Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prima zi de lockdown generalizat în Austria: străzi aproape goale și târguri de Crăciun pustii

Lockdown în Austria

Foto: AFP/ Profimedia

Austria a intrat de luni într-un lockdown generalizat de trei săptămâni, fiind prima țară din UE care impune această măsură atât pentru nevaccinați, cât și pentru vaccinați. Imaginile surprinse în această țară arată restaurante închise, străzi goale, piețe în care de abia dacă poți vedea, când și când, un om sau doi și târguri de Crăciun pustii. Restricțiile, care vor dura trei săptămâni au fost impuse ca urmarea a creșterii alarmante a numărului de cazuri de Covid în statul în care o treime din populație nu este încă vaccinată.

Oamenii vor putea ieși din case doar pentru â a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii vor putea decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Mai jos o galerie de imagini surprinse de Profimedia pe străzile din Austria. Apăsați pe imagine pentru a o accesa.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult