Nissan, Kaufland, mPlatform, VTex, ENEL, Medlife, Freewheel / Comcast, Nescafe Dolce Gusto, Coca-Cola, Samsung si alți parteneri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Facebook-ul noul PSD, acesta este adavaratul motiv pentru care politicile de stanga, devin falimentare. Nu mai este nevoie de sedinta, de ideologie si de crez pro-letar.

    Platforma facebook schimba raporturile sociale, iar partidul socialist, devina patul socialist, unde stam doar cu prietenii "cei mai apropiati". E de bine, noroc ca scade natalitatea ca altfel numai razboiul, civil i-ar mai tine in viata.

    Exista multa literatura in acest sens, dar nu stiu de ce cei din putere nu au simtul masurii, si ar lasa ca lucrurile sa se schimbe, i-ar aceasta schimbare sa se face in sensul dialectic din una in alta, din unul din altul.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult